به گزارش خبرگزاری مهر، فرزین انتصاریان رئیس هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران و عضو کمیته فنی تدوین استاندارد سازمان جهانی استاندارد با اعلام این مطلب افزود: صادرات موفق در گرو شناخت بازار هدف و بررسی قیمت تمام شده کالا و ایجاد مزیت های رقابتی می باشد.
وی گفت: در کنار عواملی چون شناخت دقیق بازار هدف و بررسی قیمت مام شده کالا به لحاظ قابلیت رقابتی بودن آن ، داشتن کیفیت لازم منطبق با استانداردهای ملی و بین المللی نیز امری ضروری است زیرا کالایی که منطبق با استانداردهای مربوطه نباشد قابلیت صادرات ندارد.
انتصاریان با اشاره به تعریف استانداردهای مختلف در 23 گروه توسط سازمان های بین المللی گفت: در حال حاضر در اروپا این استانداردها دارای بار حقوقی بوده و قابلیت رسیدگی دارد و استانداردهای تدوینی به عنوان معیارهای قانونی در مراجع حقوقی و قضائی به کار گرفته می شوند.
وی ادامه داد: علائم و نشانه های استاندارد مانند گذرنامه بوده و اگر کالای تولیدی فاقد گذرنامه باشد قابلیت عرضه در بازار را نداشته و حتی تحت تعقیب قرار می گیرد.
انتصاریان با بیان اینکه قبل از تولید کالا باید شرایط و مقصد صدور کالا تعیین و ارزیابی شود، تصریح کرد: استانداردهای ملی ما باید در کنار استانداردهای بین المللی مد نظر تولید کنندگان باشد ، زیرا اگر این استانداردها رعایت نشود مطمئنا مصرف کالای تولیدی فقط به بازار داخلی محدود می شود و راهیابی آن به بازار های بین المللی غیر ممکن می شود.
نظر شما