خبرگزاری مهر - گروه استانها: مرکز لرستان قرار بود روزی «دهکده المپیک» داشته باشد؛ اما رؤیای ایجاد این طرح تحقق پیدا نکرد و از ۲۶ پروژه تنها یک سالن دوومیدانی و یک ورزشگاه ۱۵ هزارنفری نیمهتمام باقی ماند.
ساخت دهکده المپیک در مرکز لرستان در سال ۸۶ با حضور معاون اول رئیسجمهور و رئیس وقت سازمان تربیتبدنی و مسئولان لرستان آغاز شد.
هدف از اجرای این دهکده المپیک که کلنگ آن در زمینی به مساحت ۲۵۲ هکتار در منطقه کمالوند خرمآباد به زمین زده شد افزایش سرانه ورزشی و ایجاد محلی برای برگزاری مسابقات مهم بینالمللی و جهانی و برپایی اردوهای مختلف ورزشی در لرستان اعلام شد.
اجرای نامناسب و جزیرهای، تهیه طرح آرمانگرایانه و دستنیافتنی باعث شد طرحی که مصوبه هیئت دولت را نیز داشت از یک دهکده با ۶۰ زیرمجموعه به مجموعهای ورزشی با ۲۶ زیر مجموعه تبدیل شود و تغییر نام بدهد.
بعد از سالها، از مجموع طرحهای این مجموعه دو پروژه سالن دوومیدانی و همچنین ورزشگاه ۱۵ هزارنفری آن در دستور کار قرار گرفت.
در تیرماه ماه ۹۸، سالن دوومیدانی با حضور وزیر ورزش و جوانان افتتاح شد؛ اما ورزشگاه ۱۵ هزارنفری همچنان متوقف و نیمهکاره باقی ماند تا در سفر اول دولت سیزدهم به لرستان در بین مصوبات این سفر قرار گیرد.
حالا رستگاری این مجموعه ورزشی خرمآباد بهوقت دولت سیزدهم رسیده تا با پیگیری و تخصیص اعتبارات لازم از سوی این دولت زمینه برای تکمیل و افتتاح آن فراهم شود.
لزوم احداث راه دسترسی به ورزشگاه
کرامت نرگس نژاد مدیرکل طرحهای ملی مناطق پنج و شش سازمان مجری ساختمانها و تجهیزات وزارت راه و شهرسازی در جریان بازدید معاون اجرایی رئیسجمهور از این مجموعه، اظهار داشت: این مجموعه ورزشی ۱۵ هزار صندلی دارد.
وی عنوان کرد: در این مجموعه حدود پنج هزار مترمربع فضای اداری و پشتیبانی داریم.
مدیرکل طرحهای ملی مناطق پنج و شش سازمان مجری ساختمانها و تجهیزات وزارت راه و شهرسازی، ادامه داد: ۱۹۰ میلیارد تومان تا کنون برای این مجموعه ورزشی اعتبار تخصیصدادهشده است.
نرگس نژاد، گفت: ۸۰ میلیارد تومان هم پیمانکار در این پروژه طلب دارد.
وی با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار روز این پروژه است، ادامه داد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد این اعتبار طی دو تا سه سال اخیر پرداخت شده است.
مدیرکل طرحهای ملی مناطق پنج و شش سازمان مجری ساختمانها و تجهیزات وزارت راه و شهرسازی با اشاره ساخت مخازن آب مجموعه و اینکه باید این مخازن نصب شوند، گفت: این مجموعه ظرفیت ۵۰۰ پارکینگ را دارد که از ۹۰ مورد از آنها برای اتوبوس و ۴۱۰ مورد نیز برای سواری میتوان در نظر گرفته شود.
نرگس نژاد با تأکید بر اینکه زیرساختهای مجموعه خوب در نظر گرفته شده است، گفت: تنها راه دسترسی به مجموعه مانده که باید عملیاتی شود.
احیای پروژه در دولت سیزدهم
احمدرضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان نیز در جریان این بازدید، اظهار داشت: در زمان استقرار دولت سیزدهم، این مجموعه کاملاً تعطیل شده بود.
وی عنوان کرد: بهنوعی این مجموعه در حال تخریب بود.
معاون عمرانی استانداری لرستان، گفت: در دولت سیزدهم، مجموعه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
ورزشگاه خرمآباد در ایستگاه ۹۴ درصد پیشرفت
بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در جریان این بازدید، اظهار داشت: برای اجرای این پروژه در سال ۱۴۰۰، ۴۸ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: همچنین در سال ۱۴۰۱، ۴۶ میلیارد تومان اعتبار جذب شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه همچنین در سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان برای این پروژه اعتبار تخصیص پیدا کرد، افزود: در حال حاضر این مجموعه ورزشی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
شاکرمی، تأکید کرد: برای اینکه پیشرفت فیزیکی پروژه به ۱۰۰ درصد برسد، باید مخازن آبی که خریداری شده نصب شود، بخش تمرین این مجموعه ورزشی هم باقیمانده که بر عهده بهرهبرداری برای اجرا گذشته شده است.
ورزشگاه ۱۵ هزارنفری خرمآباد با حضور رئیسجمهور افتتاح میشود
محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهور نیز در جریان این بازدید، اظهار داشت: عملیات اجرایی این طرح سال ۸۸ آغاز و طی سالهای گذشته پیشرفت مطلوبی نداشته است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشهای فنی، طی یک سال و ۲ ماه گذشته با کمک دولت سیزدهم، اقدامات جهادی و انقلابی و تخصیصهای مالی این طرح ۴۰ درصد پیشرفت کرده است و هم اکنون با ۹۵ درصد پیشرفت در آستانه افتتاح قرار دارد.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری، تصریح کرد: این طرح باارزش مالی روز ۱۵ هزار میلیارد ریال در تراز ورزشگاههای منطقهای خواهد بود که باتوجهبه استعدادهای ورزشی خوب در لرستان، جزو ملزومات حوزه جوانان به شمار میرود.
منصوری، یادآور شد: تکمیل زیرساختهای ورزشی موجب شکوفایی استعدادهای مطلوب در لرستان میشود که افتتاح این ورزشگاه هدیه دولت در راستای تعالی و سلامت روحی و جسمی جوانان این استان است.
بنابراین گزارش، سرانه ورزشی لرستان ۶۱ سانتیمتر مربع است و ۳۹ سانتیمتر مربع با میانگین کشوری فاصله دارد و تعداد ۵۰ پروژه نیمهتمام ورزشی با مساحت ۱۹۰ هزار مترمربع در استان وجود دارد که در صورت تکمیل آنها ۱۱ سانتیمتر به سرانه ورزشی اضافه خواهد شد.
در این راستا ورزشگاه ۱۵ هزارنفری خرمآباد یکی از پروژههایی است که پس از ۱۳ سال تعطیلی در سفر آذرماه ۱۴۰۰ رئیسجمهور به لرستان جزو مصوبات سفر قرار گرفت.
نظر شما