۲۳ آذر ۱۳۸۶، ۱۹:۰۱

خبرنگاراعزامی مهربه عربستان-66

مسلمانان باید به خود بیایند / دین عامل اصلی حفظ وحدت و تقریب مذاهب به شمار می رود

مسلمانان باید به خود بیایند / دین عامل اصلی حفظ وحدت و تقریب مذاهب به شمار می رود

علمای کشورهای اسلامی بر ضرورت دوری از اختلافات میان مسلمانان تاکیدکرده و کشورهای اسلامی را به وحدت و بیداری در برابر توطئه های خارجی بر ضد مسلمانان دعوت کردند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به مکه مکرمه ، فخری القیسی دبیر کل حزب الدعوه الاسلامی در کنفرانس تقریب مذاهب که از سوی دفتر بعثه مقام معظم رهبری در مکه برگزارشده، اظهار داشت: استعمار غربی و در راس آن آمریکا تلاش می کنند تا ثبات کشورهای اسلامی را بر هم بزنند و در این کشورها اختلافات مذهبی و درگیری طائفه ای ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: مسلمانان باید به خود بیایند و امور را به دقت تجزیه و تحلیل کنند و از بدعتهایی که اختلافات میان مسلمانان را بر می انگیزد دوری کنند و با یکدیگر وحدت داشته باشند.

جلیلیان استاد دانشگاه کردستان ایران نیز از عوامل فرقه میان مسلمانان صحبت کرد و گفت: مسلمانان باید عوامل تفرقه میان خود را بشناسند و این مسئله تنها از طریق بازگشت به قرآن و اسلام صورت خواهد گرفت.

وی به نامگذاری سال جاری به نام سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی اشاره کرد و گفت: هدف از این نامگذاری که در ابتدای سال جاری از سوی مقام معظم رهبری صورت گرفت، تعیین استراتژی یکپارچه برای همبستگی اسلامی و نابود کردن توطئه های دشمنان است.

آیت الله شیخ آصفی ازعلمای عراق نیز به روشها و سیاستهای انگلیس در ایجاد اختلاف میان مسلمانان در خاورمیانه و جنوب شرق آسیا اشاره و تصریح کرد: انگلیس و هم پیمانان صهیونیست آن و کشورهای غربی با هدف سیطره بر منابع طبیعی منطقه، سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن را در پیش گرفته اند.

وی تاکید کرد: مسلمانان باید برای نابودی این توطئه ها هوشیار باشند.

امام هاشم صالح از آفریقای جنوبی نیز به اوضاع مسلمانان این منطقه اشاره کرد و افزود : ملتهای مسلمان آفریقا به دلیل وجود منابع طبیعی غنی در این قاره با انواع توطئه های غربی که تلاش می کنند این ثروتها را چپاول کنند، مواجه هستند. وی فقر، بیکاری، عقب ماندگی و اختلافات نژادی را از جمله این توطئه ها دانست.

صالح اظهار داشت: دین عامل اصلی حفظ وحدت و تقریب مذاهب به شمار می رود.وی از کشورهای اسلامی خواست که به ملت های مسلمان آفریقا برای بازگرداندن هویت دینی این قاره و دوری از درگیریهای طائفه ای، کمک کنند.

اسحاق مدنی مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت نیز گفت: تقریب مذاهب یک پدیده جدیدی نیست بلکه از زمان پیدایش دین اسلام و اولین اختلافی که بین مسلمانان به وجود آمد مطرح شد.

به گفته وی، احادیث بی شماری وارد  شده که بر وحدت امت اسلامی تاکید دارد. در هر عصر و زمان که متاسفانه این اختلافات تا مرز نابودی اسلام پیشرفته است، دلسوزان امت اسلامی، مسلمانان را به وحدت دعوت کرده اند. اما عدم امکانات برای ایجاد وحدت وجود نداشته است اما وقتی حضرت امام خمینی(ره) به عنوان یک رهبر دینی و سیاسی یک کشور قدرتمند ندای وحدت را سر دادند و به دنبال آن آیت الله خامنه ای رهبری همان نقش را ادامه دادند، ما به حمد الله شاهد برگزاری چنین جلساتی هستیم.

وی افزود: ما اگر اسلام و امت اسلامی را دوست داریم باید با یکدیگر وحدت داشته باشیم و اگر با توجه به تعداد بسیار مسلمانان این امر اتفاق نیفتد، خطرات شوم آن همه را فرا خواهد گرفت.

خالدعبدالوهاب ازعراق نیز ازدیگر سخنرانان این کنفرانس به رنج و مشکلات ملت عراق اشاره کرد و گفت: ملت عراق از صدها سال پیش تاکنون با تمامی طیف هایش در کنار یکدیگر زندگی می کرد اما پس از اشغال عراق، اشغالگران اختلافات طائفه ای را در این کشور از طریق برافروختن آتش فتنه و حمایت از تروریستها ، تروریستهایی که شیعه و سنی را می کشند ، برانگیختند.

وی هدف اشغالگران عراق از برانگیختن اختلافات طائفه ای در کشور را غارت ثروتهای عراق دانست.

عبدالوهاب از کمکهای ایران به ملت عراق تشکر وتصریح کرد: ایران با تمامی توان خود تلاش می کند تا امنیت و ثبات در عراق برقرار شود.

کد خبر 604426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha