۲۷ اسفند ۱۴۰۲، ۱۵:۳۳

در شبکه تلویزیونی دانشگاه تهران مطرح شد؛

مناظره رییس دانشگاه تهران با یک استاد مدعی اخراج

مناظره رییس دانشگاه تهران با یک استاد مدعی اخراج

مناظره رییس دانشگاه تهران با استاد ابراهیم بای سلامی که مدعی بود از دانشگاه تهران اخراج شده است در رسانه تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مناظره محمد مقیمی با ابراهیم بای سلامی عضو هیات علمی سابق دانشکده علوم اجتماعی و دانشکده کار آفرینی دانشگاه تهران که مدعی بود بدون دلیل از دانشگاه تهران اخراج شده در تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران امروز برگزار شد.

رییس دانشگاه تهران در این مناظره با اشاره به یک از اعضای هیات علمی دانشگاه گفت: خانم دکتر آذین موحد می‌داند که اخراجی نیست، ایشان در آبان ۱۴۰۱ در یکی از شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که کلاس‌های درسی را برگزار نمی‌کند، ما نمی‌توانیم به استادی که غیبت غیر موجه داشته باشد حقوق پرداخت کنیم.

محمد مقیمی تصریح کرد: در مهر ماه من از ایشان دعوت کردم که یک جلسه حضوری در خدمتشان باشیم و مشکلات موجود را حل کنیم اما ایشان درخواست داشت که پرونده‌شان در هیات تخلفات پیگیری بشود زیرا ادعاهایی دارد.

رییس دانشگاه تهران گفت: دکتر آذین موحد حکم هیات علمی دارد و اگر در هیات تخلفات ابهامات مربوط را رفع کند، پرونده ایشان به اخراج ختم نخواهد شد و همچنین در حال حاضر ارتباط این استاد با دانشگاه تهران به صورت کامل قطع نشده است.

وی درباره ابراهیم بای سلامی نیز گفت: زمانی که قصد داشتیم نشست‌های تخصصی دانشکده گردشگری را برگزار کنیم از ابراهیم بای سلامی به علت اینکه در زمینه گردشگری تجربه علمی و اجرایی داشت دعوت کردیم.

مقیمی: مشکل شما صلاحیت علمی است؛ بای سلامی: صلاحیت عمومی من رد شده است

مقیمی خطاب به بای گفت: مشکل صلاحیت ایشان علمی است در دانشگاه تهران وقتی یک استاد جذب هیات علمی می‌شود همه مدارک و فعالیت‌های علمی و تحصیلی فرد مورد بررسی قرار می‌گیرد و ایشان زمانی که به صورت پیمانی با دانشگاه تهران قرارداد بسته بودند مصوب شده بود که یک مقاله ISI بنویسند ولی ایشان تا الان یک مقاله معتبر نداشته اند، همچنین دوره دکتری ایشان به مدت ۲۰ ترم طول کشیده بود که اینها نشانه ضعف علمی این استاد است.

ابراهیم بای سلامی در ادامه مناظره گفت: صلاحیت علمی من رد نشده، صلاحیت عمومی من را رد کرده اید، من یک مقاله علمی داشته ام و برای پرونده من در هیات تخلفات هیچکدام از نهادها به من دلیل را اعلام نکرده اند و این کار بر خلاف شرع و قانون است.

وی افزود: من دوره کارشناسی از دانشگاه فردوسی مشهد فارغ التحصیل شده ام و همچنین در دوره کارشناسی ارشد از دانشگاه تربیت مدرس فارغ التحصیل شده ام و برای دوره دکتری از دانشگاه تربیت مدرس به دانشگاه تهران با توافق دو دانشگاه انتقالی گرفته ام، دارای صلاحیت علمی کاملی هستم دلایل عدم حضور من در دانشگاه صلاحیت علمی نیست.

بای سلامی: دانشگاه تهران با شیوه قرون وسطایی اداره می‌شود

بای سلامی افزود: من معتقدم در حال حاضر دانشگاه تهران با شیوه قرون وسطایی اداره می‌شود در دانشگاه تهران نوعی از تفتیش عقاید راه افتاده است و آنچه اتفاق می‌افتد بر خلاف شرع و قانون است.

رییس دانشگاه تهران در پاسخ به صحبتهای بای در این باره افزود: در ارزیابی که دانشگاه تهران از طریق دانشجویان به دست آورده است امتیاز شما ضعیف و ۴/۴۶ ارزیابی شده است.

مقیمی: زمان فارغ التحصیلی تا جذب شما به فاصله چند روز بوده است!

وی با بیان اینکه شما در زمان مدیریت همفکران خود جذب هیات علمی دانشگاه تهران شده بودید، گفت: زمان فارغ التحصیلی تا جذب شدن شما در هیات علمی زمان بسیار کمی بوده است، شما در روز ۲۹ مهر سال ۱۳۸۳ از پایان نامه دکتری دفاع کرده اید و در تاریخ ۶ آبان ۱۳۸۳ جذب هیات علمی دانشگاه تهران شده اید فرایند جذب یک استاد هیات علمی باید به گونه‌ای باشد که حداقل یک الی دو سال زمان طی شود تا فضای رقابت و ارتقای علمی فراهم شود.

