به گزارش خبرنگار مهر، رویداد «یکشنبههای الگونمایی» خبرگزاری مهر این هفته و در آستانه ماه مبارک رمضان در دهمین سری خود در راستای «معرفی اقدامات شاخص و ابتکارات میدانی» شامگاه یکشنبه به صورت آنلاین به سراغ منصوره مصلح تادوانی اهل شهرستان خفر در نزدیکی جهرم با موضوع «رمضان، بهار قرآن» به عنوان الگویی موفق رفت.
این فعال حوزه فرهنگی و اجتماعی اهل روستای تادوانی در شهرستان خفر ابتدا در معرفی الگوی موفق خود گفت: اغلب اهالی روستای تادوانی خفر تحصیلکرده و دارای مدرک دکترا و لیسانس هستند و این منطقه یک منطقه جذاب گردشگری است و جاهای دیدنی زیادی دارد.
معتادان را پس از ترک کردن هم ترک نکردیم
منصوره مصلح تادوانی بیان کرد: حضور در کلاسهای خانگی را از روستای خودمان شروع کردم و ابتدا شاگرد خانم اکبرزاده و آقای اسعدی بودم و همیشه آرزو داشتم که خودم هم روزی بتوانم جلسه خانگی برپا کنم و نقشی تربیتی و آموزشی ایفا نمایم.
این فعال عرصه فرهنگی اجتماعی خاطرنشان کرد: اکنون به خود میبالم که سابقه برگزاری حدود ۱۵۰ جلسه دارم و حدود سه هزار نفر را تا الان آموزش قرآن دادهام که بیشتر آنها مربی هستند.
وی با بیان اینکه ما در جلسات خانگی در کنار آموزش قرآن نوعی مسؤولیت اجتماعی و رسالت فرهنگی نیز داریم خاطرنشان کرد: ترویج و زمینهسازی برای امر مقدس ازدواج و همچنین تشویق و حمایت از فرزندآوری، حل و فصل بسیاری اختلافات و ترک افراد دارای اعتیاد بخشی از اقدامات ما در این کلاسها است که سعی کردیم متفاوت و اثرگذار صورت بگیرد.
به جای دست روی دست گذاشتن پا به میدان نهادیم
الگوی امشب رویداد الگونمایی در ادامه گفت: در مسیر ازدواج و فرزندآوری و جوانی جمعیت که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است اعتباراتی نیازمند است و به همین خاطر ما بخشی از هزینهها را با تشکیل صندوقی به نام امام زمان (عج) تأمین میکنیم که این صندوق مخصوص اعضای حاضر در جلسات است و همین مساله یعنی رفع دغدغه مالی خانوادهها انگیزهای برای جذب عدهای بیشتر شده است و آورده هرکدام از ما ابتدا ۵,۰۰۰ تومان بود و الان نفری ۵۰۰ هزار تومان شده که تأمین آن جز به حول قوه الهی ممکن نبود.
وی افزود: پیرو فرموده رهبر معظم انقلاب که فرزندآوری را یک جهاد بزرگ دانستند و بیان کردند که یک حرکت عمومی و مردمی انجام دهید ما تصمیم گرفتیم که کار را گسترش بدهیم و در گام بعدی به سراغ افراد نابارور رفتیم و از طریق صندوق به افراد وام دادیم و الحمدلله همه افراد اکنون الان بچه دارند و پول صندوق را هم سر موعد پرداخت میکنند.
منصوره مصلح تادوانی بیان کرد: ما در بحث کمک به جوانی جمعیت و افزایش جمعیت افراد هم گام برداشتیم و با تلاش ما عدهای فرزند سوم و چهارم را هم به دنیا آوردند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که عامل فروپاشی بسیاری از خانوادهها را اعتیاد دیدیم به سراغ حمایت از خانوادههای دارای سرپرست معتاد رفته و ابتدا او را ترک داده و سپس بعد از ترک هم آنها را ترک نکردیم و به آنها کار دادیم.
مصلح تادوانی به ایدههای خود در زمینههای دیگر نیز پرداخت و گفت: برای بهتر دیده شدن کار و تبلیغ و ترویج کار حسنه و امر معروف و در عین حال تنوع دادن به برپایی محافل و استفاده از محیط باز و طبیعی، محفل انس با قرآن آموزش را در پارکها برپا کردیم؛ کم کم لطف الهی شاملمان شد.
سفرمان از یک روستای کوچک به سفرهای پهن در کربلا رسید
تلاشهایمان گرفت و پس از آموزش قرآن به بچههای روستا، محافل و کلاسهای خانگی انس با قرآن و دیگر جلساتمان را در روستاهای اطراف هم گسترش دادیم؛ به نوجوانان کارآفرینی را یاد داده و با هزینه خودشان برای آنها دورهمیهای سالم گذاشتیم و کم کم با برپایی اردوها و سفرهای خارج از استان از جمله اردوی کرمان و سفر زیارتی کربلا، ایدههامان را به خارج از مرزهای روستا بردیم و سفرمان را تا کربلا بردیم و سفرهمان را تا کربلا پهن کردیم.
مصلح تادوانی به عنوان الگوی رویداد یکشنبههای الگونمایی در پایان گفت: برخی روستاها که حسینیه نداشتند با پیگیری ما توسط خیرین برای روستا حسینیه ساختیم و آن را به مرکزی فرهنگی تبدیل نمودیم، برنامههای کتابخوانی و دورهمیهای فرهنگی و ایده قبیله کتابخوانی (هرکس هر کتابی را خواند برای ما خلاصه کتاب را بفرستد) از دیگر فعالیتهای ما بود و به امید خدا امروز حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبههای الگونمایی محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقههای میانی و گروههای فعال مردمی در موضوعات و عرصههای مختلف فرهنگی و اجتماعی است و مشخصههای اصلی حلقههای میانی آن است که اضافه بر کنشگری خود، در پی انتقال دانش و تجربه به دیگر ظرفیتهای مردمی و به میدان آوردن آنان به میدان کنشگری یا به عبارتی تکثیر این الگوها در طریق حل مساله است.
از همین روی یکشنبههای الگونمایی فرصتی است تا دیگر فعالان فرهنگی اجتماعی این امکان را پیدا کنند تا الگو (نوع و نحوه) فعالیتهای فرهنگی اجتماعی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و این اشتراک اطلاعات میان فعالین فرهنگی موجب گردآوری مجموعهای از ایدهها، طرحهای موفق میدانی و تهیه بانک اطلاعاتی از اقدامات میدانی مؤثر فعالین فرهنگی میشود تا ضمن اطلاع از اقدامات یکدیگر و از دانش و تجارب یکدیگر بهره ببرند.
نظر شما