به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در جمع خبرنگاران در مورد آیین نامه واردات خودروهای کارکرده اظهار کرد: دولت لایحهای درباره خودروهای کارکرده به مجلس تقدیم کرد که تصویب شد و سپس وزارت صمت به تهیه آیین نامه مربوطه متعهد شد. این آیین نامه هم تهیه و برای دولت ارسال شده و تا زمانی که آیین نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، وزارت صمت نمیتواند کار دیگری انجام دهد.
وزیر صمت افزود: البته استفاده از فرآیند واردات خودروهای دست دوم در مناطق آزاد آماده و مصوبات آن قابل اجرا است. تا زمانی که ابلاغیه صادر و نظر دولت اعلام نشده باشد، نمیتوانم به برخی سوالات پاسخ دهم.
وی در ادامه با بیان اینکه در همه حوزهها ظرفیتهای خود را در نمایشگاه ایران اکسپو معرفی کردیم، گفت: دلیلی ندارد همه نیازهایمان را خودمان تامین کنیم و باید به دنبال مزیتهای کشور باشیم. این موضوع در سایر کشورها هم صدق میکند. بنابراین تعامل و همکاری برای استفاده از ظرفیتها لازم است.
وزیر صمت با بیان اینکه تاکنون اقتصاد ایران تکمحصولی بوده، تصریح کرد: در حال حاضر به این سمت حرکت میکنیم که علاوه بر حوزه انرژی، در سایر بخشها از جمله محصولات دانشبنیان ظرفیتهای خود را شناسایی و فعال کنیم.
به گفته وی، اکنون بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که میتواند فرصت خوبی برای چینیها هم باشد تا در آینده بتوانیم با هم همکاری کنیم.
علی آبادی بیان کرد: در حوزه انرژی، برق و غیره ایران ظرفیتهایی برای همکاری با چینیها دارد، همچنین کشورهای آفریقایی در یک شرایط تحولی قرار گرفتهاند و مایل هستند برای خود شرکای جدید انتخاب کنند. به نظر میرسد با توجه به ظرفیتهایی که کشور در این نمایشگاه بروز داده، ایران میتواند جایگزین برخی از شرکای قبلی شود.
وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه ممکن است در استفاده از ارز بتوانیم بهرهوری بهتری داشته باشیم، اظهار کرد: وزارت صمت از همه شرکتها خواسته که پیشبرنامهای ارائه و اعلام کنند ارز را برای چه چیزی میخواهند. این موضوع ممکن است باعث کدورت برخی تولیدکنندگان شده باشد، اما کار درستی است تا بتوانیم از منابع ارزی استفاده بهتری کنیم. بنابراین تلاش داریم کنترل دقیقتری در این حوزه انجام دهیم.
وی افزود: از طرف دیگر ممکن است در حوزهای که قبلاً ارز به راحتی تخصیص میدادیم، حالا محدودیت ایجاد شده باشد که این به دلیل سیاستهای جدید است. هدف این است که ضمن ببشترین استفاده از ظرفیتهای داخلی، بتوانیم نیازهای جامعه را به خوبی تامین کنیم.
علیآبادی همچنین در جریان برگزاری همایش تجاری ایران و چین که در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد، گفت: همکاری ایران و چین برای هر دو طرف سودمند است. هدف اصلی این نمایشگاه شناخت از یکدیگر است. همچنین تلاش کردیم خودمان را باز تعریف کنیم و آخرین وضعیت خودمان را به دنیا نشان دهیم.
وی با بیان اینکه در این نمایشگاه مشخص شد چینیها فرصتهای زیادی در زمینههای نفت و گاز، انرژی، حمل و نقل، پزشکی و در ایران دارند، تصریح کرد: علاوه بر این، ایران میتواند برای چین دسترسی برای به بازار سایر کشورها، از جمله کشورهای همسایه را فراهم کند. همچنین عضویت دو کشور چین و ایران در بریکس و شانگهای، فرصتهای تجاری زیادی را برای دو کشور فراهم میکند.
نظر شما