به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر در کشور ایران، بسیاری از افراد حتی افرادی که از شغل و درآمد مطلوبی برخوردار هستند، ضمن وجود ابزارهایی مانند بیمه تأمین اجتماعی، بیمه عمر و …، دید روشنی از وضعیت مالی خود در دوران بازنشستگی نخواهند داشت.
به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال روشهای بهتری برای تضمین رفاه و آسایش خود در دوران سالمندی هستند که این آیندهنگری، توانمندی مالی آنها را افزایش خواهد داد.
در ادامه به معرفی یکی از بهترین ابزارهای موجود برای تضمین آینده مالی در دوران بازنشستگی و افزایش توانایی مدیریت حوادثی مانند انواع بیماریها میپردازیم.
نحوه برنامهریزی مناسب برای دوران بازنشستگی
زمان بازنشستگی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد است. زمانی که افراد پس از چندین سال فعالیت حرفهای و مداوم، فرصت بیشتری برای صرف زمان برای علاقهمندیهای خود یا خانواده خواهند داشت. همچنین در این دوران و با افزایش سن، احتمال ابتلاء به برخی از بیماریها بالا خواهد رفت.
بنابراین، این دوران علاوه بر این که میتواند به یکی از بهترین دوران زندگی هر فرد تبدیل شود، میتواند ریسک بالایی برای ابتلاء به انواع بیماریها و حوادث داشته باشد. به همین دلیل، داشتن آیندهنگری و برنامهریزی برای ایجاد یک پشتوانه مالی مناسب در این دوران، امری ضروری است.
صندوق بازنشستگی تکمیلی چیست؟
بهترین روش برای ساخت پشتوانه مالی، ایجاد سرمایهای است که با گذشت زمان به ارزش آن اضافه شده و از امنیت بالایی برخوردار باشد. بهترین روش سرمایهگذاری با هدف بازنشستگی، سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی است.
اگر نمیدانید صندوق بازنشستگی تکمیلی چیست؟ این صندوق یک نهاد مالی است که بهمنظور جمعآوری وجوه از افراد و کارکنان در طول دوران فعالیت شغلی آنها و پرداخت حقوق و مستمری به آنها در زمان بازنشستگی و ازکارافتادگی تأسیس میشود.
بسیاری از افراد با شنیدن نام صندوق بازنشستگی به یاد صندوقهای دولتی میافتند. اما برای اولینبار در ایران، یک صندوق بازنشستگی تکمیلی با ویژگیهای جدید و بینظیر ایجاد شده است که شما را از هر ابزار مالی دیگری بینیاز خواهد کرد.
صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی کاریزما چیست؟
صندوق بازنشستگی تکمیلی کاریزما با نام «کاریز»، یک صندوق سرمایه گذاری صندوق در صندوق است. به این معنا که عمده دارایی این صندوق صرف سرمایه گذاری در صندوقهای سرمایهگذاری دیگر از جمله صندوقهای سهامی، مبتنی بر طلا و … شده و بخش اندکی نیز صرف سرمایهگذاری در اوراق درآمد ثابت و سپردههای بانکی میشود. به همین دلیل، این صندوق میتواند با مدیریت ریسک بالا، بازدهی بسیار مناسبی برای سرمایهگذاران خود ایجاد کند.
این صندوق سرمایهگذاری دارای دو نوع واحد ممتاز و عادی که واحد ممتاز متعلق به مؤسسین بوده و واحدهای عادی به سه دسته تقسیم میشود:
واحد عادی نوع اول: این واحدها به نام کارفرما صادر میشوند و میتوانند معادل یا نسبتی از مبلغ صدور واحد عادی نوع دوم باشند.
واحد عادی نوع دوم: این واحدها به نام نیروی انسانی و از سوی کارفرما صادر میشوند. برای برداشت از این واحدها، نیاز به درخواست ابطال از سوی کارفرما است.
واحد عادی نوع سوم: این نوع سرمایهگذاری نیازی به مشارکت کارفرما ندارد و واحدها به نام خود سرمایهگذار صادر میشوند.
برای درک بهتر این موضوع، مثالی را بررسی میکنیم:
فرض کنید کارفرمایی با پرسنل خود توافق کرده است که در این صندوق با سهم ۵۰ درصدی مشارکت کند. مطابق با این توافق، هر ماه بخشی از حقوق هر کارمند بهعلاوه ۱.۵ درصد مازاد بر آن که توسط کارفرما پرداخت میگردد، صرف صدور واحدهای این صندوق به نام کارمند میشود.
این مبلغ در طول زمان سرمایهگذاری شده و در زمان خروج کارمند از شرکت یا در زمان بازنشستگی، به مبلغ قابلتوجهی تبدیل خواهند شد. در نهایت، با درخواست اجازه از کارفرما و مطابق با توافقات قبلی، امکان تسویهحساب بهصورت یکجا یا بهصورت مستمری برای کارمند فراهم خواهد شد.
