به گزارش خبرنگار مهر، محمد مؤمنی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری که به مناسبت ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفهای برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفهای در سال ۱۳۵۳ به عنوان اولین دانشگاه در استان تأسیس شد درواقع پیش از آن در استان دانشگاه وجود نداشت.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشینه دانشگاه فنی و حرفهای به سال ۱۳۴۸ بازمیگردد، افزود: پس از سال ۱۳۵۹ که انقلاب فرهنگی رخ داد در ساختار و محتوای درسی دانشگاه فنی و حرفهای تغییراتی ایجاد و در سال ۱۳۶۴ نیز این دانشگاه احیا شد؛ در سال ۱۳۶۶ نیز با عنوان دانشگاه فنی و حرفهای شهرکرد آغاز به کار کرد.
وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و تا مدتی پس از آن تنها یک مرکز دانشگاه فنی و حرفهای در چهارمحال و بختیاری فعال بود اما به برکت انقلاب اسلامی امروز ۶ مرکز از مجموعه دانشکدههای فنی و حرفهای در استان فعالیت دارند.
مؤمنی با اشاره به وجود ۱۸۰ مرکز آموزشکده فنی و حرفهای در کشور، عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاههای فنی و حرفهای در تمامی استانهای کشور وجود دارند که وظیفه آنها نیز تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در آموزشگاههای فنی و حرفهای استان ۳۸ کد رشته محل وجود دارد که از این تعداد ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کاردانی و ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد از واحدهای درسی دانشجویان دانشگاههای فنی و حرفهای عملی هستند، تصریح کرد: امسال ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفهای است و طی این مدت این دانشگاه خدمات بسیار ارزندهای در حوزه تربیت نیروی کار ماهر داشته چراکه بر اساس آمار موجود بخش زیادی از فارغ التحصلان این دانشگاه وارد بازار کار شدهاند.
مؤمنی یادآور شد: امروز با توجه به وجود زیرساختهای مناسب در کشور برای ایجاد جهش تولید همچنین به دلیل وجود فشار اقتصادی بیگانگان و لزوم کسب توانمندی در حوزههای مختلف تربیت نیروی ماهر یکی از نیازهای اساسی محسوب میشود و دستگاهی که توانایی انجام این مأموریت را دارد دانشگاه فنی و حرفهای است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اگر تربیت نیروهای دارای مهارت در دستور کار بگیرد بخش عمدهای از مشکلات اشتغال کشور برطرف خواهد شد و این موضوع یکی از اهداف دانشگاه فنی و حرفهای است.
وی با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای مهم دانشگاه فنی و حرفهای این است که ارتباط دانشگاه و صنعت به معنای حقیقی کلمه برقرار شود، افزود: از سال گذشته فعالیتهایی در راستای تحقق این امر انجام شده برای مثال تفاهمنامههایی بین بخشهای صنعت و دانشگاه منعقد شده است.
مؤمنی ادامه داد: در قانون ششم توسعه تکلیف قانونی برای موضوع مهارت این بود که ۳۰ درصد از دانشآموزان به سمت آموزشهای مهارتی هدایت شوند درحالیکه تا پایان این قانون تنها ۱۶ درصد از این امر محقق شده بود، در قانون هفتم توسعه هدایت ۴۰ درصد از دانشآموزان به سمت آموزشهای مهارتی در دستور کار قرار گرفته که برای تحقق آن لازم است برنامهریزیهای دقیقی صورت بگیرد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم تربیت مهارتمحور دانشجویان در تمامی دانشگاهها، عنوان کرد: ایجاد نمایشگاههای دائمی برای به نمایش گذاشتن ایدهها و توانمندسازی دانشجویان، ایجاد شهر مشاغل با همکاری شهرداری و صنایع خلاق از جمله طرحهایی هستند که توسط این دانشگاه در حال پیگیری است و میتواند اثرات مثبتی برای استان به همراه داشته باشد.
نمایشگاه توانمندیها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری راهاندازی میشود
وی اضافه کرد: از تاریخ ۱۶ الی ۱۹ اردیبهشت ماه هفتمین نمایشگاه توانمندیها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری برقرار خواهد شد و ایدههایی که طی یک سال توسط دانشجویان به مرحله تولید رسیده در معرض دید قرار میگیرند، نکته مهم این است که این محصولات مورد حمایت مرکز رشد دانشگاه قرار گرفته و در ادامه نیز برای تولید به پارک علم و فناوری استان معرفی میشوند.
مؤمنی تصریح کرد: «فردایی بهتر از امروز» شعار در نظر گرفته شده برای نمایشگاه توانمندیها و کار در چهارمحال و بختیاری است، اهداف این نمایشگاه نیز شامل بازدید همگانی از دانشگاه، کارگاهها و آموزشگاهها، فروش محصولات تولید شده در مرکز رشد دانشگاه، نمایش پروژههای کاربردی و برگزاری دورههای آموزشی برای دانشجویان میشود.
نظر شما