به گزارش خبرنگار مهر، احسان درویشی شامگاه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران، آمار رسمی مسافران نوروزی ثبت شده به این شهرستان از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۲۳ فروردین ماه سال جاری را ۵۶۲ هزار و ۸۴۵ نفر برشمرد و اظهار کرد: از این تعداد ۱۶۶ هزار و۶۰۴ نفر در اقامتگاههای رسمی، غیررسمی و اضطراری بانه اسکان یافتهاند.
وی بیان کرد: در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر اسکان، ۱۲۸ هزار و۵۲۳ نفر معادل ۳۳۷ درصد افزایش یافته است.
بانه شهری توریستی و تجاری است
فرماندار بانه با اعلام اینکه ۸۲ درصد از مسافران نوروزی علیرغم بازدید و احتمال خرید کالا از بازار، از جاذبههای گردشگری بانه بازدید کردهاند؛ اضافه کرد: بانه شهر توریستی و تجاری کردستان است و این پتانسیل خوبی برای توسعه گردشگری طبیعی و اقتصادی است.
وی تصریح کرد: وجود مراکز و بازارهای خرید کالاهای ارزان، رابطه مستقیم عرضه و تقاضای خدمات، طبیعت سرسبز، توسعه مراکز اقامتی و پذیرایی و مهمان نوازی مردم منطقه از دلایل مقصد محبوب مسافران نوروزی به این شهرستان است.
درویشی با اشاره به نگاه جامع استاندار کردستان در توسعه گردشگری به عنوان مؤلفه مهم توسعه اقتصاد پایدار در شهرهای استان؛ یادآور شد: در نخستین سفر شهرستانی استاندار در سال جاری به شهرستان بانه، مزیت و پتانسیلهای توسعه گردشگری تحلیل و بررسی شد.
وی با این تحلیل که مقوله توریسم در شهربانه ریشه عمیق و طولانی در قالب روابط تاریخی – سیاسی، دیدار سیاحان و انجام مبادلات تجاری دارد؛ افزود: امروز مبحث اکوتوریسم به عنوان یک سیاست اقتصادی درآمدزا و قابل سرمایه گذاری به واسطه پتانسیلهای منابع طبیعی، فضاهای گردشگری و آثار فرهنگی – تاریخی راهبرد مهم توسعه در جهان است.
بانه مستعد توسعه گردشگری طبیعی و تجاری است
فرماندار بانه با استناد به آمار مسافران نوروزی و غیر نوروزی، این شهرستان را مستعد توسعه گردشگری طبیعی و تجاری دانست و اعلام کرد: شهر بانه با داشتن استعداد در بخش گردشگری و قدرت فراوان جذب مهمان از سراسر ایران، یکی از محورهای اصلی صنعت گردشگری استان است، که با جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، سیمای این شهر متحول میشود.
درویشی خاطرنشان کرد: در طول سال به ویژه در ایام تعطیل، صدها هزار مسافر از اقصی نقاط ایران از چشم اندازهای طبیعی و متنوع و کالاهای لوکس ایرانی و خارجی مراکز تجاری این شهر دیدن و خرید میکنند و شمار زیادی از مسافران به دلیل دوری مسافت مقصد از مبدا، ناگزیر در مراکز اقامتی و پذیرایی این شهر ساکن میشوند که این نماد خوبی برای اقتصاد درآمدزای تجاری و توسعه مراکز اقامتی است.
وی با اشاره به نهادینه شدن فرهنگ تجارت سنتی در شهر بانه، بر آموزش مبانی اقتصاد نوین و راهکارهای تجارت مدرن از طریق اتاق اصناف کردستان و شهرستان تاکید کرد و افزود: این شهرستان افزون بر مراکز خرید تجاری به لحاظ صنایع دستی از جمله شالبافی، پستک بافی، گلیم بافی، کلاش بافی، دوخت و تزئین لباسهای محلی زبانزد مردم منطقه است.
فرماندار بانه، مجاورت با اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی سیرانبند را از دیگر مؤلفههای مهم این شهرستان برای توسعه گردشگری عنوان کرد و افزود: وجود کوههای سربه فلک کشیده و استوار از جمله آربابا، دوزین، بابوس، جنیره، پیرمراد و گردنه خان، آب و هوای معتدل، جنگلهای متنوع و زیبا، چشمه سارهای خود جوش و گوارا، سد مخزنی، مناظر و جلوههای زیبای طبیعی و بازار کالاهای ارزان قیمت، شهر بانه را به مکانی زیبا و دیدنی برای گردشگران و مسافران تبدیل کرده است.
نظر شما