به گزارش خبرگزاری مهر، سعید شاهرخی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان ظهر یکشنبه در جلسه شوراهای راهبردی پایگاههای ملی و جهانی استان کرمان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: هسته اولیه پایگاهها در قالب پایگاههای باستانشناسی همچون شوش، تخت جمشید، هگمتانه و سیلک حدود یک قرن پیش شکل گرفته است.
وی افزود: پس از اتمام جنگ تحمیلی گسترش پایگاهها در دهه ۷۰ آغاز شد و سالهای ۸۰ تا ۸۶ با فعالیت هماهنگ و مستمر ۶۵ پایگاه در قالب ملی و جهانی شکل گرفت.
شاهرخی بیان کرد: تفکیک پایگاهها به صورت ملی و جهانی در سالهای ۸۷ تا ۹۱ انجام شد و در سال ۹۲ مورد بازنگری و ساماندهی مجدد قرار گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان ادامه داد: در حال حاضر ۹۸ پایگاه ملی و ۲۶ پایگاه جهانی در قالب ۴۶ مکان در کشور در حیطه پژوهش، حفاظت، معرفی و مرمت به صورت چند رشتهای فعالیت دارند.
وی تاکید کرد: در استان کرمان از ظرفیت خوبی برخوردار هستیم و از تعداد ۲۶ پایگاه جهانی در کشور، ۵ پایگاه جهانی مربوط به استان کرمان است و از پایگاههای ملی هم استان کرمان دارای ۲ پایگاه است.
شاهرخی گفت: پایگاههای میراث جهانی و ملی مأموریت دارند در چهارچوب مدیریت یکپارچه و نظاممند با بهرهمندی از ظرفیتها و توان علمی و تخصصی، ضمن ارتقا حفاظت و صیانت از اصالت، تمامیت و ارزشهای برجسته آثار فرهنگی- طبیعی پایگاهها، زمینه ترویج و انتقال آن به نسلهای آینده را فراهم کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان سپس یادآور شد: اهداف اصلی شوراها حفاظت، مرمت و صیانت از آثار پایگاههای میراث ملی و جهانی منطبق با معیارهای بین المللی است.
وی گفت: ایجاد ارتباط مستمر و شبکه داخلی بین پایگاهها در سطح ملی جهت انتقال تجربیات در زمینه معرفی و آموزش، شیوههای مشارکتهای درون و برون سازمانی، تدوین دستورالعملهای حفاظت و توسعه پایدار مشترک، فعالیتهای پژوهشی و اجرایی از دیگر اهداف شوراهای پایگاههای ملی و جهانی است.
در پایان این جلسه ویدئو کنفرانسی که با حضور علی دارابی معاون میراث فرهنگی و قائم مقام وزارتخانه و رضا سامه مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی برگزار شد، از پیشکسوتان و فرهیختگان عضو شوراهای راهبردی پایگاههای ملی و جهانی استان تقدیر به عمل آمد.
نظر شما