۱۸ فروردین ۱۴۰۳، ۱۸:۱۲

مومنی تشریح کرد؛

برنامه‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ١٤٠٣

برنامه‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ١٤٠٣

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اقدامات اطلاعاتی در مرزها و تمرکز بر باندهای بزرگ موادمخدر، ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان و تقویت اطلاع رسانی و فرهنگی با هدف پیشگیری را در پیش داریم.

‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر،، اسکندر مؤمنی امروز در مراسم تبیین برنامه‌های سال ۱۴۰۳ گفت: امروزه در شرایطی قرار داریم که شاهد جنایات بسیاری از رژیم جعلی و منحوس صهیونیستی هستیم، جنایاتی که در تاریخ مشابه آن نیست که اینگونه زنان و کودکان و مردمان بیگناه را گرسنه به شهادت برسانند. متأسفانه کشورهای بسیاری هم در مقابل این جنایات سکوت کرده‌اند؛ اما آحاد مردم آن کشورها، با مشاهده تصاویر جنایات رژیم وحشی صهیونیستی در غزه، فریاد نابودی اسرائیل غاصب و آزادسازی قدس شریف را سر می‌دهند. این جنایات را محکوم می‌کنیم و بدون تردید پیروزی از آن مردم فلسطین خواهد بود.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه موضع رسمی ما براساس مشاهدات، افزایش ورود موادمخدر صنعتی از افغانستان است، بیان کرد: موادمخدر صنعتی یک تهدید نوظهور برای همه دنیا است و مقابله با آن باید یکی از محورهای اصلی برنامه‌ریزی ما باشد. در نشست منطقه‌ای بغداد در سال گذشته، تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس به شدت از گسترش مواد صنعتی در کشورشان نگران بودند. در اجلاس کمیسیون موادمخدر در اواخر اسفند ماه در وین نیز بسیاری از کشورها در این خصوص ابراز نگرانی جدی داشتند و از جمله وزیر امور خارجه آمریکا که در این خصوص اذعان داشت این مواد، کشورش را دارد از پای درمی آورد و آمار فوتی‌ها در پی مصرف این مواد در یک سال در آن کشور، دو برابر شده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر گسترش اقدامات اطلاعاتی در مرزها و تمرکز بر باندهای بزرگ مواد مخدر گفت: این مهم موجب دستیابی به دستاوردهای بزرگ، افزایش کشفیات موادمخدر و ضربات مؤثرتر خواهد شد؛ لذا این دست اقدامات باید در اولویت حوزه‌ی مقابله با عرضه قرار گیرد.

مؤمنی با اشاره به موضوع ساماندهی معتادان متجاهر گفت: در تعطیلات نوروزی این مهم در تمام استان‌ها انجام شد و ضمن این اقدام برخورد با خرده فروشان نیز از سوی پلیس انجام شد.

وی با اشاره به جلسه ریاست جمهوری با کارگزاران در نخستین روزهای کاری سال‌جدید و تاکید چند باره ایشان بر «پیگیری امور» تصریح کرد: از آنجایی که ستاد دستگاه اجرایی نیست و هر برنامه‌ای که دارد دستگاه‌ها باید آن را انجام دهند؛ بنابراین ما به عنوان یکی از مخاطبان جدی این دستور، با پیگیری مستمر می‌توانیم به اهدافمان برسیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: «برنامه محور بودن» و «مردمی سازی امور» از دیگر تأکیدات رئیس جمهور در این جلسه بود که این دو امر نیز در ستاد باید جایگاه برجسته‌تری داشته باشد.

مؤمنی بیان کرد: در حوزه خیرین نیز، طی دو سال گذشته شاهد راه‌اندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی در استان‌های کشور بودیم که البته فعلاً زیرساخت این مشارکت آماده شده است و امسال باید شاهد بهره‌برداری و اثرگذاری آن باشیم. معتقدیم امکان ندارد دولت به‌تنهایی بتواند موضوع آسیب‌ها از جمله آسیب اعتیاد را ساماندهی کند و این با کمک و مشارکت مردم محقق می‌شود.

