خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و ادب _ فاطمه میرزاجعفری: یک روز به ماراتن اهالی نشر و سی پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باقی مانده و در بازدید میدانی خبرنگار مهر از مصلی امام خمینی (ره) محل برگزاری این رویداد فرهنگی در جریان روند شروع آن قرار گرفت.
مترو در دسترس ترین و راحت ترین گزینه برای رسیدن به محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است و تقریباً میتوان گفت همانطور که سخنگوی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در نشست خبری قولش را داده بود سرفاصله قطارها نزدیک بود و در مدت زمان کمی به خیابان شهید بهشتی رسیدم. در آستانه ورود با خودروهای باری بسیاری که در حال حمل قفسههای فلزی، کتابخانه و کتاب برای چیدمان غرفهها هستند رو به رو میشویم که ترافیک نه چندان مطلوبی را هم برای خیابان بهشتی به بار آورده است، بنرهای تبلیغاتی نمایشگاه کتاب نیز توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران در این خیابان متصل شدند و راهنمای مخاطبان هستند. از همین درب شماره یک و ورودی اصلی مصلی نیز افراد بسیار زیادی در حال رفت و آمد به محل برگزاری این رویداد هستند و هرکدام مشغول انجام کاری؛ به قولی همه پای کارند تا بهار کتاب ایران هرچه بهتر از سالهای گذشته برگزار شود.
در محوطه شبستان کارگران سازمان زیباسازی شهرداری تهران مشغول تکمیل بخشهای مختلف فضای سبز نمایشگاه و تمیزکردن محل عبور و مرور مخاطبان به بخشهای مختلف هستند. غرفههای خودسازی که در محوطه بیرونی شبستان هستند نیز جانمایی شده و مشغول کار بودند. سازمان آتش نشانی، نیروی انتظامی نیز در نمایشگاه کتاب تهران مستقر شدند؛ همچنان نیروهای هلال احمر نیز در حال برپایی چادر محل استقرار خود و انجام یک مانور کوچک برای روزهای شلوغ نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستند.
در ابتدا سری به شبستان اصلی مصلی امام خمینی (ره) که قرار است میزبان ناشران عمومی باشد میزنیم؛ در این بخش ناشران در میان صدای اره و چکش و در بخشهای انتهایی در میان سکوت و آرامش مشغول کارند. تعداد قابل توجهی از ناشران تا امروز و تنها یک روز به شروع رسمی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران غرفههای خود را تحویل گرفتهاند و مشغول طراحی و دکور آنها هستند و تقریباً میتوان گفت نیمی از ناشران در حال چیدمان کتابهای خود درون قفسهها برای عرضه به مخاطبان بهار کتاب ایران هستند که این نشان از استقبال قابل توجه ناشران از سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب دارد؛ آماده سازی کوشک کتاب نیز در میانه شبستان اصلی با سازهای بسیار بزرگ خودنمایی میکند، این غرفه مانند سال گذشته میزبان رویدادهای فرهنگی از جمله جلسات رونمایی کتاب، نقد و بررسی، جشن امضا، گعده های گپ و گفت با نویسندگان نمایشگاه کتاب باشد؛ به بیان دیگر برنامههای فرهنگی نمایشگاه کتاب امسال در بطن این رویداد برگزار میشود.
نامگذاری بسیاری از غرفهها در ابتدای مسیر شبستان اصلی انجام شده و برخی دیگر در حال انجام است همچنین در بخشهای مختلفی از نمایشگاه کارت غرفه داران و اهالی صنعت نشر به ناشران تحویل داده میشد.تقریباً در جای جای شبستان اصلی مصلی امام خمینی (ره) اهالی صنعت نشر مشغول چیدمان قفسههای خود هستند و تقریباً نیمی از آنان در گفتگو با خبرنگار مهر از جانمایی امسال خود راضی هستند.
علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشت و از نزدیک در جریان روند آماده سازی این رویداد فرهنگی و حل مشکلات اهالی صنعت نشر قرار میگرفت. شب گذشته نیز محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان روند آغاز به کار نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قرار گرفت.
به بخش ناشران کودک و نوجوان هم سری زدیم این بخش قرار است میزبان کودکان و نوجوانان باشد تا علاوه بر افزایش علاقه مندی به کتاب و کتابخوانی همراه با خانوادهها بتوانند از یک روز شاد فرهنگی لذت ببرند؛ در این بخش نیز تعداد کمی از ناشران اقدام به چیدمان کتابها در غرفههای خود کرده و با دکورهای بسیار خوش رنگ و کودکانه فضای این بخش را شادتر کردند اما اغلب غرفهها هنوز خالی بودند.
در بخش بین الملل نیز جانمایی ناشران مشخص شده است و برخی از غرفهها در حال تکمیل ساخت و ساز خود هستند. به گفته یاسر احمدوند رئیس سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کشور هند در ابتدا به عنوان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب انتخاب شده و اعلام شده بود، این انتخاب به دلیل سابقه دیرینه تمدنی و گسترش ارتباطات فرهنگی با این کشور بود. در فروردین ماه نیز کشور هند به نمایشگاه آمدند و از محل غرفه خود بازدید داشتند اما پس از پاسخ تنبیهی ما به رژیم صهیونیستی در پی حمله به کنسولگری ایران وزارت خارجه سفر اتباع هند به ایران و اسرائیل را ممنوع کرد و امکان حضور هندیها فراهم نشد بنابراین کشور یمن در بین کشورهایی که بودند انتخاب شد البته یمن هم در حوزه فرهنگ بیظرفیت نیست و ارتباطات فرهنگی ما با یمن دیرینه است و ظرفیت یمن نباید کوچک شمرده شود و این تعامل به بسط همکاریها منجر خواهد شد.
موقع خروج از مصلی امام خمینی (ره) کارکنان سازمان شهرداری تهران همچنان درحال زیباسازی فضای بیرونی مصلی بودند؛ چشمم به وانت نیسانی میافتد که پر از گل و گلدان است با خودم فکر میکنم کدام ناشر خوش ذوقی علاوه بر کتاب به زیباسازی غرفه خود آن هم با این گلهای طبیعی زیبا فکر کرده است؟
به گفته رمضانی تا امروز حضور دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قطعی شده و ۲۵۰ ناشر نیز در مراحل قطعی شدن حضور خود هستند که اگر حضورشان امکان پذیر نباشد به بخش مجازی اضافه میشوند.
نظر شما