بای سلامی: اخراج اساتید نخبه کشی است

در ادامه بای سلامی گفت: شما به کدام قانون گزینش عدم صلاحیت عمومی و علمی من را اعلام می‌کنید؟ آنچه در فرایند اخراج اساتید رخ می‌دهد نخبه کشی است.

مقیمی در پاسخ گفت: شما شرط لازم برای هیات علمی دانشگاه تهران را تا الان کسب نکرده اید و از سال ۱۳۹۹ برای شما پایه ممتازی احراز نشده است و با توسل به نهادهای نظارتی به دانشگاه تهران برگشته اید، ما در دانشگاه تهران کاملاً در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران مدیریت می‌کنیم. برخی نهادهای کشور وقتی یک جا از شما حمایت می‌کنند و در جای دیگر به ضرر شما رای می‌دهند شما باید هر دو حالت حمایت و ضرر را بپذیرید.

بای سلامی در پاسخ گفت: این مباحث کاملاً کودکانه، خاله زنک بازی و دروغ است. با حضور در مناظره امروز ذهنیت من در خصوص مدیریت دانشگاه تهران کاملاً تغییر پیدا کرد و برای جامعه دانشگاهی و دانشگاه تهران متاسفم هستم که با مدیریت شخص ضعیفی اداره می‌شود. من امروز برای بحث‌های کلان‌تر و بحث‌های مهم‌تر در این مناظره حضور پیدا کردم و با مستندات غیر واقعی و شایعات مواجه شدم، صلاحیت عمومی من رد شده است و صلاحیت علمی من هیچگونه مشکلی ندارد.

در ادامه مقیمی تصریح کرد: شما ممکن است برای دانشگاه علمی کاربردی مناسب باشید چون بیشتر در سابقه اجرایی فعالیت کرده‌اید و همچنین در زمانی که در دانشگاه تهران دانشجوی دکتری بودید هم زمان نمایندگی مجلس را بر عهده داشتید در حالی که یک دانشجوی دکتری باید بیشتر وقت خود را صرف پژوهش و تحصیل کند. در زمانی که در دانشگاه تهران تدریس می‌کردید هم زمان مدیر هلدینگ گردشگری بزرگی نیز بودید این در حالی است که یک استاد باید تمرکز بیشتری برای دانشکده و فضای علمی دانشگاه داشته باشد و سوابق اجرایی شما با این موضوع منافات داشت. ما فقط دلایل عدم صلاحیت علمی شما را می‌دانیم و مسئله این است که شما در سطح دانشگاه تهران دارای ضعف علمی هستید و صلاحیت علمی دانشگاه تهران را کسب نکرده اید.

مقیمی تاکید کرد: شما در خصوص صلاحیت عمومی باید از نهادهای امنیتی پاسخ بخواهید.

سلامی بای در آخر گفت: هیچیک از موارد گفته شده و مستندات مورد قبول من نیست و تمام مستندات غیر واقعی را پیگیری خواهم کرد.

رییس دانشگاه تهران در هفته گذشته در گفتگو با خبرگزاری مهر آمادگی خود را برای شرکت در مناظره‌ای با اساتید مدعی اخراج اعلام کرد و گفت: «شما اگر یک مورد اخراجی اساتید پیدا کردید، به من معرفی کنید. آمادگی کامل دارم که یک جلسه با حضور رسانه‌ها برگزار کنم و با این استاد مدعی اخراج مناظره کنم.»

وی همچنین اظهار داشت: «در فضای مجازی عده‌ای را نام می‌برند که در دانشگاه تهران حق‌التدریس بوده‌اند - که عضو هیأت علمی دانشگاه تهران هم نیستند - و بنا به دلایلی همچون عدم نیاز گروه، نمره پایین ارزیابی دانشجویی و یا در مواردی به علت مشکل اخلاقی، ادامه همکاری با آنها قطع شده باشد. اما در برخی رسانه‌ها می‌شنویم که می‌گویند ما به علت نقد سیاسی و یا گرایشات سیاسی، با آن‌ها قطع همکاری کرده‌ایم! من همین‌جا اعلام می‌کنم حاضرم اگر هر مدرس حق‌التدریس یا عضو هیأت علمی پیمانی بگوید که وی را به علت نقد سیاسی یا گرایش خاص سیاسی از دانشگاه تهران اخراج کرده‌اند، با حضور هر رسانه‌ای که استاد مدعی مشخص می‌کند، شخصاً نشست و مناظره برگزار کنم و ادعاهای استاد مربوطه را بر اساس مدارک و شواهد واقعی بررسی کنیم.»

متن کامل گفتگوی خبرگزاری مهر با محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران را می‌توانید در اینجا بخوانید.

کد خبر 6057125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha