۹ اسفند ۱۴۰۲، ۱۷:۱۲

استاد باستان‌شناسی آکادمی علوم چین در گفت‌وگو با مهر:

همکاری‌های باستان‌شناسی بین ایران و چین فهم مشترک ایجاد می‌کند

همکاری‌های باستان‌شناسی بین ایران و چین فهم مشترک ایجاد می‌کند

اصفهان- پژوهشگر و استاد باستان‌شناسی آکادمی علوم چین گفت: برگزاری نشست‌های علمی در زمینه باستان‌سنجی و باستان‌شناسی سبب ایجاد فهم مشترک و گسترش ارتباطات میان فرهنگی بین ایران و چین می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست علمی روز باستان‌سنجی با همکاری اکادمی علوم چین روز چهارشنبه در دانشگاه هنر اصفهان و با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.

پروفسور یمین یانگ پژوهش‌گر و استاد باستان‌شناسی آکادمی علوم چین در حاشیه برگزاری این نشست در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اصفهان را شهری بسیار زیبا و دارای فرهنگ غنی توصیف کرد و اظهار داشت: اصفهان شهری تاریخی است که با شهر باستانی شی‌آن چین شباهت بسیاری دارد و از گذشته به لحاظ ارتباطات فرهنگی و تجاری بسیار دارای اهمیت بوده است.

وی درخصوص برگزاری نشست علمی روز باستان‌سنجی در دانشگاه هنر اصفهان، آن را نشستی پرحاصل برشمرد و افزود: در این نشست در رابطه با مقالات علمی در زمینه باستان‌سنجی و تجربیات دو کشور صحبت شد، به درک مشترک رسیدیم که سبب می‌شود به همکاری‌هایی دست یابیم.

استاد باستان‌شناسی آکادمی علوم چین با بیان اینکه تکنولوژی در حال بروز رسانی بوده و لازم است که ایران و چین در زمینه انتقال تکنولوژی‌های روز با یکدیگر همکاری داشته باشند، ابراز داشت: با برگزاری نشست‌های این‌چنینی در واقع می‌توان به تجربه‌هایی جدید دست یافت فارغ از اینکه بخواهیم مطالعه کنیم و یا بحث‌های فلسفی و ادبی داشته باشیم زیرا در این گونه نشست‌ها می‌توان آثار را دید و آن‌ها را حس کرد.

پروفسور یانگ افزود: با برگزاری نشست‌های علمی در خصوص باستان‌شناسی فهم مشترک ایجاد می‌شود در حالی که قبل از این نشست‌ها کمتر از یک‌دیگر می‌دانیم؛ به بیان دیگر هرچه این نشست‌ها بیشتر باشد، بیشتر می‌توان ارتباطات میان فرهنگی دو کشور را گسترش داد که هم از آثار هنری و تاریخ یک‌دیگر مطلع می‌شویم و هم با حضور در این کشور می‌توانیم به لحاظ زیباشناختی ملموس آثار را ببینیم و درک کنیم و به فهمی مشترک دست یابیم.

همچنین سید محمدامین امامی عضو هیأت علمی گروه دانشکده مرمت و باستان سنجی دانشگاه هنر اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نشست علمی باستان سنجی با کشور چین برای نخستین بار برگزار شده است، اظهار داشت: امروز این نشست علمی با حضور محققان آکادمی علوم چین همزمان با روز باستان سنجی در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شده و با توجه به اینکه محققان چینی که مهمان اصفهان بودند در زمینه باستان سنجی و باستان شناسی تخصص داشتند از این موقعیت استفاده کردیم و با همکاری دانشجویان اعضای هیأت علمی و انجمن علمی دانشگاه این فرصت فراهم شد که بتوانیم امروز از سخنرانی این اساتید و کارهای پژوهشی که دوستان انجام دادند، بهره مند شویم و امید است که بر فعالیت‌های آینده این دانشکده مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌های علمی سبب ایجاد اعتماد به نفس در دانشجویان می‌شود که با محققان خارجی در هر زمینه‌ای ارتباط برقرار کنند.

کد خبر 6040528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • یک دانشجو IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۱
      0 0
      با سلام. شایسته است از اساتید ایرانی نیز با احترام یاد کنید و حتی اگر به هر دلیلی از لفظ پروفسور استفاده نمی‌کنید حداقل از لفظ دکتر استفاده کنید. کاش قبل از انتشار هر خبر بازخوانی کنید و اصلاحات را انجام دهید.