به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی وزیر نفت در آئین افتتاح نمایشگاه نفت، گاز و پالایش و پتروشیمی گفت: بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی یکی از رویدادهای مهم منطقه است که به لطف پروردگار بیش از ۱۷۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی حضور دارند که نشانه پویایی صنعت نفت است.
وی ادامه داد: خوشبختانه هر سال شرکتها با حضور پر شوری در این نمایشگاه دارند و این امر سبب شده که در دولت ۱۳ با اتکا و پشتیبانی فعالان این حوزه اتفاقات خوبی رقم بخورد و با استفاده از ظرفیت داخلی توسعه پروژهها را شاهد هستیم
به گفته وزیر نفت شروع به کار این دولت میزان تولید و صادرات چه وضعیتی داشت و با اتکا به توان سازندگان داخلی چه وضعیتی دارد.
وی ادامه داد: در ابتدای دولت پروژههای نیمه تمام وجود داشت و با در اولویت قرار دادن پروژههای ارز آور با برنامه ریزی کار خود را آغاز کرد.
به گفته این مقام مسئول با اتکا به توان سازندگان داخلی ۷۹ پروژه به ارزش ۱۶.۵ میلیارد دلار به اتمام رساندیم که برخی از آنها نزدیک به یک دهه متوقف شده بودند.
وزیر نفت با اشاره به اینکه امسال از دستاوردهای دولت رونمایی میکنیم خاطر نشان کرد: ۵۴ میلیون متر مکعب به ظرفیت گاز اضافه شد و ۵۰ میلیون متر مکعب پالایش ۲۲۰ هزار بشکه فرآوردههای نفتی به ظرفیت کشور افزوده شد.
وی ادامه داد: دستاوردهای بزرگ فاز ۱۱ پارس جنوبی بود که به همت کارکنان صنعت نفت بهره برداری شد و اکنون ۱۲ میلیون متر مکعب گاز برداشت میشود که تا پایان دولت به ۳۰ میلی. ن متر مکعب میرسد و در سالهای آتی آن به ۵۰ میلیون متر مکعب میرسد.
اوجی توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را که ۲۰ سال در شرکتهای مختلف دست به دست میشد، از دستاوردهای مهم وزارت نفت دولت سیزدهم دانست و اظهار کرد: این مهم به همت مدیران و کارکنان صنعت نفت و با اتکا به پیمانکاران داخلی انجام شد که هماکنون ۱۲ میلیون مترمکعب گاز از آن تولید میشود و براساس برنامهریزی انجامشده، تا پایان دولت مردمی این رقم به ۳۰ میلیون مترمکعب و در سالهای آینده به روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه دولت گذشته اعلام کرده بود حاضر است پالایشگاه آبادان را بهعنوان قدیمیترین پالایشگاه کشور بهطور رایگان واگذار کند، افزود: امروز شاهد هستیم که این پالایشگاه کمک بزرگی به تولید فرآوردههای نفتی کشور میکند و پارسال ۱۲ هزار میلیارد تومان سودآوری داشته است. عملیات اجرایی بخش دوم فاز ۲ این پالایشگاه نیز بهزودی آغاز میشود.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه وزارت نفت دولت سیزدهم در اجرای طرحها و توسعه معطل خارجیها نشده است، ادامه داد: بیش از ۵ میلیارد دلار برای جمعآوری گازهای همراه نفت در دولت سیزدهم برای گازهای همراه میدانهای غرب و شرق کارون و میدانهای غرب کشور قرارداد امضا شده است.
اوجی تصریح کرد: هماکنون ۱۱.۵ میلیون مترمکعب گازهای همراه جمعآوری میشود که تا پایان امسال به ۳۰ میلیون مترمکعب میرسد. متان حاصل از فرآورش این گازها به شبکه سراسری گاز تزریق و ترکیبات سنگین بهمنظور ایجاد ارزش افزوده، خوراک مجتمعهای پتروشیمی میشود.
وی به تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی پس از یک دهه اشاره کرد و گفت: با تکمیل این مجتمع، روزانه بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایش گاز ایران اضافه شد.
خودکفایی کامل در صنعت نفت
وزیر نفت با اشاره به اجرای پروژههای بسیار مهم در زمینه ذخیرهسازی گاز، بیان کرد: پارسال نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد مترمکعب ذخیرهسازی گاز بیشتری انجام شد.
اوجی درباره کیفیسازی فرآوردههای نفتی در پالایشگاههای کشور، توضیح داد: تولید فرآورده یورو ۵ در پالایشگاه اصفهان پارسال محقق شد و براساس برنامه، کیفیسازی فرآوردههای نفتی در همه پالایشگاهها با اتکا به توان داخلی در حد یورو ۵ انجام میشود.
وی با اشاره به اجرای بیش از هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور، ادامه داد: در این دولت ۵ ایستگاه تقویت فشار گاز به بهرهبرداری رسید و بیش از ۶ هزار روستا گازرسانی شد.
