به گزارش خبرنگار مهر، عادل سواری ظهر امروز دوشنبه در گفتوگویی رسانهای بیان کرد: در ساحل چپ سد آسک هندیجان تأسیسات پمپاژ آب شرب قرار دارد که حدود ۳۳۰ متر کانال به عنوان مخزن این تأسیسات استفاده میشود و به هنگام سیلاب باید با رهاسازی منقطع در این کانال فرصت برای تهنشینی گل و لای داده شود تا امکان پمپاژ آب شرب و پایداری آب شرب بخشی از هندیجان صورت گیرد.
وی اظهارکرد: بر روی دریاچه سد رامشیر نیز تأسیسات پمپاژ آب به منظور مصارف شرب وجود دارد که در هنگام آمادهسازی برای کنترل سیلاب ما را ملزم میکند تا اندازهای دریاچه را تخلیه کنیم که سیلاب مدیریت شود و پمپهای ایستگاه شرب بتوانند روشن بمانند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بارندگیهای اخیر تصریح کرد: آمادگی ماشین آلات سبک و سنگین و استقرار در محل سد شهدای رامشیر، مانور کامل دریچههای سد آسک هندیجان و سد شهدای رامشیر و سد انحرافی رامهرمز، مانور دیزل ژنراتورهای سدها و ایستگاههای پمپاژ زهکش، شیفت بندی مدیران برای حضور ۲۴ ساعته در سدهای انحرافی رامشیر، آسک و رامهرمز از جمله این اقدامات بوده است.
سواری افزود: مهار و مدیریت سیلاب با دبی پیک ۸۰۰ مترمکعب بر ثانیه در سد رامشیر، مهار و مدیریت سیلاب با دبی ۶۵۰ مترمکعب بر ثانیه در سد آسک و ۳۵۰ مترمکعب در سد انحرافی رامهرمز، رصد لحظهای دبی روانابها و رودخانهها و سدهای تحت پوشش بخش دیگری از این اقدامات در کنترل سیلاب اخیر بوده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از سد، نیروگاه و شبکههای آبیاری زهره و جراحی سازمان آب و برق خوزستان اضافه کرد: عملیات تثبیت پاشنه سد جره که در اثر آبشستگی سیلابهای قبلی به وجود آمده بود و پایداری سازه سد را تحت تأثیر قرار میداد، پایان یافت.
وی تصریح کرد: تخلیه دریاچه سد شهدای رامشیر قبل از بارندگی ۲۹ اسفند به منظور مدیریت سیلاب نیز یکی دیگر از فعالیتهای صورت گرفته بوده است.
نظر شما