ترکیب دارایی صندوق بازنشستگی تکمیلی کاریزما
امکان بررسی ترکیب دارایی این صندوق از طریق جدول زیر مهیاست:
صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی کاریزما چه مزایایی دارد؟
هدف از تأسیس صندوق بازنشستگی تکمیلی کاریزما، ایجاد قابلیت بهرهمندی همزمان از مزایای سرمایهگذاری در بازار بورس و پوششهای بیمه عمر برای اولینبار در ایران است. از مزایای صندوق بازنشستگی تکمیلی کاریزما این است که با انتخاب این صندوق سرمایه گذاری، با یک تیر، دو نشان خواهید زد. یعنی علاوه بر سرمایهگذاری مطمئن و کسب سود قابلتوجه، تحت پوشش بیمه عمر نیز قرار گرفته و در صورت بروز بسیاری از حوادث و بیماریها، یک پشتوانه ارزشمند مالی خواهید داشت. برخی از مزایای صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی کاریزما عبارتاند از:
استفاده از پوششهای بیمهای مانند فوت، امراض خاص، نقصعضو و …
قابلیت دریافت وجوه سرمایهگذاری شده بهصورت مستمری یا یکجا در دوران بازنشستگی
سرمایهگذاری شفاف، مطمئن و پربازده
تنوع در نحوه مشارکت کارفرما
نحوه عملکرد صندوق بازنشستگی کاریز
افراد در طول دوران اشتغال خود، مبلغی را به صندوق بازنشستگی خود واریز میکنند. در صورت خرید واحدهای نوع سوم، زمان واریز این مبلغ به عهده خود افراد سرمایهگذار است و لزومی برای واریز وجه به مبلغ مشخص بهصورت دورهای وجود ندارد.
وجوه جمعآوری شده در صندوق بازنشستگی، در سبدهای متنوعی از اوراق بهادار مانند واحد صندوقها سرمایهگذاری، اوراق قرضه و سپردههای بانکی سرمایهگذاری میشوند.
پس از رسیدن به سن بازنشستگی، افراد میتوانند از صندوق بازنشستگی خود مستمری دریافت یا در صورت تمایل میتوانند کل مبلغ را بهصورت یکجا از صندوق سرمایهگذاری خارج کنند.
نحوه ثبت نام در صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی کاریزما
پذیرهنویسی صندوق کاریز از تاریخ ۵ اسفند ۱۴۰۲ آغاز گردید. به این معنا که افراد علاقهمند میتوانند در این صندوق مشارکت داشته و از مزایای آن استفاده کنند. شرط لازم برای خرید واحدهای این صندوق، ثبت نام در سجام و داشتن کد بورسی است. سپس باید در کارگزاری کاریزما ثبتنام کرده و خرید واحد را از طریق پنل کاربری آن انجام دهید.
سوالات متداول
صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی چیست؟
نوعی صندوق سرمایه گذاری است که با هدف تأمین آتیه و رفاه افراد در دوران بازنشستگی طراحی شده است. این صندوق با جمعآوری وجوه از افراد و سرمایهگذاری آنها در سبدهای مختلف، به دنبال افزایش ارزش سرمایه و ایجاد مستمری پایدار در دوران بازنشستگی است.
صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی کاریزما چیست؟
این صندوق، دارای دو نوع واحد با نامهای ممتاز و عادی است. واحدهای ممتاز متعلق به مؤسسین آن بوده و واحدهای عادی به سه دسته تقسیم میشوند. از این طریق، کارفرمایان امکان سرمایهگذاری در این صندوق برای خود و کارکنان را خواهند داشت. بهعلاوه، تمامی افراد حقیقی میتوانند شخصاً اقدام به خرید واحدهای این صندوق کرده و یک برنامهریزی شخصی برای آینده خود داشته باشند.
شرایط لازم برای ورود به صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی کاریزما چیست؟
شرایط لازم برای سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی کاریزما صرفاً داشتن کد بورسی است که میتوانید از طریق ثبت نام در سجام به صورت آنلاین و سریع دریافت کنید.
نحوه خرید واحدهای این صندوق چگونه است؟
واحدهای صندوق بازنشستگی تکمیلی کاریزما از نوع صدور و ابطالی هستند و خرید و فروش آنها از طریق پنل کاریزما انجام میشود.
پذیرهنویسی صندوق بازنشستگی تکمیلی کاریزما چه زمانی انجام میشود؟
پذیرهنویسی این صندوق از تاریخ ۵ اسفند ۱۴۰۲ آغاز شده و تا پایان فروش واحدهای صندوق ادامه مییابد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما