۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۰:۱۰

یکشنبه‌های الگونمایی-۷

«هنر» بهترین ابزار برای انتقال گفتمان انقلاب اسلامی است

«هنر» بهترین ابزار برای انتقال گفتمان انقلاب اسلامی است

قزوین- نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: باید بتوانیم با ابزار هنر مباحث مرتبط با گفتمان انقلاب اسلامی را به مردم منتقل کنیم و هنر بهترین ابزار برای انتقال پیام است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن سلیمی در هجدهمین نشست مجازی یکشنبه های الگونمایی که شامگاه یکشنبه با موضوع جمعیت برگزار شد اظهار کرد: برخلاف گمانه برخی‌ها محتواهای ارزشی و گفتمانی را می‌توان در قالب‌های هنری به مردم عرضه کرد و کار سختی نیست.

وی افزود: از حدود سال ۹۰ همیشه دغدغه و مسئله چگونگی طرح گفتمان انقلاب را برای مخاطبینی که علاقه‌ای به پای منبر یا کلاس وعظ نشستن را ندارند داشتیم و معتقد بودیم باید برای ارتباط با این گروه از افراد راه دیگری را پیدا کنیم.

این نویسنده و کارگردان تئاتر بیان کرد: برای این مسیر با کار هنری پیش رفتیم و توانستیم نمایش‌های زیادی را با هدف ترویج گفتمان انقلاب اسلامی تهیه کنیم و مخاطبین زیادی هم از این نمایش‌ها استقبال کردند.

وی تأکید کرد: از سوی دیگر بخش جدی از مسئله ما امروز این است که گفتمان ارزشمند جمهوری اسلامی عمومی نشده و چون عمومی نشده و با میدان فاصله دارد تاب آور برخی از نیروهای انقلاب پایین است

سلیمی تصریح کرد: اگر نیروهای جریان انقلاب مسیر و قله وعده داده شده از سوی مقام معظم رهبری را درک می‌کردند بدون شک با دست برداشتن از غر زدن‌ها به‌سوی آن حرکت خواهند کرد لذا تلاش کردیم آنچه در قالب‌های هنری تولید می‌کنیم بر اساس گفتمان تمدن ساز انقلاب اسلامی باشد تا در میدان و متن جامعه بنشیند.

افزایش جمعیت نیازمند اقناع مردم است

وی عنوان کرد: در مسئله مهم جمعیت که یک ابر بحران برای کشور است مشکل اصلی گفتمانی است و مردم این مشکل را مشکل خود ندانسته و معتقد این مشکل برای حکومت است.

این فعال فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه طرح موضوع به‌صورت اقناعی برای خانواده‌ها با بازخوردهای مثبت همراه است، ادامه داد: بر همین اساس از ابتدای ۱۴۰۲ تلاش کردیم کاری را با موضوع جوانی جمعیت و این مسئله طراحی و اجرا کنیم.

وی گفت: ایده اولیه این طرح در جبهه فرهنگی چهارمحال بختیاری مطرح شده و به جمع‌بندی رسیدیم و در نهایت شاهد تولید کنسرت نمایش «هرکه از این درگذشت» بودیم.

سلیمی با بیان اینکه برای اجرای این نمایش بیش از ۱۲۰ نفر مشارکت داشتند، ادامه داد: در این قصه ۴ برهه تاریخی نقل شده و با استقبال بسیار خوب ۸ هزار نفر در ۵ روز روبرو شدیم.

وی ادامه داد: در این نمایش به ۴ موضوع اصلی بحث جمعیت از جمله آسیب‌های تک‌فرزندی، سقط‌جنین، ازدواج آسان و جایگاه مادری پرداخته شده بود.

این کارگردان تئاتر با بیان اینکه پیام به‌خوبی در این نمایش به مخاطب منقل می‌شد، اظهار کرد: کارشناسانی که کار را دیده بودند اذعان داشتند این تئاتر ۱۳۵ دقیقه‌ای یک کار اثرگذار در حوزه جمعیت بوده است.

وی بیان کرد: کار مشابهی تحت عنوان «دلارام» هم در اوج کشمکش‌های فتنه در سال ۱۴۰۱ طراح شده بود و زاویه دیدی که در این کار داشتیم مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته بود.

استفاده از ابزار هنر برای انتقال مفاهیم انقلاب

سلیمی با بیان اینکه رویکرد ما این است که بتوانیم با ابزار هنر مباحث مرتبط با گفتمان انقلاب اسلامی را به مردم منتقل کنیم و هنر بهترین ابزار برای انتقال پیام است، تأکید کرد: آماده‌ایم کار را در سطح ملی و در استان‌های دیگر به رو صحنه ببریم.

وی افزود: اساساً هر اجرای تئاتری که در کشور ما انفاق می‌افتد مخاطب خاص خود را دارد و سالن‌های تئاتر کمتر پر می‌شود اما این تئاتر با هر اجرا بیش از ۸۰۰ نفر تماشاگر داشت و ظرفیت سالن کامل پر می‌شد و این نشانه این است که اگر مردم کار خوبی را ببینند آن را در سبد مصرف خود قرار می‌دهند.

این کارگردان تئاتر در پایان با بیان اینکه در عرصه هنر سنگرها را در مقطعی رها کردیم و الان باید برای پس گرفتن آن بجنگیم، یادآور شد: امروز برای کار تئاتر یک متن خوب و گفتمانی وجود ندارد و یکی از مشکلات تولید محتوا در این زمینه همین موضوع است.

کد خبر 6104695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha