به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد و کشاورزی، جمعیت بازدید کننده در کنار نمایندگان ایرانی شرکتها و صدها بازرگان خارجی عبور و مرور در ۸۰۰ غرفه ۱۷ سالن نمایشگاه را بسیار سخت میکند. برای فرصت دو ساعته، چارهای جز انتخاب نیست. انتخاب اساسی وزیر حضور در غرفههای فعال در زمینه تحقیقات، دانشبنیان، صنایع ماشینآلات کشاورزی، بستهبندی و غرفه صادر کنندگان نهایی این محصولات بیشتر نمود دارد.
در این نمایشگاه پنج روزه، محصولات و دستاوردها در حوزههای مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع دستی و …عرضه میشد.
نخستین انتخاب وزیر جهاد کشاورزی حضور در میان محققان است که در چندین غرفه شرکتهای دانشبنیان و فناورانه مستقر بودند. توصیه وزیر به معاونان خود به ویژه رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر تسهیل امور مجوزها استوار است تا محققان و فنآوران در پیچ و خمهای اداری اذیت نشوند.
تولید کنندهای میگوید: «ما تولید گوشت گیاهی داریم»، اقدامی که توجه آقای نیکخت را به خود جلب میکند. از قیمت نهایی میپرسد و تولید کننده میگوید: «قیمت نهایی محصول ما در هر کیلو فقط ۱۵۰ هزار تومان است در حالی که دو برابر گوشت حیوانی هم پروتئین دارد.»
در غرفه جهاد دانشگاهی تولید آزمایشگاهی جنین حیوانی هم مورد توجه وزیر قرار میگیرد که نماینده شرکت تولید کننده جنین حیوانی میگوید: «سالانه ۳ هزار جنین آزمایشگاهی در این شرکت زیرمجموعه جهاد دانشگاهی تولید میکنیم» اما برای توسعه کار به بازارهای صادراتی خارجی نیاز دارند که از وزیر جهاد کشاورزی تقاضای همکاری دارد.
علاقمندی وزیر جهاد کشاورزی برای برگزاری نشست ویژه با نمایندگان شرکتهای دانشبنیان و فناور، مورد توجه همراهان قرار میگیرد تا در برنامههای کاری وزارتخانه قرار گیرد.
تولید کننده ادوات کشاورزی از استان همدان اصرار دارد که وزیر هم در غرفه حاضر شود و هم به استان همدان سفر کند و از نزدیک ۱۱۰ مدل ماشینآلات تولید این شرکت ایرانی را ببیند که بازارهای صادراتی هم دارد.
او توضیح میدهد: «سالانه سه هزار ماشین مورد نیاز صنعت کشاورزی در بخشهای مختلف کاشت، داشت و برداشت را تولید میکنیم.»
صنایع بستهبندی و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی هم مورد توجه ویژه وزیر جهاد کشاورزی است. یکی از تولید کنندگان دستگاههای صنایع تبدیلی میگوید: «وقتی یک کیلو سیبزمینی به فرآوره تبدیل میشود بالغ بر ۲۰ تا ۵۰ برابر ارزش افزوده مییابد. ما به جای صادرات سیبزمینی باید فرآورده نهایی صادر کنیم.»
تولید کننده دیگر صنعت بستهبندی غذا میگوید: «وضعیت کیفی محصولات ایرانی کاملاً در لبه علم جهانی بستهبندی مواد غذایی قرار دارد، با اینکه رقابت در این علم و صنعت امروزه به ساعت رسیده است.»
وزیر جهاد کشاورزی با تأیید سخنان این تولید کننده میگوید: «وظیفه ما حمایت از عملی شدن این تفکر با ارزش است و با صمیم قلب کمک میکنیم.»
شرکت دیگر، صادر کننده بزرگی است، نماینده شرکت میگوید: «ما بازارهای پایدار صادراتی داریم که با ایجاد زیرساختهای مناسب در روسیه، عراق و سلیمانیه و نیز صادرات به کانادا، ۱۲ منطقه اروپایی، هلند و آلمان بدست آوردیم؛ اما اگر شرایط صادراتی تسهیل شود ما میتوانیم ۱۰ برابر بیشتر صادرات داشته باشیم زیرا مصرف کننده خارجی در میان انبوه نمونههای خارجی، محصول ایرانی را به دلیل امنیت غذایی محصول انتخاب میکند و این انتخاب برای نام ایران بسیار باارزش است.»
در غرفه استانداری مازندران از وزیر جهاد کشاورزی میخواهند به توسعه زیرساختهای صنعت شیلات مازندران کمک کند.
نماینده استانداری میافزاید: «یکی از حوزههای مهم اقتصادی و درآمدی مردم استانهای شمالی شیلات است که نقش مهم در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد این خطه و به تبع آن کشور میتواند ایفا کند.»
در غرفه خراسان جنوبی نیز، جعفری رئیس جهاد کشاورزی علاوه بر توضیح ارزش افزوده برای تولیدات کشاورزی استان، میگوید: «۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی در قالب کتابی به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شده و در اختیار سرمایهگذاران و تجار قرار میگیرد، زنجیرههای ارزش استان (گوهرسنگها، زعفران، زرشک و بنتونیت) هم به پنج زبان ترجمه شدهاند.»
حسینی رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم میگوید: «ما دو هزار تعاونی در استان داریم که عمدتاً در حوزه کشاورزی فعال هستند.»
مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور هم در غرفه بسیار بزرگی، دستاوردهای برتر خود در زمینه کودهای زیستی و بیوتکنولوژی خاک را به نمایش گذاشت. مواردی مانند اکسید کنندههای گوگرد، حل کنندههای فسفر، محرکهای رشد گیاه، میکروارگانیسمهای تجزیه کننده مواد آلی و انواع مورد استفاده در زیست پالایی نفت در این نمایشگاه عرضه شدند.
تولید کنندهای میگوید: «ما با همین میکروارگانیسمهای تجزیه میتوانیم از کمپوست مواد آلی تا گوشت مصنوعی که دو برابر گوشت طبیعی پروتئین دارد، به صورت میکروبی تولید کنیم.»
نماینده شرکتها میگوید: «۶۴۰ شرکت دانشبنیان در پارکهای ملی و دهکدههای علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی فعال هستند.»
آقای نیکبخت در گفتگو با فعالان این عرصه میگوید: «هر قدر فضای رشد و کار به شرکتهای دانشبنیان داده شود هم سبب رونق کسب و کار است و هم ارزش افزوده محصولات کشاورزی بیشتر میشود.»
بازرگانان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی در نمایشگاه حضور دارند. اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت و عمان و عراق نمود بیشتری دارند. البته بازرگانانی از چین، کشورهای آفریقایی و اروپای شرقی نیز فراوان به چشم میآیند.
نمایشگاه اکسپوی ۱۴۰۳ تهران، علاوه بر ایجاد فرصتی مناسب برای معرفی صنعتگران و شرکتهای دانشبنیان ایرانی به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بینالمللی کالا و خدمات، بستر بینظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان هم بوده است.
نظر شما