به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که پیونگیانگ در پاسخ به استفاده واشنگتن از حقوقبشر به عنوان ابزاری برای تهاجم، رفتار خصمانه و ضد کره شمالی، گزینههای قاطع و محکمی را برای حفاظت از حاکمیت و امنیت خود انتخاب خواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا هفته پیش گزارش سالانه خود را درباره «مسائل اساسی حقوقبشر» در کره شمالی را منتشر کرد و این کشورا را به «نقض حقوقبشر» متهم کرد.
سخنگوی کره شمالی همچنین با اشاره به پرتاب ماهواره کره جنوبی در ماه آوریل از فشارهای دولت آمریکا برای توقف آزمایشهای موشکی و سایر پرتابها انتقاد کرد؛ واشنگتن مدعی است که آزمایشهای موشکی کره شمالی، «نقض قطعنامههای سازمان ملل» است.
آزمایشهای موشکی کره شمالی اخیراً به علت رفتارهای تحریکآمیز و آزمایشهای مشترک آمریکا و کره جنوبی در شبهجزیره کره افزایش یافته است. هفته پیش رسانههای رسمی و دولتی کره شمالی اعلام کردند که ارتش این کشور یک آزمایش موشکی موفق دیگر را انجام داده است.
خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) در اینباره گزارش داد که «اداره موشکی کره شمالی روز جمعه یک کلاهک بزرگ طراحیشده برای موشک کروز راهبردی «هواسال-۱ آرآ-۳» و همچنین یک موشک ضدهوایی «پیولجی۱-۲» را با موفقیت آزمایش کرد.»
بنابر این گزارش این موشک ضدهوایی، نوع جدیدی از موشکهای ضدهوایی است.
این رسانه کره شمالی با اشاره به اینکه «این آزمایشها هیچ ربطی به شرایط پیرامونی ندارد.» افزود: آزمایش این تسلیحات بخشی از فعالیتهای منظم و معمولِ اداره موشکی و موسسات علوم دفاعی وابسته به آن است.
در اوایل آوریل هم کره شمالی اعلام کرد که یک موشک مافوق صوتِ میانبردِ جدید با سوخت جامد را آزمایش کرده و رسانه های دولتی نیز تصاویری از پرتاب آن را با نظارت کیم جونگ اون رهبر کره شمالی منتشر کردند.
به نوشته الجزیره موشکهای کروز از جمله مجموعهای در حال رشد از سلاحهای کره شمالی هستند که برای غلبه بر دفاع موشکی منطقه (آمریکا و کره جنوبی) طراحی شدهاند. این موشکها زرادخانه عظیم موشک های بالستیک کره شمالی از جمله انواع قاره پیما که گفته می شود در قاره ایالات متحده هدف قرار می گیرند را تکمیل می کنند.
تحلیلگران می گویند فناوری موشکی ضدهوایی عرصهای است که کره شمالی می تواند در همکاری نظامی عمیق خود با روسیه از آن بهرهمند، زیرا این دو کشور در مواجهه با رویارویی های جداگانه و تشدیدشونده خود با آمریکا همسو می شوند.
آمریکا و کره جنوبی کره شمالی را به ارائه گلوله های توپخانه و سایر تجهیزات به روسیه برای کمک به گسترش توانایی جنگی این کشور در اوکراین متهم کرده اند؛ اتهامی که پیونگیانگ و مسکو آن را رد میکنند.
کره شمالی از زمان دومین آزمایش هستهای خود در سال ۲۰۰۹ تحت تحریم های شدید بین المللی قرار گرفته، اما توسعه برنامه های هسته ای و تسلیحاتی این کشور بی وقفه ادامه داشته دارد.
نظر شما