به گزارش خبرنگار مهر، قربان قربانی صبح یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کمآب بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: در گذشته ۲۵۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت میشد که از این میزان ۱۸۰ هزار هکتار مربوط به استان گلستان بود.
وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد پنبه کشور در استان گلستان تولید میشد، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار میتواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.
رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: باتوجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی ما باید در بحث محصولاتی چون گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.
قربانی با اشاره به اینکه استان گلستان به رقم سرسبز بودن مشکل کم آبی دارد، گفت: در کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۷۵ تنها دو رقم پنبه در کشور موجود بود که برای بهره برداری این محصول نیاز به ۲۲۰ روز زمان بود اما اکنون ۱۴ رقم تجاری پنبه در کشور موجود است که طی ۱۱۰ روز به بهره برداری میرسد.
قربانی اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است که هر چهار هکتار پنبهکاری یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد میکند.
نظر شما