وزیر نفت از آمادهبودن پنج طرح پتروشیمی برای گشایش رسمی با حضور رئیسجمهوری خبر داد و گفت: با بهرهبرداری طرحهای تازه پتروشیمی تا پایان امسال، ظرفیت صنعت پتروشیمی ۱۰ میلیون تن افزوده میشود.
بهگفته اوجی، صنعت نفت ایران هماکنون در همه بخشها ازجمله توسعه میدانهای نفت و گاز در خشکی و دریا، سازههای دریایی، احداث پتروپالایشگاهها، جمعآوری گازهای همراه، و حفاری چاههای افقی و عمودی، با اتکا به فعالان و سازندگان داخلی این صنعت به خودکفایی رسیده است.
وی با اشاره به برنامهریزی انجامشده برای افزایش تولید نفت و گاز، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، با اتکا به توان شرکتهای داخلی بیان کرد: محدودیتی در صنعت نفت برای سرمایهگذاری نیست و از همه سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این صنعت دعوت میکنم و وزارت نفت نیز حمایت همهجانبه خواهد داشت.
وزیر نفت با بیان اینکه براساس آمار مرکز آمار و بانک مرکزی، وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ کارنامه درخشانی داشته است، گفت: رشد اقتصادی گروه نفت و گاز پارسال بالای ۲۰ درصد بوده که تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی کشور داشته و البته بخش اعظم آن متأثر از گروه نفت و گاز بوده است.
اوجی با اشاره به صادرات ۳۵ میلیارد دلاری نفت در سال ۱۴۰۲ با وجود همه محدودیتها، ادامه داد: دشمنان تلاش کردند که کشتیهای صادراتی ایران را متوقف کنند، اما نتوانستند. همچنین در زمستان شاهد انفجار در خط لوله گاز بودیم که در کمتر از ۲۴ ساعت خط لوله عملیاتی شد و هیچ مشکلی برای گازرسانی به مردم عزیز پیش نیامد.
وی درباره برنامه وزارت نفت برای سال ۱۴۰۳ گفت: امسال ۷۹ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در بخش بالادست و پاییندست به بهرهبرداری میرسد و ۵۰ پروژه تازه نیز آغاز شده است.
وزیر نفت ادامه داد: با تکمیل پروژههای جدید صنعت نفت، ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت، ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز خام، ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی و ۳ تا ۵ میلیون میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده میشود.
اوجی با اشاره به امضای قراردادهای توسعه میدانهای نفت و گاز از سوی شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای داخلی، گفت: چهار قرارداد با پیمانکاران داخلی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای پروژه فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی و ۱۳ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی از سوی شرکت ملی نفت ایران امضا شده است.
وی به فراخوان وزارت نفت برای تأمین خوراک گازی واحدهای پتروشیمی اشاره و بیان کرد: چند هفته گذشته اسناد مهمی با ۱۳ پتروشیمی برای تأمین خوراک گازی خود از ۲۰ میدان گازی امضا شد.
وزیر نفت تصریح کرد: از همه ظرفیتهای کشور در بخش فنی، مالی، پیمانکاران و مشاوران برای رونق کسبوکار صنعت نفت استفاده میشود و هیچ جایی بهتر از سرمایهگذاری در این صنعت نیست، زیرا بازگشت سرمایه در صنعت نفت در کمترین زمان انجام میشود.
اوجی اظهار امیدواری کرد که با رونمایی از سبک تازه قراردادهای نفتی، رشد اقتصادی گروه نفت و گاز امسال نیز محقق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه وزارت نفت از موضوع بهینهسازی مصرف انرژی غافل نشده است، تأکید کرد: نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار پروژه در شورای اقتصاد در حوزههای حملونقل، افزایش بازدهی نیروگاهی، و بهینهسازی مصرف در صنایع، ساختمان و ریلی مصوب شده است.
وزیر نفت ادامه داد: امسال با ابتکار مجلس شورای اسلامی، حساب بهینهسازی از منابع قابل تأمین برای حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه، بهمنظور بهینهسازی مصرف انرژی ایجاد شده است.
اوجی به توسعه دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: امروز با وجود همه محدودیتها نسبت به سال ۱۳۹۷ بالاترین مقدار صادرات انجام میشود.
وی تصریح کرد: زمینه همکاریهای نفتی با کشورهای خارجی با سفرهای رئیسجمهوری به کشورهای مختلف مهیا میشود؛ همکاریهای نفتی خارجی در زمینه صادرات نفت، فرآوردههای نفتی، محصولات پتروشیمی و صدور خدمات فنی و مهندسی روز به روز افزایش مییابد.
وزیر نفت در خاتمه از همه فعالان و شرکتهای حوزه صنعت نفت یادآور شد: وزارت نفت از سرمایهگذاران علاقمند بخش خصوصی برای حضور در صنعت نفت استقبال میکند.
نظر شما