به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین بازگیر با بیان اینکه تعیین نیاز آبی محیط زیستی حوزه آبخیز دریاچه نمک و نحوه تأمین آن در سناریوهای مختلف از جمله پروژهها در این طرح جامع است، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو تا تکمیل این مطالعات، موظف به تأمین نیاز آبی حوضه دریاچه نمک بر اساس مصوب شورای عالی آب در سال ۹۶ حداقل به میزان ۱۵۴ میلیون مترمکعب خواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم از انجام مطالعات جامع یکپارچه دریاچه نمک به مدت دو سال خبر داد و گفت: اجرای برنامههای سازگاری با کم آبی با اولویت استانهای قم، اصفهان و سمنان از دیگر پروژههایی است که در این طرح جامع با جدیت پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی موظف به انجام اقدامات اصلاحی و احیایی جهت مقابله با پدیده گرد و غبار پیرامون دریاچه نمک خواهد بود، اظهار داشت: مدیریت مزارع کشاورزی اطراف دریاچه نمک، پیاده سازی و اصلاح الگوی کشت و توسعه سامانههای مدرن کشت و آبیاری، از جمله تکالیف وزارت جهاد کشاورزی در طرح جامع مدیریت دریاچه نمک خواهد بود.
بازگیر بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم به منظور جلوگیری از اضافه برداشت در زمان رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه نمک بر اساس این مصوبه تأکید کرد و گفت: هوشمندسازی چاههای مجاز و شناسایی چاههای غیرمجاز کشاورزی و نیز اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی به منظور جلب مشارکت جوامع بومی در نظارت مصرف آب از دیگر برنامههایی است که طی ۵ سال آینده اجرا خواهد شد.
وی همچنین تسطیح و نوسازی اراضی کشاورزی به منظور افزایش راندمان آبیاری و انجام مطالعه تطبیق الگوی فضای سبز با شرایط آبی استانهای مرتبط با دریاچه نمک را از دیگر پروژههای این طرح دانست و گفت: طرح پایش کمی و کیفی تالابهای حوضه آبخیز دریاچه نمک و طراحی شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهری و روستایی برای ۱۰ سکونتگاه شهری تأمین کننده آب این دریاچه، طی سه سال آینده انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به انجام مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی برداشت نمک از دریاچه نمک تا پایان سال، تصریح کرد: حد بستر و حریم تالابهای حوزه دریاچه نمک تعیین و اجرا خواهد شد ودر صورت تأمین اعتبار حفاظت فیزیکی افزایش و مراکز پایش در منطقه احداث میشود.
وی ساماندهی گردشگری بی ضابطه و جلوگیری از آفرودسواری در سطح حوزه آبخیز با اولویت کانونهای گرد و غبار را از دیگر پروژههای این طرح دانست و گفت: برای دریاچه نمک و تالابهای اقماری آن، طرح طبیعت گردی ارائه خواهد شد، ضمن اینکه نظارت و مراقبت از دریاچه نمک به عنوان یک میراث طبیعی ملی مطابق با ضوابط و معیارهای مربوطه پیگیری میشود.
بازگیر در پایان با بیان اینکه دستگاههای اجرایی ذیربط مکلف هستند منابع اعتباری لازم برای اجرای پروژههای مصوب را با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور در بودجههای سنواتی خود پیش بینی کنند، گفت: امیدواریم با اجرای این طرح جامع با محوریت استانداری قم، شاهد بهبود وضعیت محیط زیستی دریاچه نمک و کانونهای فعال گرد و غبار در منطقه باشیم.
نظر شما