به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
«سعید رفیعی» از حوزه انتخابیه خدابنده به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفتوگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه میخوانید:
*در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی میکنید؟
میتوان با نگاهی دقیقتر ترکیب و آرایش سیاسی مجلس آتی را بررسی کرد؛ مجلسی که تاکنون از چند نظر نکات قابل توجهی در خود داشته است. مهمترین نکته در خصوص این مجلس میزان مشارکتی است که پس از تلاشهای بسیار جریانهای اپوزیسیون و معاند در جهت تحریم انتخابات رقم خورد و باید توجه داشت اگرچه کاهش مشارکت به زیر ۵۰ درصد در دو دوره اخیر مجلس حامل پیامهای سیاسی متعدد است، اما این میزان مشارکت با وجود هجمههای سنگین رسانهای که هدف کاهش مشارکت تا کمتر از ۲۰ درصد را دنبال میکرد اتفاق افتاده است.
علاوه بر این در انتخابات اخیر شاهد حجم بالایی از ثبتنامکنندگان و تأیید صلاحیت شدگان بودیم که سبب شد تا با تأیید صلاحیت بیش از ۷۵ درصد متقاضیان، در ازای هر کرسی مجلس، ۵۲ نامزد با یکدیگر به رقابت بپردازند، همین مسئله سبب شد تا در انتخابات مجلس دوازدهم شاهد لیستهای متعدد جریانات سیاسی مختلف بهویژه جریان اصولگرایی، در شهرهای بزرگ باشیم، اما نگاهی به راهیافتگان مجلس دوازدهم نشان میدهد بسیاری از مردم بدون پایبندی به کلیت یک لیست، ترجیح دادهاند به افراد مطلوب خود رأی دهند و در نتیجه همین اتفاق، برای اولین بار در تهران تنها ۱۶ تن از نامزدهای انتخاباتی توانستند بهطور مستقیم به مجلس دوازدهم راه پیدا کنند و تکلیف ۱۴ نماینده دیگر تهران در دور دوم انتخابات مشخص خواهد شد.
بهطور کلی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، شورای وحدت اصولگرایان، اُمناء (ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب)، جبهه صبح ایران و صدای ملت (با محوریت چهار حزب اصلاحطلب کارگزاران سازندگی، اعتدال و توسعه، اعتماد ملی و ندای ایرانیان) اصلیترین جریانهای سیاسی حاضر در انتخابات اخیر بودند که در نگاه کلی متوجه این موضوع میشویم درصد بسیار بالایی از نمایندگان راه یافته به دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی افراد حاضر در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، شورای وحدت اصولگرایان و دیگر لیستهای انقلابی میباشند و درصد اندکی از افراد حاضر در سایر لیستها مانند صدای ملت و … حضور داشتند که به مجلس راه پیدا کردند.
*مهمترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟
اما یکی از مطالبات جدی مردم تأمین مسکن لازم برای عموم آحاد جامعه است و مردم انتظار دارند مشکلات این حوزه اعم از خرید مسکن یا اجارهبهای آن حل شود؛ و از سویی صدها شغل نیز مرتبط با این حوزه مطرح است که از بیکاری قابلتوجهی رنج میبرند. آنچه جای تأسف دارد اینکه به علت کاهش ورود متخصصین به فضای انتخابات و همچنین سیاست زدگی تشکلها و احزاب سیاسی از امور تخصصی، پرداخت به مسائلی مانند مشکلات حوزه مسکن خیلی کمرنگ شده است و ذکری از آن در محافل سیاسی و انتخاباتی نمیشود.
همه به یاد دارند که همین امسال به خاطر تغییر قانون پرداخت حق بیمه ساختمان و اصلاحات آن، چندین ماه مردم بلاتکلیف بودند و عملاً صدور پروانه ساختمانی، مختل و بهنوعی متوقف گردیده بود. رفع موانع موجود بر سر راه تولید از تأکیدات مهم مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بوده است.
