به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کیشانی ظهر یکشنبه در آئین گرامیداشت روز ملی گندم و نان اظهار کرد: این استان از زمینهای زراعی نسبتاً خوبی برخوردار است و مشکلاتی نظیر شوری خاک در این استان وجود ندارد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: فعالیت صنایع تولیدی ادوات کشاورزی و مراکز تحقیقاتی میتوانند حوزه تولید بذر را حمایت کنند و کشاورزان دیم کار نیز باید به لحاظ علمی و دانش فنی ارتقا پیدا کنند.
وی با اشاره به آغاز اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مرکزی از سه سال گذشته، گفت: طرحهایی که در این قالب پیگیری میشود اثر بسیار مثبتی در مقاومت گیاهان به استرسهای محیطی داشته است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در این استان تولید میشود، گفت: با توجه به ظرفیتهای استان مرکزی، این رقم میتواند به بیش از ۲ میلیون تن نیز افزایش پیدا کند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: نیاز بذر گندم استان در اراضی آبی ۱۰ هزار تن و در اراضی دیم ۲۰ هزار تن است و اگر حداقل ۳۰ درصد از اراضی ما سالانه به بذور گواهی شده اختصاص یابد در نتیجه حداقل سالانه ۱۰ هزار تن بذر گواهی شده آبی و دیم نیاز خواهیم داشت.
کیشانی با اشاره به اینکه اکنون حدود ۵ تا ۶ هزار تن بذر گواهی شده در استان تولید میشود، گفت: امسال حدود ۷۲۰۰ تن تولید بذر آبی و حدود ۴۵۰۰ تن تولید بذر دیم برنامه ریزی شده اما تا کنون سه هزار تن بذر دیم تولید شده است.
وی بیان کرد: براساس بررسیهای میدانی عدم بارندگی مناسب در پاییز سال گذشته بخشی از دیمزارهایی که تولیدکننده بذر دیم بودند را دچار خسارت و از چرخه تولید خارج کرده است.
کیشانی افزود: در صورت عدم بارشهای مناسب مزارع تولید بذر تحت تأثیر قرار میگیرند و مجبور به وارد کردن بذر از سایر استانها خواهیم شد.
وی، برگزاری دورههای آموزشی را از برنامههای دیگر در راستای افزایش نفوذ بذر گواهی شده عنوان کرد.
نظر شما