به گزارش خبرنگار مهر، هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در گزارش پیشرو درصدد هستیم تا گوشهای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند.
«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم میکند. بر این اساس، در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
«شرجی» سیروس مقدم به گویه رفت
نمایشگاه انفرادی نقاشیهای سیروس مقدم کارگردان سریالهای پرطرفداری چون «پایتخت» در هفتهای که گذشت، با حضور هنرمندان هنرهای تجسمی و سینما و همچنین بازیگران سریال «پایتخت» افتتاح شد. عنوان این نمایشگاه «شرجی» است که به ۲ دوره نقاشیهای مقدم (متقدم و متاخر) اختصاص دارد.
سیروس مقدم هنرمند باسابقه و کارگردان سینما و تلویزیون که در رشته نقاشی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل کرده است، پس از ۴۵ سال دوری از هنر نقاشی، نمایشگاه «شرجی» را برگزار کرده است. وی درباره چگونگی آغاز دوباره فعالیتش بعد از ۴۵ سال دوری از نقاشی، گفت: در دوران کرونا به دلیل اینکه نمیشد کارهای گروهی فیلمسازی را داشته باشیم و همه این فعالیتها دچار کندی و لختی بودند، مجدداً شروع به تمرین و کار نقاشی و به تدریج طی ۲ سال اخیر تابلوهایی را خلق کردم.
احمد مسجدجامعی، الهام غفوری تهیهکننده، آرش عباسی فیلمنامهنویس، علیرضا خمسه بازیگر، علی اوجی تهیهکننده، هومن حاجیعبداللهی بازیگر، احمد مهرانفر بازیگر، نسرین نصرتی بازیگر، خشایار موحدیان تدوینگر، تورج اصلانی فیلمساز و فیلمبردار سینما، سهیل دانش اشراقی طراح صحنه و لباس، علیرضا نجفزاده کارگردان، مجتبی احمدی تهیهکننده، محمدصالح حجتالاسلامی مستندساز، مرتضی اسدی نقاش، جواد بختیاری خوشنویس و نقاش، ایرج اسکندری نقاش، رضا هدایت نقاش، محمدهادی فدوی نقاش، بهرام حنفی نقاش، ژیلا کامیاب نقاش، سجاد باغبان کارشناس و پژوهشگر هنری و … از جمله هنرمندان سینمایی و تجسمی حاضر در مراسم افتتاحیه بودند.
نمایش فیلمهایی با یاد عباس کیارستمی و کامبیز درمبخش در «تصویر سال»
رویداد «تصویر سال» که سالهاست توسط سیف الله صمدیان و با همراهی خانه هنرمندان ایران برگزار میشود، حالا در گام بیستم خود سعی کرده پس از چند دوره رکود (به دلیل دوران کرونا)، به روزهای اوج خود برگردد.
در هفتهای که گذشت، علاوه بر نمایشگاه آثار «تصویر سال»، برنامههایی نظیر اکران فیلمهای ویژه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد که از جمله آنها میتوان به اکران فیلم «در ستایش ۷۰ سالگی» به کارگردانی ابراهیم حقیقی که در سالگرد تولد سه دوست ۷۰ ساله هنر ایران؛ عباس کیارستمی، آیدین آغداشلو و محمد احصایی ساخته شده است، اشاره کرد که نمایش ویژه اول آن در بیستمین جشنواره «فیلم تصویر» بود که یکشنبه ۶ اسفند ماه روی پرده رفت. همچنین، فیلم مستند «سینمای کاغذی» درباره یک عمر فعالیت هنری زندهیاد کامبیز درم بخش و ساخته جواد آتشباری نیز در نمایش ویژه سوم بیستمین جشنواره «فیلم تصویر» اکران شد.
قرار است بیستمین جشن «تصویر سال» و جشنواره «فیلم تصویر» روز جمعه یازدهم اسفند ماه با تجلیل از رخشان بنیاعتماد، مریم زندی، ابراهیم حقیقی و جواد علیزاده؛ چهار هنرمند شاخص سینما، عکاسی، گرافیک و کاریکاتور و همچنین اهدای جوایز مسابقه عکسهای موبایلی به پایان برسد.
کسب درآمد ۳۰ میلیون تومانی هنرمندان تجسمی در طرح «قاب هنر»
در هفتهای که گذشت، سیدمجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در گفتوگویی با خبرنگار مهر به استمرار اجرای طرح «قاب هنر» در صندوق اعتباری هنر اشاره کرد و گفت: طرح «قاب هنر» از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و در حال حاضر بیش از ۴۵ نفر از هنرمندان گرامی عرصه هنرهای تجسمی به ویژه حوزه خط و نقاشی که طی ماههای گذشته دچار مشکلاتی بودند در این طرح حضور پیدا کردند و امروز بسیار خوشحال هستیم که هریک از این عزیزان به واسطه حضور در این طرح توانسته اند ماهانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان درآمد داشته باشند.
وی ادامه داد: موضوعی که گامی برای توسعه اشتغالزایی در عرصه فرهنگ و هنر بوده است. بسیار امیدوارم به واسطه تلاشها و برنامه ریزی هایی که توسط همکارانم در صندوق اعتباری هنر و سایر مجموعههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود، در سال آینده نسبت به حضور ۵۰۰ هنرمند در طرح «قاب هنر» اقدامات موثری را انجام دهیم. فرآیندی که اگر به نتیجه برسد، میتواند برای هریک از این هنرمندان ماهانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان درآمد به همراه داشته باشد.
دفتر «تجسمی فجر» هفدهم باز شد
پس از اینکه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر روز سوم اسفند ماه با معرفی و تجلیل از برگزیدگانش به کار خود پایان داد، پس از گذشت ۵ روز و به منظور ایجاد امکان لازم جهت بهرهبرداری بهینه از فرصت زمانی موجود در راستای سیاستگذاری، برنامهریزی و پیشبرد امور مربوط به هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی، محمد خراسانیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی را همچون دوره قبل به عنوان رییس شورای سیاستگذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر منصوب کرد.
در حکم سالاری بر توجه به مهمترین رویداد تجسمی ایران اسلامی و برنامهریزی دقیق جهت برگزاری هرچه باشکوهتر آن تاکید شده است که این مهم نیازمند مشورت با اساتید و زمانبندی مناسب است.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاه انفرادی مجسمه عارف رودباری با عنوان «گاو دردی» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه انفرادی فرشید پارسی کیا در گالری دنا، نمایشگاهی منتخب از آثار مجسمهخط معاصر ایران با عنوان «گستره معنا» با گردآوری کیانوش معتقدی در گالری نگر، نمایشگاه انفرادی سعید خویه با عنوان «از مجموعه قصههای ناتمام» در گالری سیحون، نمایشگاه انفرادی کیان وطن با عنوان «رو به آفتاب جنوب» در گالری هما، از جمله نمایشگاههایی است که جمعه ۱۱ اسفند ماه افتتاح خواهند شد.
نظر شما