۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۵۹

معرفی انواع کشتی نفتکش (مشخصات + ابعاد و ویژگی‌ها)

معرفی انواع کشتی نفتکش (مشخصات + ابعاد و ویژگی‌ها)

گر به‌دنبال اطلاعاتی در مورد انواع کشتی نفتکش هستید، مقاله‌ای که پیش روی شماست، اطلاعات کامل و جامعی به شما می‌دهد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، تانکرهای نفت بر اساس ظرفیت حمل در تن (DWT) طبقه بندی می‌شوند که وزن کل کشتی (شامل بار، خدمه، آذوقه و غیره) منهای وزن کشتی، در صورت خالی بودن کشتی است. به‌طورکلی نیز به دو دسته نفتکش‌های خام، برای حمل نفت خام از میدان‌های نفتی به پالایشگاه‌ها و نفتکش‌های فرآورده، برای حمل فرآورده‌های نفتی مانند بنزین، گازوئیل و نفت کوره به بازارهای مصرفی تقسیم می‌شوند. اگر به‌دنبال اطلاعاتی در مورد انواع کشتی نفتکش هستید، مقاله‌ای که پیش روی شماست، اطلاعات کامل و جامعی به شما می‌دهد. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

انواع کشتی‌های نفت کش؛ مشخصات و ویژگی‌ها

یکی از نکات مهمی که هنگام حمل‌ونقل و صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی باید مدنظر داشت، انتخاب نفت‌کش مناسب است. ما نیز در ادامه انواع کشتی نفت کش را به شما معرفی خواهیم کرد.

کلاس

طول (متر)

عرض (متر)

ارتفاع (متر)

بررسی اجمالی

تانکر ساحلی
(Coastal Tanker)

۲۰۵

۲۹

۱۶

برای حمل بارهای کمتر از ۵۰۰۰۰ dwt که عمدتاً برای حمل‌ونقل محصولات تصفیه شده (بنزین، گازوئیل) استفاده می‌شود.

افرامکس
(Aframax)

۲۴۵

۳۴

۲۰

برای حمل تقریباً ۸۰۰۰۰ dwt که استاندارد AFRA (ارزیابی میانگین نرخ حمل و نقل) است.

سوئزمکس
(Suezmax)

۲۸۵

۴۵

۲۳

برای حمل بین ۱۲۵۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰۰ dwt بار که در اصل حداکثر ظرفیت کانال سوئز است.

VLCC

۳۳۰

۵۵

۲۸

برای جابه‌جایی تا حدود ۳۲۰۰۰۰ dwt بار.

ULCC

۴۱۵

۶۳

۳۵

با ظرفیت بیش از ۳۲۰۰۰۰ dwt، بزرگترین تانکرهایی است که تا کنون ساخته شده.

کشتی vlcc مخفف کلمات Very Large Crude Carrier و به‌معنایی نفتکش بسیار بزرگ و ULCC از سر کلمات Ultra Large Crude Carrier گرفته شده است و به‌معنای کشتی نفت کش فوق‌العاده بزرگ است. در حمل بار دریایی، با توجه به مسیر، از هر یک از این موارد استفاده می‌شود. برای مثال در کانال سوئز، بزرگترین اندازه کشتی، سوئزمکس است و بزرگ‌تر از این اندازه، امکان تردد در این مسیر را ندارد.

معرفی انواع کشتی نفتکش (مشخصات + ابعاد و ویژگی‌ها)

طبقه بندی نفتکش‌ها بر اساس نوع؛ تانکرهای نفت، گاز و مواد شیمیایی

تانکرها بر اساس نوع محموله خود تقسیم بندی می‌شوند. اگر قصد صادرات و واردات انواع محصولات نفتی و فرآورده‌های آن را دارید، باید با این طبقه بندی آشنا باشید. ما نیز در ادامه در هر مورد توضیحاتی خواهیم داد.

