به گزارش خبرنگار مهر، آئین گرگیعان همه ساله به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی (ع) در بسیاری از نقاط خوزستان به صورت مردمی برگزار میشود که در سالهای اخیر در شهرهای مختلف خوزستان در مکانی خاص به صورت نمادین نیز برگزار میشود و مورد حمایت بسیاری از دوستداران اهل بیت قرار میگیرد.
«گرگیعان» نام جشنی کودکانه است که همزمان با شب میلاد امام حسن (ع) در اهواز و بسیاری از شهرهای خوزستان برپا میشود. در روز گرگیعان رسم است کودکان و نوجوانان بعد از اذان مغرب به کوچهها بروند و هر کدام دو سنگ در دست گرفته و بر هم میکوبند و شعرهای مربوط به این آئین را تکرار میکنند.
همزمان با شعر گفتن، درِ خانهها را میزنند و اهالی خانه شیرینی و شکلاتهای محلی در کیسههای کودکان میگذارند. اجرای مراسم گرگیعان همچون نام آن با سرودخوانیهای مختلفی در بین مردم همراه است؛ برای نمونه کودکان با شعار «قرقیعان و قرقیعان بین اقصیر و رمضان» «قرقیعان و قرقیعان بین شعبان و رمضان» و همچنین شعارهای «انطونه حقالله یرضی علیکمالله» «حق خداوند را بدهید خداوند از شما راضی باشد» و «عطونا الله یعدیکم بیت مکه یودیکم» «به ما عیدی بدهید که خدا عیدی سفر مکه به شما بدهد» به کوچهها روانه میشوند.
همچنین شعرهای «ماجینه یا ما جینه حل الکیس و انطینا» یعنی «آمدیم و آمدیم – در کیسه را باز کن و به ما عیدی و شیرینی بده» سروده میشود. اگر اهالی خانه در پشت بام باشند کودکان خطاب به آنها میگویند: «یا اهل سطوح تنطونه لو نروح» یعنی «ای افرادی که بالای پشت بام ایستادهاید، به ما عیدی میی دهید یا برویم؟
کودکان در این روز با کیسههایی که به گردن آویزان میکنند به در خانهها میروند و با سنگهایی که در دست دارند و ضربآهنگ سنگها نیز شعرخوانی میکنند. همسایهها با شنیدنِ شعر و سنگزدنهای کودکان به در خانهها میروند و با شیرینی، بادام و دیگر تنقلات از کودکان پذیرایی میکنند.
نظر شما