به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی کاظمی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که وزارت آموزش و پرورش چه مشارکتی برای جهش تولید میتواند داشته باشد، افزود: بر اساس فرمایشات رهبری، که تحقق این شعار و مشارکت مردم از طریق مهارت افزایی است؛ ما هم در همین راستا ماموریت خود را توجه به مهارت آموزی و مهارت افزایی نوجوانان برای همه دانش آموزان و به صورت خاص تقویت هنرستانها و مراکز فنی حرفهای را مدنظر قرار دادیم. معتقدیم اگر میخواهیم زنجیره ارزش در استانهای کشور محقق شود طبیعی است که نیروی انسانی توانمند در آن موضوع خاص باید شکل بگیرد.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم ارتباطی مناسب بین آموزش دهنده و بهرهبردار با رویکردهای مناسب سیاستگذاری را فراهم کنیم
کاظمی با اشاره به ایجاد هنرستانهایی در جوار صنعت و کارخانههای صنعتی، گفت: اگر بوم یک استان صنایع دستی است قطعاً تربیت نیرو در راستای صنایع دستی خواهد بود یا اگر استانی کشاورزی خوبی داشته باشد ما هنرستانهای خوبی در رشتههای متعدد کشاورزی داریم که میتواند تربیت نیروی انسانی متخصص را در آن حوزه تربیت کند.
معاون آموزش متوسطه افزود: در دو سال گذشته وزارت آموزش و پرورش توانسته بیش از ۲۱۳ هزار دانش آموز هنرستانی را به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه کند که این یک اقدام بزرگ است. در برنامهای که وزارت آموزش و پرورش متناسب با نیازهای کشور در راستای تحقق برنامه هفتم طراحی کرده است سهم ۵۰ درصدی دانش آموزان هنرستانی با توجه به آمایش منطقهای است.
کاظمی با اشاره به مشارکت استانداریها، اتاقهای صنایع و معادن و اتاقهای بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی گفت: در همین راستا جلسات متعددی داشتیم؛ هم معاون اول رییسجمهور در جلسه ای که با اعضای اتاق بازرگانی، کشاورزی و اتاقهای اصناف داشت، چندین بار بر مسئله راهاندازی هنرستانهای جوار صنعت تاکید کرد. در این زمینه اقدام بزرگی صورت گرفت که بر این اساس در هفته گذشته در هیات دولت آیین نامه با موضوع تقویت و توسعه مهارت آموزی دانش آموزان به تصویب رسید که رویکرد اصلی آن توجه به زنجیره ارزش است که راه اصلی ان تقویت هنرستانها است.
معاون آموزش متوسطه افزود: بر اساس یک نقشه راهی که در وزارت آموزش و پرورش با مشارکت استانها و استانداری ها تدوین شده است؛ اقدامات خودمان را تنظیم کردیم. در گام اول آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی اتفاق افتاد که چطور سند آموزشهای فنی و حرفهای خود را مبتنی بر نیاز و آمایش منطقهای و زنجیره ارزش تدوین و اجرایی کنند. بر این اساس، در گام اول بیش از ۹۰ درصد استانها سند آمایش خود را تا پایان برنامه هفتم توسعه، تدوین کردهاند و نظارت و ارزیابی و بازخورد بر همین اساس به استانها ابلاغ شده است. امسال پیش بینی شرکت ۴۰ درصدی دانش آموزان در رشته های فنی را داشتیم که محقق شد.
وی با اذعان به اینکه در برخی از استانها تعداد دانش آموزان هنرستانی به ظرفیت پیش بینی شده نرسید؛ گفت: بخشی از این مسأله به دلیل نبود زیر ساخت کافی در آستان ها بوده که تلاش شد تا این زیرساختها در استان ها آماده شود.
کاظمی با تاکید بر اینکه رویکرد دولت توجه به مهارت آموزی است گفت: رئیس جمهور دیروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری یکی از موضوعاتی را که به عنوان اولویت دولت مطرح کردند، همین توجه به هنرستانها بود. خوشبختانه در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران امسال با همکاری وزارت کشور غرفهای به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شد تا در راستای همین مهارت آموزی به معرفی ظرفیتهای هنرستان ها و اقداماتی که پیش از این انجام شده بود بپردازیم.
کاظمی خاطر نشان کرد: طبیعی است که بازدید از این غرفه از سوی کارشناسان و مسئولان به همافزایی و ایجاد یک شبکه گسترده هم در بحث تحقق شعار سال و هم بحث توجه به زنجیره ارزش کمک زیادی خواهد کرد.
نظر شما