۲۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۲:۵۰

معاون رئیس جمهوری تشریح کرد -2

اعلام جزئیات بودجه پژوهش و فناوری سال 87 معاونت علمی رئیس جمهور

اعلام جزئیات بودجه پژوهش و فناوری سال 87 معاونت علمی رئیس جمهور

دکتر واعظ زاده مجموع اعتباراتی که معاونت علمی ریاست جمهوری در سال آینده به پژوهش و فناوری اختصاص خواهد داد را 6 هزار میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: این بودجه در سال آینده به صورت ماموریت گرا صرف علم و فناوری می شود که تنها بخشی از بودجه کلی کشور برای پژوهش و فناوری است.

تکمیل چرخه نوآوری در دستور کار دولت نهم

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده امروز در نشست مطبوعاتی در باشگاه نهاد ریاست جمهوری در مورد بودجه های سال آینده گفت: اقدامات ماههای اخیر دولت به تدریج به نتیجه می رسد که برنامه ریزیهای مفصل برای علم و فناوری از آن جمله است. یکی از مهمترین اقدامات تلاش برای تکمیل چرخه نوآوری در کشور است. در حال حاضر این چرخه متصل نیست و یکی از مهمترین برنامه ها در سال آتی، درست عمل کردن چرخه است. در این راستا هر کدام از مراکز علمی باید ماموریت مشخصی را که مربوط به حلقه های زنجیر چرخه نوآوری است، پیدا کنند. ضمن اینکه تعامل این دستگاهها با سایر دستگاهها نیز باید مشخص شود. در این زمینه یک کارگروه تخصصی نیز تشکیل شده است.

اجرای برنامه کمک به نهضت تولید علم در سال 87

به گزارش مهر، وی تولید فناوری و تجاری سازی علم و فناوری را نیز از مهمترین برنامه های سال آینده ذکر کرد و گفت: در سال آینده برای اولین بار، برنامه کمک به نهضت تولید علم اجرا می شود. این برنامه در چهار گروه علوم کاربردی، علوم انسانی، معارف اسلامی و هنر، علوم پایه، علوم بین رشته ای و نوظهور محقق می شود که برای این برنامه جدید 400 میلیارد ریال پیش بینی و به معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری ارائه شده است.

اختصاص 900 میلیارد ریال برای توسعه و تقویت فناوریها

واعظ زاده در مورد سایر برنامه های معاونت علمی ریاست جمهوری در سال آینده گفت: برای تولید فناوری نیز برنامه توسعه و ارتقاء فناوریهای اولویت دار کشور تعیین شده است که نانو فناوری، زیست فناوری، سلولهای بنیادی، هوا و فضا، میکروالکترونیک، انرژیهای نو، فناوری اطلاعات و ارتباطات، طب ایرانی و گیاهان دارویی جزء فناوریهای اولویت دار شناخته شده اند و منابع ویژه ای به صورت ماموریت گرا به جز بودجه های موجود برای این بخش در نظر گرفته شده است بر این اساس 900 میلیارد ریال برای توسعه و تقویت پژوهش و فناوری به این رشته ها در سال آینده اختصاص می یابد.

وی کمک به تجاری سازی علم و فناوری را نیز از دیگر فعالیتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال آینده عنوان کرد و گفت: برنامه توسعه و ارتقاء نیروی انسانی به ویژه نخبگان نیز که در قالب بنیاد ملی نخبگان و کمکهایی که به دستگاهها و مراکز علمی و صنعتی کشور خواهد شد نیز در سال آینده اجرا می شود.

به گزارش مهر، دکتر واعظ زاده با بیان اینکه دستگاهها و مراکز دولتی و غیر دولتی که بهره وری بیشتری را در امر پژوهش دارند، به میزان بیشتری از این بودجه برخوردار خواهند شد، گفت: در اجرای این برنامه ها، عدالت محوری رعایت می شود. همچنین تلاش می کنیم که همکاری مراکز پیشرفته کشور با مراکز کمتر توسعه یافته تقویت شود تا مجموع محققان کشور در جریان نهضت تولید علم مشارکت داشته باشند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امکان جذب این میزان بودجه و حتی بیشتر از آن در کشور وجود دارد و به دلیل وجود نیروی انسانی و وضعیت خوبی که از این نظر در کشور مشاهده می شود، بودجه های پژوهشی که در نظر گرفته شده به راحتی جذب خواهد شد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا ساز و کار نظارتی بر حسن اجرای بند "و" تبصره (9) ایجاد شده است یا نه، گفت: بخشی از این ساز و کار بر عهده معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری و بخشی دیگر بر عهده دبیرخانه شورای عالی آموزش، پژوهش و فناوری است.

کد خبر 604709

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha