حجت الاسلام حسین حسینزاده در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن تأکید بر اهمیت صیانت از محیطزیست به تعریف محیطزیست پرداخت و آن را دربردارنده تمام مؤلفههای مؤثر بر حیات انسان توصیف کرد و اظهار داشت: محیطزیست را در دو سطح محیط پیرامونی زندگی انسان و بسترهای دیگر طبیعت میتوان دنبال کرد.
وی بر لزوم بازشناسی دقیق الزامات صیانت از محیطزیست تأکید و درختکاری و کاشت نهال را از برجستهترین توصیههای روایی برشمرد و خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم صلیالله علیه و اله در روایتی میفرمایند؛ اگر قیامت فرارسد و در دست یکی از شما نهالی باشد، چنانچه بتواند برنخیزد تا آن را بکارد، باید آن را بکارد.
حجتالاسلام حسینزاده با بیان این که کاشت نهال و توسعه فرهنگ درختکاری باید مورد اهتمام همگان از جمله ائمه جمعه قرار گیرد، اظهار داشت: دعوت به همکاری گروههای مختلف مردمی با منابع طبیعی در روز درختکاری از جمله مؤلفههای مؤثر بر ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست است.
وی در ادامه تبیین برخی دیگر از مصادیق صیانت از محیطزیست به موضوع مهم آب اشاره کرد و اذعان داشت: پرهیز از کثیف و تباه سازی آب و دوری از آزار و اذیت حیوانات از سفارشهایی مبانی دینی است؛ چرا که همگان در برابر زمین، سرزمین و حیوانات مسئول هستیم و این مهم باید موردتوجه عموم جامعه قرار گیرد.
امامجمعه امامزاده عبدالله به مسئولیت گفتمانی ائمه جمعه در مواجهه با محیطزیست اشاره نمود و اذعان داشت: نیاز است تا ائمه جمعه در تمام مشارکتهای عمومی و تخصصی عرصه محیطزیست حضوری فعال و جهادی داشته، میداندار عرصه جهاد تبیین و فرهنگسازی باشند.
وی به زیباییهای حضور ائمه جمعه در مناسبتهای مختلف بهویژه عرصه صیانت از حیوانات و جمعآوری پسماند از محیطزیست اشاره نمود و خاطرنشان کرد: توجه متقابل به ظرفیتهای موعظه و کارگاه بهترین راهکار جهاد تبیین و نهادینهسازی فرهنگ زیبای مدیریت پسماند و صیانت از محیطزیست است.
حجتالاسلام حسینزاده تصریح کرد: ائمه جمعه ضمن تبیین مباحث دینی و اجتماعی باید پرچمدار میدانهای فرهنگساز بوده ورود علمی و عملی به فرهنگسازی داشته باشند.
نظر شما