وی تصریح کرد: تاکنون خیرین بیش از تصورمان در حوزه پیشگیری و درمان مشارکت کرده‌اند، چرا که موضوع اصلی این کار، انسانیت است. وقتی خیری، فردی را که در خیابانی و پارکی زندگی و موادمخدر مصرف می‌کرده، به بهبودی رسانده و شغلی را برایش مهیا کرده است، می بیند، احساس رضایت می‌کند؛ لذا یکی از بخش‌هایی که امسال باید فعال‌تر شود، مردمی سازی و امور خیرین است تا به بهره‌برداری نهایی برسد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به حوزه پیشگیری از اعتیاد گفت: پیشگیری قطعاً در دسترس‌ترین و راحت‌ترین راه برای رسیدن به اهداف مورد نظر ستاد است. در سال جاری سعی داریم اطلاع‌رسانی و فرهنگی را ارتقا دهیم و تقویت کنیم تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد و پیام‌های پیشگیرانه به بهترین و مؤثرترین شیوه به مردم انتقال داده شود.

مؤمنی با تاکید بر استفاده از ظرفیت حوزه دیپلماسی گفت: باید یک جهش خوبی را در این حوزه در سال جاری شاهد باشیم؛ تبادل اطلاعات و انتقال تجربیات با دیگر کشورها می‌تواند موجب اثرگذاری برنامه‌ها شود که این مهم باید در کنار مطالبات در حوزه بین الملل دنبال شود.

وی در پایان بر تقویت ساختار و مدیریت مبارزه با پولشویی، ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان موادمخدر با هدف متلاشی شدن باند قاچاق و پیگیری اصلاحات نهایی قانون مبارزه با موادمخدر تأکید کرد.

همچنین دکتر علیرضا کاظمی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ابتدای این مراسم گزارشی از اهم اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۲ بیان کرد و گفت: اصلاح و به روزآوری قانون مبارزه با موادمخدر بعد از ۳۵ سال در ۱۱۵ ماده تصویب و به هیئت دولت ابلاغ شد که این از مهمترین اقدامات سال گذشته ستاد می‌باشد.

وی؛ تدوین برنامه عملیاتی ۱۴۰۲، تهیه نسخه اولیه برنامه هفتم طرح ملی و برنامه ۱۴۰۳، راه اندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی در ۳۱ استان کشور با مشارکت ۳ هزار خیر و ایجاد ۳۵۰۰ شغل و ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به مددجویان مراکز ترک اعتیاد از دیگر اقدامات مهم ستاد برشمرد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان موادمخدر، با تشکیل کمیته ملی مبارزه با بنیان‌های مالی پولشویی و راه‌اندازی سامانه رصد معاملات مشروع و هماهنگی بین دستگاه‌ها، با رشد چند برابری ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان موادمخدر در سال ۱۴۰۲ همراه بوده است و این رقم به ۴۶ هزار میلیارد رسید.

کاظمی، برگزاری بزرگترین مزایده کشور در کرمان و الکترونیکی کردن برگزاری مزایده‌ها، کشف ۶۱۰ تن موادمخدر، اجرای ۱۷ فعالیت مشترک با یونیسف، فعال سازی مرکز نوآوری و کارآفرینی ستاد، اجرای طرح یاریگران زندگی در ۳۰ درصد روستاهای کشور، برگزاری مسابقات ورزشی جام یاریگران زندگی در روستا، ارتقا و توسعه کانون یاریگران زندگی در دانشگاه‌ها و محلات و نیز برگزاری نخستین نمایشگاه عمومی یاریگران زندگی را از دیگر اقدامات مهم ستاد در سال ۱۴۰۲ خواند.

گفتنی است؛ شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان‌ها به صورت ویدئو کنفرانس در این مراسم حضور داشتند و در پایان این جلسه نیز، از تعدادی از کارکنان ستاد مبارزه با موادمخدر که به افتخار بازنشستگی نائل شده‌اند، تکریم شد.

کد خبر 6071592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha