به گزارش خبرنگار مهر، علیاکبر کریمی، عصر سهشنبه در نشستی خبری با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان از طرفی دانشگاه حاکمیتی و از طرف دیگر دانشگاهی معلم ساز و تمدن ساز است، اظهار کرد: اگر بخواهیم آینده ۲۰ سال کشور را ترسیم کنیم، باید نگاهمان به دانشگاه فرهنگیان و فضای تربیتی، اعتقادی و تربیتی این دانشگاه باشد.
وی عنوان کرد: اگر بخواهیم دانشگاه فرهنگیان را متحول کنیم باید انقلابی را در تولید محتواهای علمی همچنین سخت افزارهای این دانشگاه رقم بزنیم.
کریمی با بیان اینکه دو راهبرد اساسی و اصلی در این دانشگاه داریم که شامل ترمیم گذشته و ترسیم آینده است، افزود: تلاش میکنیم با جلسات کارشناسی و بهره گیری از ظرفیت اساتید و صاحبنظران، نقاط ضعف و قوت این دانشگاه را احصا کنیم.
دانش آموزش محتوا در دانشگاه فرهنگیان پیگیری میشود
رییس دانشگاه فرهنگیان یزد ادامه داد: عمده تفاوتی که بین دانشگاه فرهنگیان و سایر دانشگاهها وجود دارد این است که اگر در سایر دانشگاهها انتقال دانش مدنظر است، در دانشگاه فرهنگیان دانش انتقال دانش نیز مطرح است و دانش آموزش محتوا در این دانشگاه بسیار حائز اهمیت است.
کریمی یادآور شد: برای توجه به این باید دانشجو معلم، استاد و سرفصلها و منابع درسی و آموزشی را به عنوان سه ضلع مثلثی که ریشه و اساس تحول دانشگاه فرهنگیان است را مورد توجه قرار دهیم.
وی عنوان کرد: دانشگاه فرهنگیان باید تربیت معلم دانا و توانا را به عنوان یک ماموریت اصلی انجام دهد و سه پله ایمان افزایی، دانش افزایی و مهارت افزایی را در این راستا در دستور کار خود قرار داده است.
رییس دانشگاه فرهنگیان یزد اظهار کرد: طراحی گفتمان تربیتی را به عنوان یک مقوله مهم مدنظر قرار داده ایم و بنابر این است که این گفتمان تربیتی را با نگاه خوبی که در حوزه کارشناسی وجود دارد، طراحی خواهیم کرد.
کریمی همچنین از راه اندازی پژوهشکده تعلیم و تربیت معلم در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: این طرح در استان مصوب شده و فرآیند نهایی سازی آن در تهران در حال پیگیری است و میتواند بنیه نظام اصلی آموزش و پرورش و استان را تقویت کند.
گزینش ۳ مرحلهای دانشجومعلمان توسط دانشگاه فرهنگیان یزد طراحی شد
وی ادامه داد: یکی از نواقصی که در دانشگاه فرهنگیان وجود داشت، فرآینده جذب و بکار گیری دانشجومعلمان بود که برای رفع این مشکل، طرح گزینش سه مرحلهای را طراحی و ارائه کردیم که اگر مصوب شود، استان یزد به عنوان پایلوت برای اولین بار این طرح را اجرا خواهد کرد و این طرح به طور قطع تحولی جدی در حوزه جذب دانشجومعلمان خواهد داشت.
مدیریت امور پردیسهای استانی دانشگاه فرهنگیان استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بخش عمده ای از ظرفیتهای این دانشگاه صرف دانشجویان بومی استان نمیشود، افزود: طرح تبادل را ارائه داده ایم که در صورت تصویب، شاهد حضور دانشجومعلمان بومی که در سایر استانها قبول شده اند، در استان یزد خواهیم بود.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی دو اصل مهم مورد توجه قرار گرفته و باور قلبی ما این است که عنصر فرهنگ تنها اولویت دانشگاه فرهنگیان است و اگر به این حوزه توجه شود، سایر حوزهها نیز ارتقاء پیدا خواهد کرد.
کارنامه فرهنگی برای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد صادر میشود
کریمی عنوان کرد: شعار ما در حوزه فرهنگی این است که هر کار فرهنگی در حوزه دانشگاه فرهنگیان بدون حضور و مشارکت دانشجویان، محکوم به شکست است؛ و اگر غیر از این باشد، اتلاف بودجه و انرژی است زیرا فضای طراحی کار فرهنگی در میان فعالیتهای دانشجویی است.
وی از تلاش برای فعال کردن تشکل دانشجویی و انجمنها و کانونهای دانشجویی خبر داد و گفت: ۴۰ انجمن، کانون و تشکل دانشجویی در دو پردیس د انشگاه فرهنگیان یزد فعال شده و دستاورد این تشکلها نیز بیش از ۵۰۰ عنوان برنامه فرهنگی و مهارتی است.
کریمی از صدور کارنامه فرهنگی برای دانشجویان برای اولین بار خبر داد و اظهار کرد: گام اول این کارنامهها عملی شده و گام دوم و سوم که نقش آفرینی و مهارت افزایی است، در مراحل بعدی صادر خواهد شد.
خوابگاه متاهلی دانشگاه فرهنگیان یزد راه اندازی میشود
وی در بخش دیگری از سخنان خود از راه اندازی خوابگاه متاهلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد خبر داد و افزود: کلنگ این خوابگاه در سال آینده به زمین میخورد.
کریمی همچنین از صدور کارنامه علمی برای اساتید دانشگاه فرهنگیان خبر داد و گفت: اساتید در زمینههای ارائه مطلب، محتوا، فن بیان، سرفصلهای آموزشی و … به صورت تمام ساحتی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی همچنین از مصوب شدن طرح راه اندازی مرکز توان افزایی، توانمندسازی و مهارت آموزی دانشگاه فرهنگیان خبر داد و اظهار کرد: این مرکز هم برای اساتید هم دانشجومعلمان و هم برای آموزش ضمن خدمت معلمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رییس دانشگاه فرهنگیان یزد در مورد آمار دانشجویان فرهنگیان استان گفت: هزار و ۱۷ دانشجومعلم مرد و ۸۶۰ دانشجومعلم زن در استان داریم و ورودی های سال جدید نیز در پردیس پاکنژاد ۳۰۸ نفر و دانشگاه فاطمه الزهرا (س) ۲۴۲ نفر بوده است.
کریمی در مورد نسبت استاد به دانشجو نیز عنوان کرد: نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه فرهنگیان پسران یک به ۱۰۱ و دختران یک به ۱۴۳ است.
نظر شما