برای رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه تولید مسکن نیاز به عزم جدی مدیران مرتبط و همچنین نمایندگان محترم مجلس خصوصاً; مجلس آینده، وجود دارد. به نظر بنده برای برونرفت از وضع موجود نیاز به یک نقشه راه داریم؛ و جهت ارکان این نقشه و پلان راهبردی موارد زیر بهصورت فهرستوار پیشنهاد میگردد:
۱- بررسی مشکلات موجود با حضور همه ذینفعان شامل بهرهبرداران مسکن، سازندگان، مشاوران، تولیدکنندگان مصالح ساختمانی، مهندسین، دانشگاهها و …
۲- بررسی و آسیبشناسی فرآیندها و قوانین موجود با حضور دستگاههای حاکمیتی مرتبط مانند سازمانهای راه و شهرسازی، شهرداریها، نظاممهندسی، سازمان ثبت، سازمان استاندارد، بانکها، ادارات گاز، آب، برق، مخابرات و…
۳. دستهبندی مشکلات در فازهای مختلف تولید مسکن اعم از الف – مرحله صدور پروانه ب-مرحله ساخت ج- مرحله پایان کار
۴_ اصلاح قوانین مرتبط با مشکلات فوقالذکر و صدور دستورالعملهای وحدت رویه لازم در تسهیل هرکدام از مراحل فوق جهت برونرفت از وضع موجود بهصورت سریع و فوری
۵_ اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی، اصلاح قانون نظام مهندسی، مجری ذیصلاح، تعیین مهندسین ناظر و…
۶_ اجرای قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس بهصورت کامل (تأمین منابع مالی –تأمین زمین –تأمین خدمات –تأمین مصالح)
۷_ هماهنگی بین دستگاههای ذیربط جهت رفع مشکلات موجود مانند مشکل بین شهرداری و راه و شهرسازی و…
۸_ اصلاح فرآیندِ ارسال و تأیید از شورای عالی معماری و شهرسازی و تفویض اختیار بیشتر به کمسیونهای ماده
*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟
با توجه به مشکلات موجود در شهرستان خدابنده، کمیسیون عمران و کمسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی اولویت بنده خواهد بود.
*مهمترین چالش استان خود را چه میدانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟
راههای مواصلاتی زنجان: مشکل جادههای استان در زمینه جذب گردشگر و ورود صنعت نیز اثرگذار بوده است. سال هاست شهرستان خدابنده از عدم اتصال به شبکه سراسری راه آهن رنج میبرد و جاذبههای بی نظیر گردشگری ماهنشان، متأثر از کیفیت نامناسب جاده هاست.
مشکلات آبی زنجان: الگوی نامناسب استقرار جمعیت، شیوه کشاورزی ناکارآمد و سوءمدیریت آب از دلایل عمده این مشکل است. تنها هفت درصد از آب مصرفی کشور در منازل استفاده میشود، وقتی بیشتر آب در کشاورزی و صنعت مصرف میشود، صرفه جویی خانگی عملاً تأثیر محسوسی در کاهش مصرف آب ندارد. اگر این آب مصرفی موجب افزایش تولید و صادرات و ارز آوری بود کمتر جای حسرت بود، ولی متأسفانه به علت عدم وجود الگوی کشت و صنایع تبدیلی، دسترنج کشاورز که با هزینهای بالا تولیدشده، با بهره وری کمی همراه است.
همچنین در حوزه صنعت علی الخصوص شهرستان خدابنده نبود صنایع تبدیلی بیشتر به چشم میآید و در صورت راه اندازی این صنایع مشکلات عمده این شهرستان در این حوزه حل و بر طرف میشود. مشکل بعدی معادن در استان وجود ۸ الی ۱۰ معدن در مناطق حفاظت شده است که موجب تعارضاتی با سازمان محیطزیست است که باید این موضوع حل و فصل شود.
همچنین مهمترین موضوع و مسئله حوزه انتخابیه شهرستان خدابنده بحث راههای مواصلاتی که راهکار آن پیگیری مجدانه تأمین اعتبار و تعریض و ایمن سازی راههای شهرستان و با توجه به پیش بینیهای کارشناسی مبنی بر بحران کم آبی در سالهای آتی، احداث سد و بندهای معیشتی جهت جلوگیری از این بحران امری ضروری است. همچنین فعال کردن واحدهای صنعتی برای اشتغال آفرینی در حوزه صنعت و به کارگیری جوانان از اهم برنامهها میباشد.
نظر شما