به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب بعدازظهر دوشنبه در نشست با مسؤولان میراث فرهنگی اردبیل با اشاره به عملکرد این اداره در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: ۳۵ بنا طی سال ۱۴۰۲ توسط میراث فرهنگی اردبیل به صورت مستمر مرمت و بازسازی شد.
وی با اشاره به تعداد آثار ثبتی استان در سال ۱۴۰۲، گفت: با توجه به ثبت پرونده کاروانسراهای ایرانی در فهرست آثار جهانی، کاروانسرای سنگی صائین نیر به عنوان دومین اثر استان پس از مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی در فهرست آثار جهانی قرار گرفت و فرصت مناسبی برای حفاظت از این اثر مهم تاریخی و جذب گردشگران داخلی و بینالمللی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل تاکید کرد: همچنین در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۵ اثر استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند که از این میان ۸ اثر غیرمنقول، ۸ اثر منقول، ۶ اثر ناملموس و ۳ اثر طبیعی هستند.
محمدی ادیب همچنین با اشاره به ثبت یک پایگاه ملی، افزود: مجموعه تاریخی جمعه مسجد اردبیل یکی از مهمترین بناهای تاریخی استان است که با تلاشهای صورت گرفته این مجموعه به عنوان سومین پایگاه ملی میراثفرهنگی استان در سال ۱۴۰۲ به ثبت رسید و فعالیت خود را آغاز کرد.
وی همچنین با اشاره به مرمت بناهای تاریخی ادامه داد: در طول سال ۱۴۰۲ در پنج محوطه تاریخی استان اردبیل کاوش و مطالعات باستانشناسی انجام یافت که کاوش باستانشناسی در تپه بریس نمین، تپه قلعه کورائیم نیر، گورستان اولتان قالاسی مغان و تاتار تپه روح کندی بیلهسوار و همچنین بررسی باستانشناسی در بخش مرکزی شهرستان بیلهسوار از آن جمله هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه کارگاه مرمت ۳۵ بنای تاریخی استان در سال ۱۴۰۲ فعال بوده است، افزود: کار مرمت و تثبیت آثار موجود در مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی یک امر مستمر است و همواره در طول سال کارگاههای مرمتی در بخشهای مختلف مجموعه فعال هستند.
نظر شما