به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آئین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه ۸۰ تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام میشود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه جهشهای مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.
یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوهها، سبزیها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست میکنند و داوطلبانه به دامداریها تحویل میدهند.
وی افزود: این خشکالهها حدود ۷۰ درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینههای حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دامها مورد استفاده قرار میگیرند.
وی ادامه داد: در طول شبانه روز ۷ و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید میشود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایتهای ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستانهای ساوه و اراک در حال انجام است.
وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید میشود که یک سایت در این خصوص از دهه ۹۰ در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.
وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاهها را ارائه راهکار برای پسابهای تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پسابهای کشاورزی برشمرد.
یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جادههای استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکتهای صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون ۴۰ تن زباله در قالب ۱۰ هزار پاکت جمع آوری شده است.
وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند ۲ اهرم قانون و فرهنگ سازی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روشهای مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطبها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.
یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارائه و پیاده سازی شود.
نظر شما