به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل قربانی شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران در محل جهاد کشاورزی گناباد با بیان اینکه کار برداشت گل محمدی از سطح باغات شهرستان که از اواخر فروردینماه آغاز شده است تا پایان اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال بیش از ۱۴۰ تن تر از سطح ۵۰ هکتار باغات گل محمدی این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناباد با اشاره به اینکه از مجموع گلستانهای شهرستان گناباد ۴۸ هکتار بارور و ۲ هکتار به صورت نهال است خاطرنشان کرد: ارقام گل محمدی موجود در این شهرستان رقمهای مخصوص گلاب گیری با متوسط عملکرد ۳ هزار کیلو گرم برگ گل محمدی در هر هکتار است.
وی تصریح کرد :۹۰ درصد از محصول برداشت شده در صنعت گلابگیری استفاده و بقیه به شکلهای گلبرگ خشک، غنچه خشک، مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده میشود.
قربانی تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی را از ویژگیهای مهم این شهرستان بیان و تاکید کرد: این ویژگی مهم علاوه بر تأثیر در ارتقای کیفیت اسانس و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در گناباد میشود.
فعالیت ۶۰ بهره بردار در زمینه گل محمدی
در ادامه علی موذنی، رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان گناباد نیز با اشاره به فعالیت ۶۰ بهره بردار در زمینه گل محمدی در این شهرستان اظهار کرد: در طی فصل برداشت گل محمدی به طور متوسط هزار نفر مشغول کار در این حوزه هستند.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان گناباد با بیان اینکه گلهای محمدی برداشت شده توسط ۱۲ کارگاه سنتی در این شهرستان فرآوری و گلابگیری میشود افزود: پیشبینی میشود میزان برداشت این محصول نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته باشد.
وی کشت گیاهان کم آبخواه و استفاده از شیوههای نوین آبیاری را از جمله ضرورتهای فعلی کشاورزی شهرستان گناباد دانست و خاطرنشان کرد: «گل محمدی» یکی از گونههای مهم گیاهان دارویی محسوب میشود که قابلیت کاشت در تمام مناطق شهرستان گناباد را دارد و جایگزین خوبی برای کشت گیاهانی است که دیگر در این شهرستان مقرون به صرفه نیستند.
نظر شما