به گزارش خبرنگار مهر، رویداد «یکشنبههای الگونمایی» این هفته به سراغ «محمدعلی الوندمنش» و «زهرا غلامپور» از فعالان فرهنگی اجتماعی حلقههای میانی از استانهای کرمانشاه و فارس با موضوع «ایران جوان بمان» رفته بود.
در این نشست آنلاین که شامگاه یکشنبه برگزار شد، ابتدا محمدعلی الوندمنش در خصوص ایده خود در حوزه جوانی جمعیت و خانواده با محوریت «عطاریها و سقط جنین» صحبت کرد.
وی ابتدا در خصوص اشتباه برخی افراد در خصوص اکثریت آمار سقط جنین در بحث نطفههای نامشروع، توضیح داد و گفت: بیشتر سقط جنینهای که در جامعه صورت میگیرد، جنینهای مشروع و فقط در حوزه جنسیتی است.
ساماندهی عطاریها در حوزه سقط جنین
این فعال فرهنگی ادامه داد: در خصوص سقط جنین عطاریها یک محور رها شده در این حوزه بود که توسط فعالان مردمی حوزه جمعیت در کرمانشاه موفق به ساماندهی آن شدیم.
وی ادامه داد: در مرحله اول شناسایی عطاریهایی بود که زمینه همکاری در آنها وجود داشت که با مراجعه حضوری لیستی از این عطاریها تهیه شد.
الوندمنش گفت: در مرحله بعدی تهیه محتوای مناسب و نحوه ارائه به مراجعین به عطاریها در خصوص سقط جنین بود که با فعالیت کارشناسی شده محتوایی مناسب به صورت کلیپی کم حجم در آپارات تهیه شد.
وی ادامه داد: کلیپ بسیار تأثیرگذار است و قطعاً در صورت یکبار مشاهده تأثیر فراوانی بر اساس آمار بر افراد میگذارد، از این رو تدابیری اندیشیده شد تا قبل از مصرف داروی بی اثری که توسط عطاریها در اختیار مراجعین گذاشته میشود حتماً یکبار به بهانه دستورالعمل آن دارو این کلیپ مشاهده شود.
این فعال حوزه جمعیتی خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای به عمل آمده در صورت مرجوع کردن دارو، عطاریها اقدام به بازپس گرفتن دارو خواهند نمود و میزان خسارت توسط خیرین جبران خواهد شد.
آماده انتقال تجربیات هستیم
وی ادامه داد: تا فراگیری این ایده در کشور فاصله زیادی داریم اما در برخی شهرستانهای کرمانشاه استارت کار زده شده و به زودی شهرستانها پس از شناسایی عطاریها وارد فاز اجرایی خواهند شد.
الوندمنش از ارائه خدمات مشاورهای به مراجعه کنندگان به عطاریها برای سقط جنین نیز اشاره کرد و افزود: به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشاورین حوزه جمعیت نیز در این ایده اثرگذار هستند.
وی افزود: آمادگی ارائه ایده و مراحل مختلف اجرایی این طرح را در سایر شهرستانها و استانهای دیگر داریم.
«بچه فضول» ایدهای برای تشویق فرزندآوری
در ادامه این نشست زهرا غلامپور دیگر فعال اجتماعی حوزه جمعیت از استان فارس با محوریت معرفی ایده «بچه فضول» اظهار کرد: کانال «بچه فضول» در فضای رسانهای ایتا و در بستر شبکههای اجتماعی داخلی چندین سال است که مشغول به فعالیت است.
وی افزود: این کانال بیشتر جنبه سرگرمی و طنز داشته و با محوریت آموزش غیرمستقیم مباحثی در حوزه فرزندآوری، جوانی جمعیت و خانواده را به مخاطبان منتقل میکند.
غلامپور به تاریخچه شکل گیری این کانال از کتابی با عنوان «ایران جوان بمان» صحبت کرد و افزود: امروز قشر جوان محتوای جذاب لازم دارد که سعی شده تا حد امکان محتواهای کوتاه با جذابیت بصری مناسب در حوزههای جمعیتی تهیه شود.
وی به مشکل تبلیغات کانال به عنوان یکی از موانع توسعه فعالیتهای جهادی اشاره کرد و افزود: در صورت حمایت مجموعههای همسو و همفکر در حوزه فرهنگی، جمعیتی و… میتوان هم افزایی ایجاد کرد و با سرعت و قدرت بیشتری به سمت هدفهای تعیین شده حرکت کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبههای الگونمایی محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقههای میانی و گروههای فعال مردمی در موضوعات و عرصههای مختلف فرهنگی و اجتماعی است و مشخصههای اصلی حلقههای میانی آن است که اضافه بر کنشگری خود، در پی انتقال دانش و تجربه به دیگر ظرفیتهای مردمی و به میدان آوردن آنان به میدان کنشگری یا به عبارتی تکثیر این الگوها در طریق حل مساله است.
از همین روی یکشنبههای الگونمایی فرصتی است تا دیگر فعالان فرهنگی اجتماعی این امکان را پیدا کنند تا الگو (نوع و نحوه) فعالیتهای فرهنگی اجتماعی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و این اشتراک اطلاعات میان فعالین فرهنگی موجب گردآوری مجموعهای از ایدهها، طرحهای موفق میدانی و تهیه بانک اطلاعاتی از اقدامات میدانی مؤثر فعالین فرهنگی میشود تا ضمن اطلاع از اقدامات یکدیگر و از دانش و تجارب یکدیگر بهره ببرند.
نظر شما