۱۳ فروردین ۱۴۰۳، ۸:۰۰

پیشنهاد نوروزی «مهر» به مخاطبان سینما؛

ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

فیلم «بی بدن» اولین تجربه سینمایی مرتضی علیزاده به نویسندگی کاظم دانشی است که به موضوع جنجالی قتل یک دختر و ماجراهای پس از آن در روایتی مشابه فیلم «علفزار» می‌پردازد.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-سید امیر شایان حقیقی؛ فیلم‌های «تمساح خونی»، «بی‌بدن»، «آسمان غرب»، «پرویزخان»، «آپاراتچی»، «نوروز» و «ایلیا در جستجوی قهرمان» بسته اکران نوروزی ۱۴۰۳ را شکل می‌دهند که پیش از این در قالب مقدمه و همزمان با آغاز اکران نوروزی در گزارش «فجر منهای یک در نوروز فیلم اولی‌ها / آیا رونق به سینما می‌آید!؟» به بررسی چینش و ترکیب بسته اکران نوروزی و معرفی اجمالی آثار پرداختیم.

در قالب سلسله گزارش‌هایی با عنوان «پیشنهاد نوروزی «مهر» به مخاطبان سینما» به معرفی فیلم‌های اکران نوروزی می‌پردازیم که پیش از این به معرفی فیلم‌های «نوروز»، «آپاراتچی»، «آسمان غرب» و «پرویز خان» پرداختیم.

در ادامه و در قالب پنجمین گزارش، فیلم «بی بدن» را به مخاطبان و علاقه‌مندان سینما معرفی خواهیم کرد.

سینمایی «بی بدن» جنجال برانگیزترین و پرحاشیه ترین اثر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر محسوب می‌شود، اثری که از اولین روز جشنواره با حضور الناز شاکردوست در یکی از سینماهای نمایش دهنده فیلم و انتقاد وی از رویکرد هیأت انتخاب و مدیران سازمان سینمایی خبرساز شده و پس از آن هر روز در قالب یک اتفاق از نشست خبری گرفته تا برنامه هفت بهروز افخمی حاشیه‌ای را رقم می‌زد که البته این حواشی و گلایه‌ها از تصمیم هیأت انتخاب جشنواره برای انتخاب نشدن فیلم در بخش سودای سیمرغ، در بهتر دیده شدن این فیلم نقش قابل توجهی داشت.

ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

اما فارغ از حاشیه‌ها، مرتضی علیزاده در اولین تجربه کارگردانی سینمایی خود روی یک پرونده جنجالی قضائی که افکار عمومی جامعه با آن درگیر بودند، دست گذاشته است، پرونده جنجالی مشهور به پرونده «آرمان و غزاله» که البته کارگردان و نویسنده در نشست خبری، فیلم را ترکیبی از چندین پرونده قضائی معرفی کردند اما شباهت زیاد این اثر سینمایی با پرونده «آرمان و غزاله» منجر به واکنش مجازی خانواده غزاله شکور مبنی بر عدم رضایت آن‌ها برای اقتباس از این پرونده شد.

مرتضی علیزاده که پیش از این با فیلم کوتاه «خوانا بنویسید» در جشنواره فیلم کوتاه دیده شده بود کارگردانی این اثر را به عنوان یک کارگردان فیلم اولی برعهده دارد اما به نظر می‌رسد نام مرتضی علیزاده در سایه نام کاظم دانشی نویسنده و کارگردان فیلم «علفزار» قرار گرفته است، دانشی که در فیلم «علفزار» به نقش یک بازپرس در حل سه پرونده می‌پرداخت به عنوان نویسنده «بی بدن» باز هم سراغ یک فیلمنامه مرتبط با موضوعات جنایی رفته و تقریباً فضای سینمایی «بی بدن» و جنس روایت این فیلم شبیه فضای فیلم قبلی کاظم دانشی است.

ماجرای یک پرونده‌ رازآلود در «بی‌بدن»/ قصه دختری که جنازه ندارد

الناز شاکردوست، نوید پورفرج، گلاره عباسی، سروش صحت و پژمان جمشیدی بازیگران اصلی «بی بدن» هستند و ترانه این فیلم توسط محسن چاوشی خوانده شده است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «قصه درباره کشته شدن دختری است که خانواده‌اش به دنبال جنازه او هستند.»

بر اساس اخبار منتشر شده غزاله شکور دختر ۱۹ ساله‌ای بود که روز ۱۲ اسفند سال ۱۳۹۲ به دست دوست پسر خود، آرمان عبدالعالی کشته شد و جسد وی هرگز پیدا نشد، آرمان عبدالعالی در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشت و روند طولانی رسیدگی به پرونده قتل غزاله شکور در نتیجه مفقودی جسد و همین‌طور صدور احکام متعدد اعدام و لغو حکم در آخرین لحظات، این پرونده را پیچیده کرد؛ عبدالعالی سرانجام در دادگاه مجرم شناخته و بامداد چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ به دار آویخته شد. از این پرونده به عنوان یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های جنایی ایران یاد می‌شود.

در پایان و به عنوان جمع بندی می‌توان گفت، اگر به فیلم سینمایی «علفزار» ساخته قبلی کاظم دانشی علاقه مند هستید و فیلم‌های جنایی و رازآلود سینمای ایران با موضوعات نظیر قصاص را دنبال می‌کنید «بی بدن» می‌تواند گزینه مناسبی برای شما در بسته اکران نوروزی باشد. فیلم «بی‌بدن» در داستان کلی به پرونده «غزاله و آرمان» شبیه است ولی در جزئیات تفاوت‌های مشخصی با این پرونده دارد.

کد خبر 6065748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نارون IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۳
      6 0
      جنازه قشنگ نیست، پیکر یا بدن بهتر بود.