به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی و تجلیل از کنشگران و فعالان بناها و محوطههای تاریخی امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.
عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در این نشست گفت: سال گذشته گفتم که مرمت امر مقدسی است. امروز میگویم مرمت که امر مقدسی است موخر از آسیب شناسی در یک موضوع ارزشمند است. میراث ملموس و ناملموس به شدت به هم تنیده اند. میراث ملموس عینیترین وجه میراث هست. هر چه بیشتر تعمق کنیم ارزشهای ناملموس بیشتر مشخص میشود فرهنگ و تمدن و هویت بوده که به این میراث ملموس تبدیل شده است اینها پدیدههای جدا از هم نیستند.
وی گفت: وقتی امر باارزشی دچار آسیب میشود باید مرمت شود آسیب شناسی از موضع قدرت است و چون در حوزه میراث ناملموس صحبت میکنیم عین آن را میتوان در روابط اجتماعی هم مطرح کرد. برخی از آسیب شناسی فرار میکنند من برخی را میشناسیم که فکر میکنند آسیب شناسی از موضع ضعف است که قدرت. در حالی که جوامعی که آسیب شناسی نمیکنند نابود میشوند.
ضرغامی گفت: منار هزار ساله سمنان را دیدیم بچههای مرمت کار گفتند آنقدر خوب مهندسی شده که ما اصلاً بهش دست نمیزنیم. فقط مراقب آن هستیم. این فرهنگ و معماری نماد است. بزرگانی که در حوزه مرمت کار میکنند افتخار هستند و آسیب شناسی میکنند و بهترین روشهای مرمت را برای سر پا نگه داشتن بناها به کار میبرند. درست است که بحران زیاد است اما خیلی وقتها می بی نم ممکن است برای بنایی اتفاقی افتاده باشد که آسیب آن درست آنالیز نشده است.
وزیر میراث فرهنگی گفت: مشکل نشست زمین را در برخی از استانها داریم خروجی برخی از آنها را دیدهام باید کار بیشتری انجام شود باید زودتر درباره همه این اتفاقات برنامه داشته باشیم. امکانات ما محدود نیست. اما باید برای مشکلات راه حل پیدا کرد. بیش از ۱۹ هزار تپه تاریخی داریم چند دهه کیلومتر فنس لازم داریم تا فقط محوطهها را حفاظت کنیم که هر کسی وارد آنها نشود برای این کار اعتبار لازم داریم. امروز در شورای معاونان گفتم که تنها فنس کشی چند همت اعتبار میخواهد.
در این مراسم از حسین دشتی استادکار با ۷۵ سال سابقه کار و مقنی در قناتهای زارچ و حسن آباد استان یزد، استاد محمد حسین معماریان استاد کار و معمار ساباطهای شوشتر و بناهای تاریخی استان خوزستان، غلامرضا استوار استادکار و مرمت گر رباط شرف، مسجد شاه، کلات نادری و بناهای دیگر در استان خراسان رضوی، محمد رضا مشاکیان از استادکاران شوشتر، عبدالله ملکی زیارتی از استادان حوزه مرمت بناهای گرگان و استاد قربان مافی استادکار مرمت بناهای تاریخی قزوین و فرهاد معضی دهیاری که در تسهیلگری ثبت جهانی روستای اورامانات نقش زیادی داشته است، الیار عاصمی زاده از سمنهای میراث فرهنگی، میرحسین حسینیان مرمت گر مازندران، محمد جعفر عضمایی از یکی از شرکتهای مس که در زمینه کمک به مرمت بناهای تاریخی تبریز فعالیت کرده، محسن نوروز وند مشاور طرح بناهای تاریخی اردبیل و مازندران، محمدحسین فرسادی بهره بردار کاروانسرای یام، مهراب نیا بهره بردار حمام گپ لرستان، غلامرضا صیادی بهره بردار کاروانسرای افضل تقدیر شد.
نظر شما