به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه گروهی عکسگرافیک «تیترها را دوباره بخوان!» که ۲۰ اردیبهشت ماه به کیوریتوری زینب زندپور و افسانه قربانی این روزها در خانه هنرمندان ایران آغاز به کار کرد، تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در گالریهای بهار و نامی خانه هنرمندان برپاست.
زینب زندپور در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره این نمایشگاه توضیح داد: بعد از اتفاقات تلخ هفتم اکتبر و آغاز حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، یعنی تقریباً سه هفته بعد از حملات، گروهی را در هیأت هنر تشکیل دادیم و در قالب رویدادی با عنوان «فلسطین و نقش من» از رشتههای مختلف هنری دور هم جمع شدیم و ایده اولیه نمایشگاه «تیترها را دوباره بخوان!» نیز همانجا شکل گرفت.
وی در توضیح خلق آثار این نمایشگاه گفت: ایده اینگونه بود که یکسری جلد مجلات پرمخاطب در موضوعات مختلف از جمعه معماری، خانواده، کودک و نوجوان، مد، ورزشی و … داشته باشیم و با حفظ تیترهای اصلی، عکسهایی جدید (عکسهایی از جنگ در غزه) را در قالب مجله قرار دهیم. پروسه تولید این آثار که فتوگرافیک هستند، تقریباً شش ماه زمان برد و سپس درگیر طراحی نمایشگاه شدیم تا روز ۲۰ اردیبشهت ماه که نمایشگاه افتتاح شد.
زندپور درباره قابلیت استفاده از عکس در این نمایشگاه بیان کرد: عکس این قابلیت را دارد که مونتاژ شود و به صورت کلاژ در کنار گرافیک دلخواه جای بگیرد. ما تصمیم گرفتیم نعل به نعل با جلد مجلات خارجی جلو برویم تا تأثیرگذاری از لحاظ فرم و محتوا را توأمان داشته باشد.
وی در پایان درباره شیوه انتخاب جلدهای مجلات خارجی و اینکه آیا از تأثیر اجتماعی آنجلینا جولی و آرنولد شوارتزنگر در انتخاب آنها استفاده شده یا خیر، توضیح داد: بیشتر از هر ویژگی، محتوای مجلات برای ما مهم بود، برای مثال مجله تایمی که ذکر کردید، در مورد تأثیر آنجلینا جولی در یک جریان صحبت میکند و ما نیز در قالب مجله تایم، از افراد تأثیرگذار جنگ همچون وائل الدحدوح در غزه استفاده کردیم.
بر این اساس، در گالری بهار خانه هنرمندان ایران، مجلات فتوگرافیکی که بیشترین آنها مجله تایم است، قرار داده شده و به جای تصاویر افراد و سلبریتیهای مشهور هالیوودی و جهانی همچون آنجلینا جولی و آرنولد شوارتزنگر، تصاویری از خبرنگاران و رزمندگان غزهای و شهدای غزه جایگزین شدهاند.
در گالری نامی، بخش ادبیات ارائه شده که یک رمان نویس آمریکایی روی جلد قرار دارد که به جای آن از رماننویسها و شاعران غزهای همچون هبه ابو ندا و هبه زقوت استفاده شده است که در جریان این جنگ، به شهادت رسیدند.
عکسهایی که در این نمایشگاه در قالب مجلات خارجی به نمایش درآمدهاند، همگی از عکاسان غزهای و فلسطینی هستند که از افراد و آژانسهای عکس خریداری شده است.
نظر شما