به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سیدسلمان سیدافقهی در نشست هماندیشی جمعی از نخبگان که با حضور سیدمحمدهادی سبحانیان، معاون وزیر و رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد، بر لزوم توجه جدی به جذب نخبگان علوم انسانی تاکید کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان نسبت به معرفی نیروهای توانمند به سازمان اداری استخدامی کشور آمادگی کاملی دارد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه از راهاندازی خانه نخبگان به عنوان بستری برای شناسایی کنشگران علمی متناظر با نیاز دستگاههای اجرایی کشور شامل وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت صمت و وزارت نفت خبر داد.
سیدافقهی با بیان اینکه تعریف بنیاد از فرد نخبه نسبت به گذشته تغییر کرده است، گفت: در دوره جدید فعالیتهای بنیاد، نخبه، صرفا نخبگان آکادمیک را شامل نمیشود، بلکه نخبگان مدیریتی، اجرایی، مهارتی و ... نیز در این خانواده به شمار میآیند.
رویکرد بنیاد در تعامل با نخبگان به سمت شناسایی فعال در حرکت است
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با بیان اینکه رویکرد بنیاد در تعامل با نخبگان به سمت شناسایی فعال در حرکت است، گفت: رویکرد اکتفا به خوداظهاری افراد نخبه به پایان راه خود خواهد رسید، چرا که ممکن است همه افراد واجد شرایط، خودشان را در معرض اظهار قرار ندهند. در فرآیند شناسایی، حین رفت و برگشت اقدامات میان بنیاد و دستگاهها، نخبههای واقعی شناسایی خواهند شد.
سیدافقهی سپس با اشاره به فرآیند طولانی گزینش در پروسه جذب نخبگان، گفت: در فراخوان جذب نخبگان در سال ۱۴۰۱ از میان ۷هزار نفر حدود هزار و ۳۰۰ نفر در گزینش علمی بنیاد و کانون ارزیابی مورد پذیرش قرار گرفتند و به دستگاهها معرفی شدند و طبق آخرین آمار از میان این نفرات ۱۸۹نفر در دستگاهها مشغول به کار شدهاند.
وی در ادامه تعریف سیستمی کارآمد جهت شناسایی و صحتسنجی توانمندی افراد را از الزامات همکاری دستگاهها و بنیاد دانست و این امر را اقدامی در جهت هموار کردن مسیر سخت و طولانی گزینش قلمداد کرد.
سیدافقهی با بیان اینکه با تعریف جدید از فرد نخبه و مستعد، مسیر تربیت نیز اصلاح میشود، گفت: سیاست استفاده بهینه از ظرفیت نخبگانی کشور ایجاب میکند تمرکز بر اثرگذاری بیشینه نخبگان باشد تا در بستر همکاری و در زمان مناسب بهترین بهرهوری حاصل شود.
نظر شما