به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با بیست سالگی راهاندازی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مراسم افتتاح ساختمان ستاد مرکزی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، گفت: خدای متعال را شاکریم که در ماه شعبان هستیم و انشاءالله با دلهای آماده وارد ماه میهمانی خدا شویم.
وی افزود: در این ایام افتتاح این مجموعه را به فال نیک میگیرم. اگر سابقه برخی از مهمترین نهادهای تأسیس را نگاه بیندازیم تاکید بر این بود که همزمان با ایجاد یک مجموعه یک نماد هویتی هم برای نهاد کتابخانهها ساخته شود. به عنوان مثال وقتی میگوئیم دانشگاه تهران، همان نماد سردر دانشگاه تهران در ذهنمان نقش بسته شود. به همین دلیل معماری و سبک فرهنگی هنری که میخواهد از یک مجموعه یک تصویر ذهنی بسازد مهم میشود و این، نقطه قابل توجهی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: مجموعههای فرهنگی، باید نمادی پیدا کنند، که خود گویای خود باشد. چیزی که نسبت به معماری نظام کشور وجود دارد همین است. شما آن را مطابق با ریشههای اصیل فرهنگی هنری خودتان پیدا میکنید. به همین دلیل چنین مجموعهای ساخته شده است.
اسماعیلی گفت: پردیس بزرگ جشنوارههای فرهنگی هنری کشور را که بحمدالله کارهای آن انجام گرفت، برایش زمین مناسب در جای مناسب در مرکز تهران و در بلوار حجاب کنار موزه و دانشگاه تهران انتخاب کردیم که باید آن در محل و گذر خود اتفاق بیفتد. این مجموعه و ساختمان مرکزی نهاد کتابخانهها که با دوستان خوبم آماده شده، برای یک منظوری در اختیارمان قرار گرفت. در ذهنتان از این مجموعه یک معماری اصیل ایرانی اسلامی نقش بسته است که در چهار گوشه این مکان مشخص است.
وی گفت: من خدا را شاکر هستم که این مجموعه میتواند گویای آن عنصر فرهنگی عمیقی که ما در موضوع کتاب و کتابخوانی به دنبالش هستیم باشد. این مجموعه میتواند نماد موضوع کتابخوانی باشد. حوزه کتاب و کتابخوانی قدمتش به عظمت تاریخ ایران است. مدتی پیش یکی از دانشگاههای ایران را با ۱۲۰۰ سال قدمت ثبت کردند اما بعد به ۷۰۰ سال تغییر داده شد.
وزیر ارشاد در ادامه گفت: در دوره آل بویه مکانهایی تشکیل شد و حوزه تمدنی با حضور علم، دانش، عقلانیت و معنویت شکل میگیرد که این موارد را با کتاب معرفی میکند. ما اگر داعیه تمدن جهان اسلام را در قرن سوم داریم و امروز میخواهیم فضای کشور را به سوی تحقق تمدن نوین اسلامی حرکت دهیم چارهای جز اینکه به حوزه فرهنگ توجه کنیم نداریم تا بتوانیم فرهنگپایه شویم.
اسماعیلی در بخشی از سخنانش گفت: فرهنگ پایه نه به این معنی که یک وزیر فرهنگ حرف فرهنگی بزند بلکه به این معنا است که همه فرهنگی فکر کنند؛ اما با دست خالی از این نقطه به آن نقطه حرکت کردن برای اینکه حداقلها را فراهم کنیم، تصور نادرستی است. رهبر عزیز انقلاب بالاترین عنصر فرهنگی کشور ما است. شما به بازدیدشان از نمایشگاه کتاب نگاه کنید. ما امسال شاهد بازدید ایشان بودیم و ایشان با طراوت به همه مجموعههایی که قرار بود، سر زدند. خوش به حال ما که در جمهوری اسلامی ایران در چنین فضایی زیست میکنیم. این نگاه فرهنگی نباید در عمل معارض داشته باشد. انقلاب اسلامی در یک فضای محال از نظر دانشمندان و اندیشمندان سیاسی شکل گرفته چون متصل به منبعی است که با عقل مادی و ریاضی قابل محاسبه نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور گفت: شما به آیات ابتدایی سوره بقره توجه کنید. اولین ویژگی جامعه اسلامی اتصال به این منبع الهی است و انشاءالله به دست شبکه عزیز فرهنگی و سربازان گمنام حوزه فرهنگ که تلاش و مجاهدت میکنند، این اتفاق رقم خواهد خورد.
وزیر ارشاد در پایان گفت: با این دقت، صراحت و با حفظ تمام ویژگیهای این بنا، چنین اتفاق خوبی را رقم زدند.
نظر شما