رییس سازمان فضایی ایران خبر داد:

ماهواره پارس ۲ تا پایان سال ۱۴۰۳ آماده پرتاب می‌شود

ماهواره پارس ۲ تا پایان سال ۱۴۰۳ آماده پرتاب می‌شود

رییس سازمان فضایی ایران گفت: نمونه بعدی پارس یک در حال ساخت است و پارس دو نیز فرایند طراحی آن در حال انجام است و پیش بینی می شود تا سال آینده یا اوایل سال ۱۴۰۴ آماده پرتاب شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران در نشست خبری که به مناسبت پرتاب موفق ماهواره پارس یک امروز صبح در محل پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، گفت: بر اساس نیازی که در صنعت فضایی دنبال می‌کنیم ماهواره‌های مختلفی در حوزه سنجشی در حال ساخت است از جمله ماهواره طلوع ۳، ظفر ۲، پارس ۲ و پارس ۳ که برخی از آنها در حال ساخت و برخی از ماهواره‌ها اتمام شده است.

وی افزود: در حال حاضر برقراری ارتباط با ماهواره پارس حدود دو روز زمان می‌برد که پیش بینی ما این است که با ماهواره‌ها ارتباط زیر یک ساعت را بر اساس تعداد ماهواره‌هایی که در مدار دارد، برقرار کنیم.

دوازدهمین پرتاب ماهواره در دولت سیزدهم

سالاریه در ادامه در خصوص تعداد پرتاب‌ها در سال ۱۴۰۲ و برنامه پرتاب برای سال آینده گفت: با پرتاب ماهواره پارس یک، دوازدهمین پرتاب در دولت سیزدهم انجام شد که اکثر پرتاب‌های ما با ماهواره بر بومی صورت گرفت اما این ماهواره با ماهواره بر خارجی انجام شد و در مدار خورشید آهنگ قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: پیش بینی ما برای پرتاب ماهواره پارس یک در دی ماه بود که این پرتاب با تأخیر در اسفند ما انجام شد و پیش بینی می‌کنیم برای سال جدید تعداد بیشتر پرتاب داخلی و بومی داشته باشیم که از جمله آن پرتاب خورشید آهنگ و تعدادی پرتاب بین المللی خواهد بود.

ماهواره های بعدی پارس تا سال آینده یا اوایل سال ۱۴۰۴ آماده پرتاب می شوند

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه گفت: نمونه بعدی پارس یک در حال ساخت است و پارس دو فرایند طراحی آن در حال انجام است که دقت ۸ متر رنگی و ۴ متر سیاه و سفید می‌دهد و پیش بینی می‌شود تا سال آینده یا اوایل سال ۱۴۰۴ آماده پرتاب شوند و همینطور ماهواره پارس ۳ دقت حدود ۲ متر قابلیت تصویربرداری از سطح زمین را دارد.

وی گفت: ماهواره پارس ۱ با موفقیت به مدار پرتاب شده است و تزریق کامل آن تا چند ساعت دیگر انجام می‌شود.

سالاریه درباره هزینه این پرتاب گفت: هزینه پرتاب در تمام دنیا به یک شکل و محاسبه آن اینطور است که به ازای هر کیلوگرم از ۱۰ هزار دلار آغاز شده و به قیمت‌های ۲۰ هزار دلار نیز می‌رسد.

ضرورت پرتاب سریع این ماهواره، دلیل پرتاب پارس یک از کشور روسیه

وی در خصوص علت پرتاب ماهواره پارس یک از روسیه و یک کشور خارجی گفت: ماهواره ها در مدارهای مختلفی قرا می گیرند  و این ماهواره در مدار خورشید آهنگ قرار می گیرد که به شیب مداری خاصی نیاز است ان شاءلله با ساخت پایگاه چابهار که در چندین فاز است و سال آینده به بهره برداری می رسد امکان رسیدن به شیب های مداری مختلف قرار می گیرد و برای ما در کشور فراهم می شود و با توجه به ضرورت پرتاب سریع این ماهواره، بنابراین از کشور روسیه این ماهواره پرتاب شد.

نخستین ماهواره بخش خصوصی سال آینده در مدار قرار می گیرد

رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: پرتاب‌های زیادی برای ماهواره ها در دولت سیزدهم انجام شده است، اما نباید قانع باشیم باید در هر مسیری که به توسعه صنعت فضایی منجر می‌شود قدم برداریم. صنعت فضایی ما اکنون وابسته به دولت نیست و ماهواره‌های متعددی توسط بحش خصوصی ساخته شده است که در آینده نزدیک اخبار آن‌ها را منتشر خواهیم کرد و همچنین باید گفت که نخستین ماهواره بخش خصوصی سال آینده در مدار قرار می گیرد.

سالاریه ادامه داد: ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی کشور یک جهش در این صنعت است تا بخش خصوصی وارد میدان نشود، توسعه اقتصادی صنعت فضایی مشکل است.

در سال ۱۴۰۷ کپسول زیستی پتانسیل حمل انسان را خواهد داشت

وی  در خصوص اعزام انسان فضانورد به فضا نیز گفت: حوزه علوم و اکتشافات فضایی پر هزینه و پر زحمت است؛ در برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور توسعه کپسول‌های زیستی و زیرمداری برای انجام این کار در دستور کار قرار گرفته است و طبق برنامه اگر موانع ناخواسته‌ای سر راه‌مان قرار نگیرد، در سال ۱۴۰۷ کپسول زیستی پتانسیل حمل انسان را خواهد داشت.

کد خبر 6041026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
      0 0
      از اینهمه ماهواره فرستادن چی بدست آوردیم الان با ابن ماهواره چه توانایی هایی بدست آوردیم تازه ماهواره را دوباره به روسیه سپردیم چرا؟ مگر چند وقت پیش اداعای فرستاندندچند ماهوارهرادرایران نداشتیم پس چطوری برگشتیم به پله قبلی فقط می خواهیم پز ماهواره فرستادن داشتهباشه