تانکرهای نفتی؛ حمل فرآورده‌های نفتی به صورت فله

تانکرهای نفت، حامل نفت و فرآورده‌های جانبی آن هستند. این فرآرده‌ها شامل بنزین، بنزین، نفت سفید و پارافین می‌شود. یک تانکر نفت برای حمل فرآورده‌های نفتی به صورت فله طراحی شده است. این کشتی‌ها طیف وسیعی از محصولات را از نفت خام تا فرآورده‌های تصفیه شده حمل می‌کنند. اندازه آن‌ها بر حسب تن یا DWT اندازه گیری می‌شود. اندازه آن از ۵۵۰۰۰ DWT تا VLCC با بیش از ۳۰۰۰۰۰ DWT متغیر است. تانکرهای نفتی بیشتر به دو نوع اصلی تانکرهای فرآورده‌ای و تانکرهای نفت خام تقسیم می‌شوند. تانکرهای فرآورده برای حمل و نقل و واردات مواد شیمیایی نفتی فوق الذکر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تانکرهای گاز؛ حمل اشکال مختلف گاز

تانکرهایی که مخصوص حمل گاز به صورت فله طراحی شده‌اند، تانکر گاز نامیده می‌شوند. آن‌ها به‌طور ویژه برای حمل اشکال مختلف گاز طراحی شده‌اند. با توجه به نوع محموله‌های حمل شده و شرایط ناگوار حمل، می‌توان تانکرهای گاز را به پنج دسته طبقه بندی کرد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود:

کشتی‌های کاملاً تحت فشار

کشتی‌های نیمه تحت فشار

کشتی‌های اتیلن

کشتی‌های LPG کاملاً یخچال دار

کشتی‌های LNG

هریک از این کشتی‌ها با توجه به شرایط گاز درون خود، تجهیز شده و تدابیر امنیتی برای آن لحاظ شده است.

کشتی‌های کاملاً تحت فشار؛ کشتی‌های کوچک با مخازن سنگین

این نوع تانکرها در مقایسه با انواع دیگر حامل گاز، از نوع سینک ساخته شده‌اند. بار در تانکرها در دمای محیط حمل می‌شود. کشتی‌های کاملاً تحت فشار مخازن نوع C دارند که از فولاد کربنی با فشار طراحی نمادین ۱۸ بار ساخته شده است. این نوع کشتی معمولاً از نظر اندازه کوچک‌تر بوده و به‌دلیل فشار طراحی، مخازن بسیار سنگینی دارد.

کشتی‌های نیمه تحت فشار؛ حمل گاز با فشار حداکثر ۷ بار

این کشتی‌ها از نظر ساخت و ساختار مخازن بسیار شبیه کشتی‌های تحت فشار کامل هستند، اما برای حمل گاز با حداکثر فشار کاری ۵-۷ بار طراحی شده‌اند. می‌توان از کشتی‌های نیمه تحت فشار برای حمل‌ونقل طیف گسترده‌ای از محموله‌های گاز استفاده کرد و معمولاً در مناطق شلوغ ساحلی اطراف مدیترانه و شمال اروپا قابل مشاهده است. تانکرهای گاز نیمه تحت فشار به دلیل انعطاف پذیری حمل و نقل محموله، محبوبیت بالایی دارند.

تانکرهای شیمیایی؛ جابه‌جایی مواد شیمیایی با حفظ قوام

تانکرهای شیمیایی به آن دسته از تانکرهای باری گفته می‌شود که مواد شیمیایی را به اشکال مختلف حمل می‌کنند. تانکرهای مواد شیمیایی به‌طور خاص برای حفظ قوام مواد شیمیایی که حمل می‌کنند، طراحی شده‌اند. این کشتی‌های نفتکش با پوشش‌هایی از مواد خاص، به شناسایی آسان مواد شیمیایی مورد نیاز برای حمل‌ونقل کمک می‌کند.

معرفی انواع کشتی نفتکش (مشخصات + ابعاد و ویژگی‌ها)

همکاری با شرکت حمل‌ونقل معتبر؛ انتخاب بهترین روش برای صادرات و واردات

در این مقاله، انواع کشتی‌های نفتکش را بر اساس نوع و بار، طبقه بندی کردیم. از لحاظ اندازه، این کشتی‌ها به تانکر ساحلی، افرامکس، سوئزمکس، VLCC و ULCC تقسیم می‌شوند. از نظر باز نیز کشتی‌های مخصوص حمل نفت و فرآورده‌های آن، کشتی‌های حمل گاز و مواد شیمیایی ۳ مورد از مهم‌ترین دسته‌بندی‌های آن است. اگر قصد حمل بین المللی کالا و محموله خود را دارید، شرکت هنزا ناو دریا، با ارسال و دریافت کالا از بیش از ۳۰ کشور، محموله‌ها و بارهای شما را جابه‌جا می‌کند. برای استعلام قیمت، با شماره‌های ثبت شده در سایت مجموعه به آدرس (www.hansanav.com) تماس بگیرید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6099098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha