۲۳ اسفند ۱۴۰۲، ۱۵:۵۸

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی:

بهشت و رهایی از وحشت قیامت پاداش انسان روزه دار است

بهشت و رهایی از وحشت قیامت پاداش انسان روزه دار است

رفیعی با بیان اینکه انسان نباید برای مردم و ریا روزه بگیرد گفت: کسی که برای رضای پروردگار روزه می‌گیرد پاداش او بهشت و رهایی از وحشت قیامت و جهنم است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی کارشناس دینی در بیت آیت الله گلپایگانی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: پیامبر اکرم زمانی که هلال ماه مبارک رمضان ظاهر می‌شد می‌فرمودند خدایا این ماه را برای ما با امنیت و ایمان قرار بده و…؛ ایشان عبارتی دارند که بسیار قابل توجه است و می‌فرمایند مرا در ماه رمضان سالم قرار ده و رمضان را نیز برای من سالم قرار ده.

وی افزود: وقتی ماه رمضان می‌شد رنگ صورت پیامبر تغییر می‌کرد و در این ماه عبادت و استغفار ایشان افزایش پیدا می‌کرد. امام علی نیز زمانی که هلال ماه را می‌دید می‌فرمود خدایا در این ماه برکت، رزق، نور و پیروزی را نصیب ما کن. امام سجاد نیز که دعاهای بسیاری از ایشان برای رمضان نقل شده کلامی داریم که می‌فرماید خدایا توفیق ده تا نسبت به ماه رمضان معرفت پیدا کنیم تا حرمت آن را حفظ کنیم همچنین فرمود چقدر سعادتمند شد کسی که حرمت تو را نشکست.

رفیعی با بیان اینکه انسان نباید برای مردم و ریا روزه بگیرد گفت: کسی که برای رضای پروردگار روزه می‌گیرد پاداش او بهشت و رهایی از وحشت قیامت و جهنم است. برخوردهای با ماه رمضان به چهار صورت است دسته نخست عاشقانه است برای مثال برخورد پیامبر و ائمه اطهار و مؤمنان عاشقانه به استقبال ماه مبارک رمضان می‌رفتند. دسته دوم ناراحت به استقبال ماه مبارک رمضان می‌روند آنان روزه می‌گیرند اما همواره از اینکه روزه می‌گیرد ناراحت است. دسته سوم بی تفاوت هستند و مهم نیست برایشان ماه رمضان بیاید و برود و دسته آخر عناد دارند و عمداً حرمت این ماه رمضان را می‌شکنند.

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: روزه انبیا در تاریخ نقل شده برای مثال حضرت سلیمان در هر ماه ۹ روز روزه می‌گرفت، حضرت داوود یک روز در میان روزه دار بود، حضرت نوح آمده وقتی وارد کشتی شد سه روز روزه گرفت و همچنین وقتی حضرت آدم از بهشت رانده شد سه روز روزه گرفت. افرادی هم هستند که پیامبر نبودند اما بیشتر عمرشان را روزه بودند که جعفر بن ابی طالب یکی از آنان است که در حالت روزه از دنیا رفت.

وی با بیان حدیثی گفت: جابر بن عبدالله انصاری نقل می‌کند پیامبر فرمودند کسی شش چیز را در ماه مبارک رمضان رعایت کند آمرزیده می‌شود که ابتدا شامل حفظ دین می‌شود انسان باید همواره دین خود را حفظ کند و دیگر شامل خویشتن داری، رسیدگی به نزدیکانش، اذیت نکردن همسایه، مراعات حال مردم و مراقبت از زبان است.

رفیعی با اشاره به اینکه ثواب روزه را کسی جز خدا نمی‌داند عنوان کرد: شخصی نزد امام صادق آمد و گفت در ماه رمضان می‌توانم مسافرت بروم حضرت در پاسخ سکوت کردند تا اینکه بعد از چند بار تکرار این سوال، حضرت فرمودند بهتر است که مسافرت نروی اما اگر ضرورت دارد اشکالی ندارد؛ بنابراین توصیه می‌شود در ایام ماه مبارک رمضان مسافرت صورت نگیرد. حرمت ماه مبارک رمضان باید حفظ شود.

این کارشناس دینی در آخر گفت: سید رضی درباره حکمت ۱۵۰ نهج البلاغه می‌فرماید این حکمت سراسر عبرت، حکمت، بصیرت و موعظه است. حضرت در این حکمت به نبایدها اشاره می‌کنند. یک مؤمن متدین به این نبایدها توجه می‌کند و از فردا شب همین بحث را ادامه خواهیم داد.

کد خبر 6054561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جمشید داورنیا IR ۰۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
      1 0
      جناب رفیعی سختی وگرسنگی که ما مردم می کشیم اگر شما یک شبانه روز بکشی از دین دست بر می داری کشور ما ثروتمند است اما کارها بزرگ دست ادم ها کوچک مسلمان نما است ما زمان جنگ اگر معاون از فرمانده با عرضه تر بود خود فرمانده استعفامیدادومعاون را فرمانده میکرد اماامروزخیلی برای قدرت تمام اصول را پایمال میکن
    • حیدر US ۰۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      0 1
      ثابت می کنم که هیچ آدم بی ریایی وجود ندارد!
      • هادی AE ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
        0 0
        سلام جناب آقای حیدری چرا همه را قیاس بانفس می کنید
      • هادی AE ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
        0 0
        لطفا ثابت کن
    • محمد IR ۰۶:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      0 1
      حرفهای خنده دارنزن
    • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      0 1
      آقای رفعیی همش مال شما در ناز و نعمت زندگی می‌کنید