به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، حدود 46 میلیون نفر از تایلندیهای واجد شرایط امروز برای شرکت در نخستین انتخابات از زمان وقوع کودتای نظامی در این کشور در سپتامبر 2006 به پای صندوقهای رأی رفته اند تا نمایندگان خود را برای پارلمان جدید انتخاب کنند.
نظرسنجیهای پیش از انتخابات نشان می داد هیچ یک از دو حزب اصلی کشور قادر به کسب اکثریت مطلق پارلمان 480 نفری تایلند نیستند. کمیسیون انتخابات اعلام کرده میزان مشارکت مردم احتمالاً به 70 درصد خواهد رسید و نتایج اولیه شمارش آراء را امشب اعلام خواهد کرد.
رقبای اصلی در انتخابات امروز احزاب "قدرت مردم" و نیز حزب دموکرات، قدیمی ترین حزب سیاسی تایلند هستند.
"سیرایود چولانونت"، نخست وزیرحکومت نظامیان تایلند قول داده انتخابات عادلانه برگزار شود. نظامیان تایلند در سپتامبر سال گذشته دولت "تاکسین شیناواترا" را سرنگون و حزب وی را منحل کردند. وی همچنین برای پنج سال از فعالیتهای سیاسی منع شده است.
مردم ازبکستان نیز امروز برای انتخاب رئیس جمهور آینده کشورشان به پای صندوقهای رأی رفته اند. 16 میلیون ازبک واجد شرایط در انتخاباتی شرکت می کنند که به احتمال زیاد منجر به پیروزی "اسلام کریموف"، رئیس جمهور فعلی وهفت سال دیگر ریاست جمهوری وی خواهد شد.
کریموف امروز با سه رقیب گمنام روبرو است که گفته اند حتی در صورت پیروزی سیاستهای کریموف را پیگیری خواهند کرد و از این رو از سوی مخالفان دولت به عنوان عروسکهای خیمه شب بازی برای نمایش رقابت آزادانه در انتخابات توصیف شده اند. به هیچ یک از احزاب مخالف یا گروه های سکولار و مذهبی اجازه نامزدی در انتخابات داده نشد.
تقریباً نیمی از جمعیت کل منطقه آسیای مرکزی در ازبکستان زندگی می کنند و روند سیاسی و ثبات این کشور برای این منطقه غنی از انرژی حائز اهمیت است به نحوی که روسیه، چین و آمریکا برای گسترش نفوذ خود در آن با یکدیگر رقابت می کنند.
کریموف طی 18 سال حکومتش بر ازبکستان بسیاری از مخالفان سیاسی اش را به زندان انداخته و با انتقادهای گسترده ای به دلیل نقض حقوق بشر روبرو بوده است. سازمان امنیت وهمکاری اروپا فقط 21 ناظر انتخاباتی را برای نظارت برانتخابات امروز اعزام کرده است.
نظر شما