خبرگزاری مهر، گروه استانها- مریم اسدی عیسوند: سالانه حدود سه میلیون تن محصولات زراعی و باغی در دزفول تولید میشود و یک میلیون تن از این رقم به تولید سبزی و صیفی اختصاص دارد؛ البته سایر محصولات دزفول دارای خواهان بسیاری در کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی است.
بنابراین متولیان امر در دزفول باید ضمن برطرف کردن موانع صادراتی، زیرساختهای لازم را به منظور احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در شهرستان فراهم کنند.
مدیرعامل اتحادیه زراعی و باغی دزفول در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: شمال استان به ویژه شهرستان دزفول یکی از قطبهای اصلی تولید محصولات کشاورزی در کشور است که قابلیت بالایی برای صادرات دارد اما با وجود این تاکنون زیرساختهای کافی و مطلوبی برای صادرات فراهم نشده است.
ناصر نظر زاده اضافه میکند: بستر لازم برای صادرات باید به نحوی فراهم شود تا بتوانیم محصولات با کیفیت خود را با ذائقه مردم کشورهای مقصد بسته بندی و صادر کنیم، از طرفی بسته بندی باید به گونه صورت گیرد تا هنگام ارسال و با توجه به بعد مسافت، خسارتی به محصولات وارد نشود.
مدیر عامل اتحادیه زراعی و باغی دزفول بیان میکند: بدون شک اصلیترین چالش صادرات ما نداشتن شهرک یا پایانه مدرن صادراتی منسجم است تا بتوانیم از طریق آن بدون دغدغه محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنیم.
وی تاکید میکند: بنابراین احداث پایانه صادراتی تولیدات کشاورزی با داشتن امکاناتی از جمله هتل، آزمایشگاه کیفیت کنترل، زیر ساختهای حمل و نقل، کارتنهای بسته بندی و… در شمال خوزستان ضروری است.
نظر زاده با اشاره به وجود یک طرح پایانه صادراتی در دزفول و استقبال چند سرمایه گذار از این طرح میگوید: بهره برداری و اجرای این طرح نیازمند ورود و حمایت بخش دولتی است، زیرا اگر مسؤولان در کنار تولید کنندگان برای بهره وری از این طرح سهیم باشند، صادرات شکوفا میشود.
وی اضافه میکند: هم اکنون صادرات ما به صادرات سنتی تبدیل شده است که بی شک شایسته تولیدات خوزستان و شمال آن نیست، از طرف دیگر در دو سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار تن صادرات انجام شده که مقابل تولیدات منطقه رقمی بسیار ناچیز به شمار میرود.
تولید ۳ میلیون تن محصول کشاورزی در دزفول
مدیر عامل اتحادیه زراعی و باغی دزفول با بیان اینکه حدود پنج میلیون تن محصول در شمال خوزستان تولید میشود که نزدیک به سه میلیون تن از آن مختص دزفول است، ادامه میدهد: صادرات ما باید به قدری قوی باشد که بتوانیم ۲۰ درصد محصولات خود را صادر کنیم.
نظر زاده در ادامه توسعه فرودگاه دزفول را گشایشی برای صادرات میداند و میگوید: تولیدات کشاورزی دزفول و شمال خوزستان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است همچنین از نظر تنوع حدود ۱۷۰ نوع محصول در شمال خوزستان تولید میشود که این امر در کشور کم نظیر است.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: هر ساله حدود ۲۰ هزار هکتار یا یک میلیون تن سبزی و صیفی در شهرستان دزفول تولید میشود که بخشی از آن برای مصرف داخلی و بخشی دیگر به سایر استانهای کشور ارسال میشود، چرا که بسیاری از سبزیجات ما به ویژه کاهو، کلم و کرفس در فصلی تولید میشوند که در هیچ کجای کشور وجود ندارد.
بهروز قمرزاده اضافه میکند: در ۲ سال پیش ۴۶۰ هزار تن محصولات سبزی و صیفی از دزفول صادر شد اما سالی که گذشت به دلیل شرایط اقلیمی صادرات این شهرستان دچار افت شد.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با اشاره به اینکه در دزفول صادرات به صورت پراکنده انجام میشود، ادامه میدهد: ما نیازمند پایانه صادراتی منسجمی هستیم چرا که یک پایانه صادراتی تمام آیتمهای مورد نیاز از جمله پلمب، پست قرنطینه، کلینیک گیاه پزشکی و… را به صورت یکجا دارد.
قمرزاده با اشاره به اینکه دولت در این راستا از سرمایه گذاران حمایت میکند، میگوید: مجوز پایانه صادراتی دزفول صادر شده اما در حال حاضر با چالش تخصیص زمین و نبود سرمایه گذار مواجه است.
به گفته وی، راه اندازی پایانه گل و گیاه و محصولات کشاورزی نیز نیازمند اعتبارات لازم است.
به گزارش مهر، توسعه صادرات محصولات کشاورزی دزفول یکی از مطالبههای مهم و همیشگی کشاورزان این شهرستان است چرا که سالانه بخش زیادی سبزی، صیفی و محصولات باغی باکیفیتی تولید میشود که قسمتی از آن هنگام برداشت به دلایل مختلفی از جمله مازاد محصول، کاهش قیمت و چشمگیر نبودن صادرات، یا روی زمین مانده یا خوراک دام میشود.
بنابراین ضروری است زیرساختهای لازم برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی دزفول فراهم شود، از همین روی احداث پایانه صادراتی در این شهرستان موجب توسعه صادرات و شکوفایی صنعت کشاورزی در دزفول خواهد شد.
از سوی دیگر یکی از بازارهای مناسب در این خصوص، کشور روسیه است که میتوان با توسعه صادرات محصولات کشاورزی به آن، به بازار مناسبی دست یافت.
نظر شما