به گزارش خبرنگار مهر، پرویز گرشاسبی صبح شنبه در دومین همایش منابع طبیعی و مسؤولیت اجتماعی که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز مشکل ما در زمینه پژوهش، فناوری و انتقال یافتهها در بیان مساله است، گفت: باید به این بپردازیم که در بخش منابع طبیعی چه مشکلاتی وجود دارد و راه حل چیست.
وی بیان کرد: شاید بیان مساله دقیقی از مباحث پژوهشی و دانشی منابع طبیعی نداریم و محققان در تعریف طرحهای تحقیقاتی خود مشکل منابع طبیعی را به خوبی لمس نمیکنند. در بخش اجرا نیز بیان مساله دقیقی انجام نمیشود که به حل مشکل کمک کند. در بخش آموزش و تحقیقات نیز شاید به فیزیک و طبیعت منابع طبیعی بسیار پرداخته میشود اما در خصوص مسؤولیت اجتماعی فقیر هستیم و کمتر به آن پرداخته شده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با اشاره به اینکه از ۶ میلیون هکتار جنگلهای زاگرس برای چهار میلیون هکتار پروانه چاه صادر شده است، عنوان کرد: باید مسائل حقوقی و اجتماعی کاشت ۲۵۰ میلیون اصله نهال را حل کنیم زیرا مشکل ما از این پس آغاز میشود. در کشورهای دارای سابقه در این زمینه دانش آموزان موظف به تولید پنج نهال در پنج سال اول تحصیل خود هستند.
گرشاسبی با بیان اینکه هدف از این امر این است که دانش آموزان دشواریهای تولید نهال و نگهداری از آن را درک کنند، اظهار کرد: اهمیت نگهداری و بهره برداری از منابع طبیعی بیشتر از مباحث فیزیکی آن است و باید بیشتر روی این موضوع کار شود. منابع طبیعی دولتی باید به منابع طبیعی غیردولتی تبدیل شوند که مقاومتهای بسیاری در مقابل این تغییر رویکرد در قانون وجود دارد.
وی سرمایههای منابع طبیعی را شامل سرمایههای طبیعی، فیزیکی، اجتماعی، انسانی و مالی عنوان و خاطرنشان کرد: ما تمام هم و غم خود را بر سرمایه طبیعی گذاشتهایم و به سایر موارد توجه آنچنانی نداریم. در شرایط فعلی به دلیل منابع طبیعی دولتی و حکمرانی دولتی صرفاً محتاج اختصاص منابع اعتباری از سوی دولت هستیم، حتی در احکام بودجهای وضع شده طی چند سال اخیر نیز از این احکام استفاده نشده است.
نظر شما