۵ دی ۱۳۸۶، ۱۱:۴۰

700 واحد تولیدی در تبریز در آستانه تعطیلی قرار دارند

700 واحد تولیدی در تبریز در آستانه تعطیلی قرار دارند

تبریز - خبرگزاری مهر: نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز و صنایع معادن تبریز اعلام کرد: بیش از 700 واحد تولیدی تبریز در آستانه تعطیلی قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر از تبریز، هوشنگ فاخر در نامه‌ای سرگشاده به رئیس جمهوری کشورمان افزوده است: این مشکل در پی فشار بانک‌ها برای دریافت بدهی‌های معوق خود از واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی به وجود آمده است.

وی با اشاره به مصوبه اخیر دولت و بانک مرکزی درباره دریافت بدهی معوقه واحدهای تولیدی افزوده است: فشار بانک‌ها به واحدهای تولیدی بدون عارضه یابی و رفع مشکل به متجاوز از 700 واحد تولیدی در سطح استان آذربایجان شرقی با تاخیر دریافت پرداخت بدهی دست به گریبانند و در صورت تشدید بحران شاهد تعطیلی واحدها و بیکاری فزاینده خواهیم بود.

فاخر اضافه کرده است: فضای نامطمئن ایجاد شده ناشی از تصمیمات اخیر مانع میل به سرمایه‌گذاری‌های جدید بوده و چنین حرکتی زمینه اثرگذاری تحریم کشورهای صنعتی را افزایش خواهد داد.

وی یادآور شد: بانک‌ها به دلیل رشد مطالبات معوقشان که پیش از این با تحدید و تجدید مطالبات از آن احتراز می‌کردند با این تصمیم اتخاذ روش‌های جدید و قفل‌گذاری برروی تسهیلات حساب، مطالبات معوق بانک‌ها رو به افزایش گذاشته و کل سیستم اقتصادی کشور با مشکلاتی روبرو خواهد شد که شاید جبران آن در آینده میسر نباشد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع معادن تبریز با اشاره به مصوبه سی‌ام اردیبهشت سال جاری هیئت وزیران درباره حل مشکل واحدهای تولیدی که با مشکل کمبود نقدینگی مواجه بوده‌اند و نیز رفع معضل واحدها در پرداخت دیون خود و نیز کاهش مطالبات معوق بانک‌ها، اظهار داشته است: بسیاری از واحدهای تولیدی در نتیجه افزایش قیمت تمام شده خود دچار مشکل شده‌اند که باید عارضه یابی شده و در صورت نیاز با تزریق منابع مالی لازم و افزایش توان تولیدی واحدها، امکان بازپرداخت تسهیلات دریافتی، وصول مطالبات بانک‌ها و افزایش اشتغال در شرایط فعلی میسر شود چرا که در غیر این صورت فشار برای وصول مطالبات باعث افزایش مشکلات واحدهای تولید و هدایت آنها به سمت تعطیلی و افزایش مشکلات بانک‌ها و قبول مدیریت اداره واحدهای تولیدی بدهکار و اثربخشی بیشتر تحریم‌ها خواهد بود.

فاخری همچنین کاهش سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی از 7/16 به 10 درصد را به عنوان یکی از راهکارهای حل مشکل پیشنهاد کرده و نیز از پرداخت معوقه‌های بانک‌ها به صورت مشارکت بانک‌ها به نسبت پرداخت بدهی در واحدهای تولیدی و پرداخت بدهی‌های معوق از محل مشارکت استقبال کرده است.

وی همچنین خواستار عارضه یابی و حمایت از واحدهای تولیدی و جلوگیری از ایجاد بیکاری و تعطیلی واحدها شده است.

کد خبر 610977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha