محمدرضا باقری که این روزها اجرای «جهان آرا» را در شبکه افق بر عهده دارد درباره اجرای این برنامه به خبرنگار مهر بیان کرد: «جهان آرا» سعی دارد نظرات و سویه های مختلف یک پدیده را به قضاوت مخاطب بگذارد. لازم است این بستر توسط مجری ایجاد شود تا کارشناس برنامه هم در آرامش بتواند حرف خود را بیان کند و مجری البته بتواند تناقضات احتمالی مهمان را هم نمایش دهد.
وی اضافه کرد: در عین حال مجری باید بتواند در بحث پیشبرنده باشد و نه اینکه سدی در مقابل گفتوگو ایجاد کند. فکر می کنم اگر بتوانم این فضا را ایجاد کنم، می توانم در اجرای این برنامه که برندی چندین ساله است موفق باشم.
باقری با اشاره به پخش ویژه برنامهای در راستای عملیات موشکی ایران و پرداخت رسانه ها به آن بیان کرد: از شبی که عملیات موشکی ایران علیه صهیونیسم اجرایی شد واکنشها بسیار متفاوت بود؛ عدهای در صف ما ایستادند که شاید فکر میکردیم طول میکشد تا اینها قانع شوند و از آن طرف برخی هم بی خیالیهایی نشان دادند که فکر نمیکردم اینها بی خیال باشند.
وی اضافه کرد: واکنشها درنهایت قابل پیش بینی نبود. همان شب حدود یک ساعتی پمپ بنزینها شلوغ شد و اینها درصدی از مردم بودند که به نوعی دچار هراس شدند اما صبح همان روز می توانستند، بفهمند آن تعجیل و نگرانی اشتباه بوده است. عدهای اینها را تحریک کردند که برداشت اشتباه داشته باشند. من صبح همان روز هم که فرزندم را با سرویس به مدرسه فرستادم، دیدم شرایط مثل همیشه است، سرویس مدرسه هم شلوغ بود و آدمها زندگی روزمره خود را داشتند.
این مجری تلویزیون یادآور شد: مردم ۲ دسته بودند عدهای که احساس غرور داشتند و حتی آن شب را از این حس نخوابیده بودند تا ببینند چه اتفاقاتی رخ میدهد. عدهای هم بودند که اصلاً کاری نداشتند و یا شاید حتی نمیدانستند چه شده است که اتفاقاً این هم از یک حیث قابل افتخار است که آنقدر همه چیز به درستی پیش رفت که برخی هموطنان اصلاً متوجه ماجرا نشدند. این اتفاق نشان میدهد افکار عمومی برایش حل شده است که مسؤولان کار خود را انجام میدهند. این برخلاف آن چیزی بود که در سرزمینهای اشغالی رخ داد چون خبرهایی مبنی بر رفتن به پناهگاه و التهاب در آنجا وجود داشت.
وی درباره عملکرد رسانه در این فضا و نقش آن چه در ایران و چه جهان بیان کرد: این میان اقشاری هستند که هنوز باید با آنها صحبت شود و وظیفه رسانه در این فضا این است که شفاف سازی کند و بگوید که ما حمله نکردیم بلکه پاسخ دادیم و آن هم پاسخ یکی از جنایت هایشان را دادیم. تلویزیون البته در این چند وقت این کار را انجام داد. اما این رسانه دیگر تنها بستر گفتوگو با مردم نیست و شبکه های اجتماعی و دیگر شبکه ها نیز باید پای کار باشند.
این مجری تلویزیون اضافه کرد: اگر به طور مثال پلتفرم ها ادعا می کنند مخاطب دارند که البته دارند باید به میدان بیایند. پلتفرم ها وظیفه شان فقط ساخت سریال نیست و اتفاقا اینجور مواقع آنها هم باید پای کار باشند. اگر اینفلوئنسری در بستر آرامش این کشور کار می کند و کسب درآمد دارد که حقش هم است او هم باید در این موارد به کمک بیاید. دفاع از خاک مساله ای است که به همه مرتبط است و اگر خدایی نکرده تجاوزی به این خاک صورت بگیرد از آدم ها نمی پرسند که گرایش سیاسی آنها چیست؟
وی در پایان درباره برنامه سازی های تلویزیون و رویکرد آن نیز بیان کرد: تلویزیون متعلق به همه است و متعلق به یک قشر خاصی نیست. همانقدر که ممکن است این تقسیم بندی خیلی مسخره باشد که یک شبکه تلویزیونی فقط برای زنان یا مردان است همین قدر هم تلویزیون باید در برنامه هایش همه سلیقه ها و گروه ها را در نظر بگیرد.
نظر شما