به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، به اهداف و محورهای نخستین همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع، اشاره کرد و گفت: این همایش در ۵ محور و رویکرد برگزار میشود که مهمترین محور آن پرداختن به موضوع ادغام نظام شبکه، ارائه خدمت و آموزش پزشکی است که زاییده انقلاب اسلامی و مورد افتخار همه ما است.
دبیر علمی نخستین همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع افزود: محور دوم مورد بحث در این همایش موضوع تقویت نظام شبکه است و اینکه چطور میتوانیم آن را ارتقا دهیم.
فرشیدی در همین راستا توضیح داد: ما در این همایش به دنبال ارائه برنامههای آتی نظام سلامت ایران نیستیم، بلکه میخواهیم بگوییم سلامت خانواده چه توفیقی در جهت ارتقا سطح سلامت کشور داشته است.
وی افزود: در شهرهای تحت پوشش طرح سلامت خانواده، دسترسی مردم به دریافت خدمات سلامت محور از خانههای بهداشت و مراکز سلامت روستایی و شهری، ۴۰ درصد افزایش نشان میدهد که بسیار عالی است در حالی که ما نصف جمعیت را بیشتر تحت پوشش نبردهایم.
فرشیدی ادامه داد: محور سوم که در این همایش به آن پرداخته میشود، تأثیر عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت است؛ این فکر و ایده که سلامت فقط بیماری یک فرد نیست، بلکه وقتی فردی مراجعه میکند ما باید تمام عوامل مختلف روحی روانی معنوی و جسمی او که ممکن است بر او تأثیر بگذارد به همه این عوامل باید بپردازیم یعنی مشارکت تمام موسساتی که به شکلی با سلامت ارتباط دارند مورد توجه قرار بگیرد.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه امروزه هیچ سازمان و وزارتخانهای نداریم که در سلامت افراد دخالت نداشته باشند، گفت: در این همایش به این موضوع میپردازیم که سازمانهای مختلفی که هر کدام به نحوی در سلامت افراد نقش دارند چگونه در راستای یک هدف در کنار همدیگر به ارتقا سلامت جامعه بپردازند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه محور چهارم همایش مردمی سازی نظام سلامت است، افزود: اکنون جهان به این رسیده است که اگر ما کاری را میخواهیم برای مردم انجام دهیم و مردم مشتری آن هستند باید نقشی در ارائه خدمت و تصمیم گیری داشته باشند نه اینکه فقط به عنوان دریافت کننده خدمات سلامت باشند باید پارهای از مراکز سلامت ما به شکلی مردمی اداره شوند و برنامهای تحت عنوان هیأت امنایی کردن مراکز سلامت دیده شده است تا افراد تأثیر گذار یک محله در این هیأت امنا قرار بگیرند و برای سلامت خود تصمیم میگیرند.
وی با اشاره به تحول در بحث داوطلبان سلامت، گفت: تعداد داوطلبان سلامت در طول دو سال گذشته به بیش از ۴۰۰ هزار داوطلب ثبت شده رسمی رسیده و بیش از ۳ میلیون سفیر دانش آموزی داریم و برنامه بزرگی تحت عنوان مردمی سازی داریم و تجارب اجرای موفق این طرح را در استانهای مختلف داریم که در این همایش ارائه خواهد شد.
فرشیدی با بیان اینکه مراقبت و خود مراقبتی یکی از بحثهای مهمی است که ما به عنوان پنجمین محور به آن میپردازیم، افزود: به جای اینکه فرد به مراکز ما مراجعه کند در ارتباطی که با مراقب سلامت خواهد داشت، مراقبی که دیگر بهورز ۴۰ سال پیش ما نیست بلکه تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده، دوره خاص مراقبتی را دریافت کرده است و با بستههای خدمت ما آشناست و با استفاده از فناوری روز این ارتباط را برقرار میکند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت فناوریهای جدید در حوزه سلامت، افزود: ۴۵ سال پیش آموزش و به کارگیری بهورز و ایجاد خانه بهداشت یک فناوری جدید بود، اما امروزه خیلی چیزها تغییر کرده است هم سواد بهورز و هم ارتباطی که با مردم داریم و ارائه خدمات در قالبهای خدمات الکترونیک سلامت و استفاده از هوش مصنوعی در آمده است و برنامه ما در خصوص نظام سلامت خانواده ارتباط مستقیم با مردم از طریق استفاده از فضای الکترونیکی و سیستمهای مجازی و آوردن هوش مصنوعی پای کار خواهد بود.
فرشیدی به یک رونمایی در همایش اشاره کرد و گفت: استفاده از خود مراقبتی در بستر تلفن همراه که بسیار میتواند کمک کند به نحوی که بسیاری از اتفاقات بهداشتی ما حتی در سطوحی که کمتر به آن فکر میشود از معاینات دندانپزشکی گرفته تا ارزیابی سندرومیک از افراد و ارائه سرویسهای درمانی مناسب از طریق خود مراقبتی در طول این همایش انجام خواهد شد.
نظر شما