۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۲:۰۰

یکشنبه‌های الگونمایی-۴

«ایران جوان بمان» با معرفی«نهضت مادری و گام دوم مواسات مادرانه»

«ایران جوان بمان» با معرفی«نهضت مادری و گام دوم مواسات مادرانه»

تهران- یکشنبه‌های الگونمایی این هفته محفلی برای روایت«ایران جوان بمان» به ابتکار«فاطمه خسروی» از فعالان فرهنگی اجتماعی حلقه‌های میانی بود.

به گزارش خبرنگار مهر، پانزدهمین رویداد «یکشنبه‌های الگونمایی» این هفته به سراغ «فاطمه خسروی» از فعالان فرهنگی اجتماعی حلقه‌های میانی از استان تهران با موضوع «ایران جوان بمان» رفته بود.

در این نشست برخط که شامگاه یکشنبه برگزار شد، ابتدا فاطمه خسروی در خصوص ایده خود در حوزه جوانی جمعیت و خانواده با محوریت «نهضت مادری و گام دوم مواسات مادرانه» صحبت کرد.

وی در خصوص تأثیر بحث فرهنگی در فرزندآوری توضیح داد و گفت: جایگاه و ارزش مادری بسیار مهم است، وقتی ما بتوانیم، اینطور فرهنگسازی کنیم، که مبارزه زن، آزادیخواهی زن و تمام کنش‌های اجتماعی زن از دل خانواده است، در فرزندآوری تأثیر گذار است.

این فعال فرهنگی ادامه داد: حمایت‌های عاطفی و اجتماعی یک مادر نیز بسیار مهم است، دنیای مدرنیته و فضاهای برج نشینی سبب شده تا نیازهای روحی یک مادر تأمین نشود و این امر مانع فرزندآوری است، باید بدانیم، مواسات نقطه مقابل خودمحوری و جدا شدن قلوب از یکدیگر است.

وی ادامه داد: ما مادرها در فضای نهضت مادری می‌خواهیم، همسرداری و تربیت فرزند را با یکدیگر تمرین کنیم و از هم بیاموزیم و نیز در مشکلات زندگی به هم کمک کنیم، باید همه ما درک کنیم، که بحران جمعیت توسط خودمان حل می‌شود و تسهیلات و مشوق‌های دولت نمی‌تواند، انگیزه مناسبی برای فرزندآوری باشد، بلکه مادری آنقدر ارزشمند و با اهمیت است، که خود به تنهایی می‌تواند، بهترین انگیزه برای فرزندآوری باشد.

خسروی گفت: ما در فضای ارتباطاتی که با هم داریم، به دلیل حب اهل بیت با هم مثل یک خانواده برخورد می‌کنیم و به اصطلاح «رحم ولایی» داریم، این یک مدل تربیت فرزند است، به فرزندان می‌آموزیم، جامعه مهمتر از فرد است.

دورهمی هایی برای «امر ولی»

وی ادامه داد: ما عمیقاً معتقدیم برای حل بحران جمعیت باید از تقویت جایگاه مادری استفاده کنیم و از سوی دیگر باید بدانیم، در محله‌های اسلامی و ولایی افراد با یکدیگر مراوده، ارتباط و رفت و آمد دارند.

این فعال حوزه جمعیتی اضافه کرد: ما دورهمی ها و سرگروه‌های مختلف داریم، اگر یک خانم مذهبی ببینیم، از او برای حضور در گروه‌ها دعوت می‌کنیم و عضوگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: همین دورهمی های مادر و کودک و یافتن مادران در محله از طریق پارک، مسجد، بسیج، خانه‌های بهداشت و… سبب تقویت گروه‌ها شده است.

خسروی از ارائه حمایت روحی به مادران اشاره کرد و افزود: در این گروه‌ها فضای گفتمان سازی، مواسات و اعتماد شکل می‌گیرد و اعضا محله و گروه به یکدیگر در فرزندداری کمک می‌کنند.

وی با تشریح کارگروه‌های مواسات مادرانه افزود: قصد ما از دورهمی ها مواسات برای امر ولی بوده است و ذیل آن کارهای مختلفی شکل گرفت، که یکی از آنها «دلارام مادری» است، که آموزش مادران و پزشکان دغدغه مند است، که برخی باورهای غلط در خصوص فرزندآوری را از بین می‌برد.

بحران جمعیت به نهضتی مانند نهضت سوادآموزی نیاز دارد

در ادامه این نشست خسروی به تشریح گروه «مادریار» با محوریت حمایت از مادران باردار و یا مادران محله در نگهداری فرزندش پرداخت و اظهار کرد: گاهی مادر نیاز دارد، برای مدتی به کارهای شخصی خود برسد، که در این صورت در گروه‌های «مادریار» به این مادر در نگهداری فرزندش کمک می‌شود.

وی افزود: اگر اقتصاد یک کشور بخواهد متولد شود، نیاز به جمعیت جوان دارد.

خسروی به امانت دادن لباس‌های بچه‌ها بین اعضای گروه‌های مواسات اشاره کرد و افزود: رفتن به سراغ سازمان‌ها برای جوانی جمعیت لقمه را دور سر پیچاندن است، باید مردم محور باشیم، بحران جمعیت به نهضتی مانند نهضت سوادآموزی نیاز دارد و باید مشکلات مردم محور حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبه‌های الگونمایی محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی و گروه‌های فعال مردمی در موضوعات و عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی است و مشخصه‌های اصلی حلقه‌های میانی آن است که اضافه بر کنشگری خود، در پی انتقال دانش و تجربه به دیگر ظرفیت‌های مردمی و به میدان آوردن آنان به میدان کنشگری یا به عبارتی تکثیر این الگوها در طریق حل مساله است.

از همین روی یکشنبه‌های الگونمایی فرصتی است تا دیگر فعالان فرهنگی اجتماعی این امکان را پیدا کنند تا الگو (نوع و نحوه) فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و این اشتراک اطلاعات میان فعالین فرهنگی موجب گردآوری مجموعه‌ای از ایده‌ها، طرح‌های موفق میدانی و تهیه بانک اطلاعاتی از اقدامات میدانی مؤثر فعالین فرهنگی می‌شود تا ضمن اطلاع از اقدامات یکدیگر و از دانش و تجارب یکدیگر بهره ببرند.

کد خبر 6084827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha