۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۰:۲۳

مهر گزارش می دهد؛

روایتی ازجمعه دوست داشتنی/ جشن مادران برای دختران به وقت انتخابات

روایتی ازجمعه دوست داشتنی/ جشن مادران برای دختران به وقت انتخابات

سوادکوه - دومین دوره انتخابات در مازندران نیز حاشیه های به یادماندهی داشت، از حضور عروس و دامادها گرفته تا مادرانی که برای دخترانشان در پای صندوق های رای جشن گرفتند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: جمعه یک روز بهاری و شهر خواب و بیدار است؛ اما خوب که نگاه می‌کنی، متوجه می‌شوی که زن و مرد، پیر و جوان، تک به تک یا دو به دو وارد مدارس و مساجد محله خود می‌شوند، مساجد و مدارسی که در بیست و یکم اردیبهشت ماه امسال، شعبه اخذ رأی دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم هستند.

اینجا حوزه انتخابیه شهرستان‌های قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی است، شهر به شهر در این حوزه می‌گردیم، برای روایت گوشه‌ای از حضور دوباره مردم، سری به شعبه حسینیه سرخ‌کلا در شهرستان سوادکوه می‌زنیم.

پیرمرد و پیرزن، هر دو عصا زنان و به سختی از پله‌های شعبه اخذ رأی بالا می‌روند، به داخل شعبه که می‌رسند، کارت ملی خود را تحویل می‌دهند و با کارت رای‌دهی، پشت صندوق رأی قرار می‌گیرند، اولین تجربه‌شان در انتخاب الکترونیک است و راهنمایی‌شأن می‌کنند که چطور رأی دهند و آنها نیز قدم به قدم پیش می‌روند تا اینکه رأی شأن ثبت می‌شود؛ پس از رأی و هنگام خروج از شعبه، نزدشان می‌روم و می‌پرسم که به یاد دارید تا کنون چند رأی داده‌اند.

از همان اول انقلاب که رأی دادن آغاز شد، همیشه رأی داده‌ام و یک انتخابات را هم جا نگذاشتم

پیرمرد می‌گوید: از همان اول انقلاب که رأی دادن آغاز شد، همیشه رأی داده‌ام و یک انتخابات را هم جا نگذاشتم، اما همسرم چند سالی بیمار بود و نتوانست رأی بدهد اما امسال تا شعبه اخذ رأی برایش ماشین گرفتم تا بیاید و رأی بدهد و همسرش نیز حرف‌های او را تأیید می‌کند.

روایتی ازجمعه دوست داشتنی/ جشن مادران برای دختران به وقت انتخابات

اردیبهشت باشد و تعطیل هم که باشد، یعنی یک روز پرکار برای شالیکاران جویباری، با این حال صبح زود به جای شالیزار راهی شعبه اخذ رأی شده و رأی داده، وقتی دلیل آمدنش را صبح اول وقت می‌پرسم، می‌گوید: امروز کار زیادی داشتم اما برای اینکه کار مانع رأی دادنم نشود، اول آمدم رأی بدهم و بعد به دیگر کارهایم برسم.

یکی از مدارس شعبه قائم‌شهر است و نگاه‌ها همه به سمت ورودی شعبه بر می‌گردد، نگاهم به همان سمت که می‌رود، تازه متوجه آن غلغله مبهم می‌شوم؛ عروس و دامادی که جشن عروسی و مهمانان خود را در انتظار گذاشته‌اند تا رأی بدهند، اولین رأی زندگی مشترک؛ همگامی پذیرش و عمل به مسئولیت یک زندگی و مسئولیت به‌عنوان یک شهروند ایرانی.

شعبه عبدالحق زیراب است، پدر و مادر، با دختر ۹ ساله خود، وارد شعبه می‌شوند، کارت ملی خود را تحویل می‌دهند و لحظاتی را به انتظار می‌ایستند و همان زمان فرصت را غنیمت می‌شمارم و هماهنگ می‌کنم تا با آنها مصاحبه کنم اما آماده مصاحبه که می‌شویم، اسمشان را صدا می‌زنند و مصاحبه می‌ماند برای بعد رأی. دختر کوچکشان همگام با مادر پشت صندوق رأی می‌ایستد، آن ذوق انداختن برگ رأی داخل صندوق حالا با رأی‌گیری الکترونیک تبدیل به فشردن دکمه‌های رأی شده، قدش به صفحه نمایش صندوق رأی نمی‌رسد و روی پنجه پا می‌ایستد تا بهتر ببیند، مادر دو کاندیدای منتخب‌شان را نشان می‌دهد و او با دکمه انتخاب می‌کند و در آخر ثبت و تأیید نهایی.

پدر خانواده بعد از آنها رأی می‌دهد و می‌گوید: امروز آمدیم تا فرد اصلح را انتخاب کنیم و دخترمان را با خود آورده‌ایم این تا برایش الگو شود و یاد بگیرد.

سری به یکی دیگر از شعبه‌های جویبار می‌زنیم؛ جایی که مرد جویباری عقیده دارد که ایفای نقش مردم در ایجاد یک مجلس قوی، همان رأی دادن آنها است و ادامه می‌دهد: باید کسانی را انتخاب کنیم و مشکلات کشور را حل کنیم و امیدواریم نمایندگانی که انتخاب می‌شوند اول خدا را در نظر داشته باشند و بتوانند با ایمان آنچه را که مردم انتظار دارند، انجام وظیفه کنند.

آمده‌ایم نماینده‌ای انتخاب کنیم که مشکلات استانمان را حل کند و باید مسئولانی که انتخاب می‌کنیم به کار مردم رسیدگی کنند

اینجا روستای خرماکلا قائم‌شهر است، روستایی که لیموهای گلخانه‌ای‌اش به کشورهای خارجی هم صادر می‌شود، صف رأی دهندگان تا پله‌های ورودی شعبه نیز رسیده و داخل شعبه شلوغ است، عده‌ای پشت صندوق‌ها و عده‌ای در انتظار و عده‌ای نیز کارت ملی خود را تحویل داده‌اند؛ بانوی جوان خرماکلایی می‌گوید: آمده‌ایم نماینده‌ای انتخاب کنیم که مشکلات استانمان را حل کند و باید مسئولانی که انتخاب می‌کنیم به کار مردم رسیدگی کنند؛ چرا که مردم وقت گذاشته‌اند و امرور آمده‌اند و رأی دادند آنها نیز همت کنند و مشکل مردم را حل کنند.

روایتی ازجمعه دوست داشتنی/ جشن مادران برای دختران به وقت انتخابات

بانوی دیگر خرماکلایی که با فرزند خود آمده بود، درباره اهمیت رأی دادن و انتخابات می‌گوید: مهم است که چه کسی را انتخاب کنیم که به مجلس برود، برای آبادانی شهر و روستایمان و بهتر شدن وضعیت مردم و پیشرفت باید فرد (نماینده) خوب و اصلح باشد و توانایی این را داشته باشد تا کشور به پیشرفت برسد.

رئیس حوزه انتخابیه قائمشهر گفت: انتخابات بدون نقص و اشکال و به صورت روان و الکترونیک در حال برگزاری است.

جواد مولایی قرا ضمن بیان این مطلب که، ارسال تمامی صندوق‌ها به شعب تعیین شده تا قبل از آغاز فرایند رأی گیری به اتمام رسید و از ساعت ۸ صبح و آغاز رسمی آغاز رأی گیری، همه شعب آنلاین بودند، گفت: مردم انجام رأی دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند.

وی افزود: ۴۱۶ شعبه اخذ رأی در حوزه انتخابیه مشغول اخذ آرا هستند که ۱۳۷۹ صندوق الکترونیکی برای کل حوزه انتخابیه و تعداد ۷۲۳ صندوق الکترونیکی مربوط به اخذ آرای شهرستان قائمشهر است.

فرماندار شهرستان قائمشهر تصریح کرد: از ۲۲ حوزه انتخابیه کشور که به مرحله دوم انتخابات راه یافتند، ۸ حوزه به صورت کاملاً الکترونیک انجام می‌شود و حوزه انتخابیه قائمشهر جزو آن ۸ حوزه است.

مولایی با اظهار این مهم که، کسانی که واجد شرایط رأی دادن هستند می‌توانند با در دست داشتن کارت پایان خدمت، کارت ملی، گذرنامه، شناسنامه و یا گواهینامه رأی دهند، گفت: تمام شرایط برای برگزاری یک انتخاب خوب و پرصلابت مهیا شده و لطف خدا انتخابات بدون نقص و اشکال و به صورت روان در حال برگزاری است.

شرایط شرکت در انتخابات ۱۱ اسفند، به سه هزار و ۲۱۰ شعبه اخذ رأی برپا شده در ۲۲ شهرستان استان رفتند و مشارکت ۴۳.۵ درصدی را ثبت کردند. مازندران نوزدهمین استان از نظر میزان مشارکت انتخاباتی شد.

مازندران ۹ حوزه انتخابیه دارد و طبق اعلام ستاد انتخابات شهرستان‌های مازندران به جز حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ که انتخابات به دور دوم کشیده شد و در انتخابات مرحله اول، در هشت حوزه انتخابیه نمایندگان آن مشخص شدند.

این استان ۱۲ کرسی در مجلس دارد که تاکنون تکلیف ۱۰ کرسی آن مشخص شد.

کد خبر 6102538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha