دکتر رسول دیناروند در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این دارو که برای بیماران مبتلا به هپاتیت C کاربرد دارد به صورت محدود توزیع شده است.
وی یاد آور شد: مرحله مطالعات بالینی آن به اتمام رسیده اما کماکان با توجه به نظری که در کمیسیون قانونی ساخت و ورود دارو در وزارت بهداشت وجود داشت، در مرحله اول این دارو به صورت محدود تنها در سه شهر کشور توزیع می شود.
دیناروند خاطرنشان کرد: امیدواریم توزیع سراسری دارو به زودی صورت گیرد.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در خصوص ورود سایر داروهای مبتنی بر فناوری های نوین ابراز امیدواری کرد که این داروها تا پایان سال وارد بازار دارویی کشور شوند.
وی تأکید کرد: وزارت بهداشت سختگیریهای لازم را در تولید و توزیع داروهای مبتنی بر فناوریهای جدید را به انجام می رساند و مصرانه بر مراحل کنترل کیفی داروها نظارت می کند و پس از آن اجازه ورود این داروها را به بازار صادر می کند.
به گزارش مهر، داروی "پگیلیتد اینترفرون" از سوی محققان ایرانی تولید شده و با کیفیتی بالاتر از داروی خارجی برای درمان هپاتیت C استفاده می شود.
تولید داروی پگیلیتد اینترفرون ایران را به عنوان دومین تولید کننده داروی بیوتکنولوژی هپاتیت C در جهان تبدیل کرده است. این دارو به دلیل وجود مولکول "پلی اتیلن گلیکول" از اثربخشی طولانی مدت تری نسبت به دیگر داروهای مورد مصرف بیماران مبتلا به هپاتیت C برخوردار است.
در حال حاضر در دنیا، داروی "پگیلیتد اینترفرون" به عنوان یک داروی خاص در درمان بیماران هپاتیت C بکار می رود که در واقع اینترفرون با اثر طولانی است و قیمت بالایی نیز دارد.
بیماری هپاتیت B به کمک واکسن قابل پیشگیری است اما هپاتیت C تا امروز واکسن نداشته است و پزشکان مجبور به درمان دارویی هستند. بیماران مبتلا به هپاتیت C در صورت درمان نشدن دچار سیروز کبدی می شوند و در نهایت کبد خود را از دست می دهند.
این دارو در دنیا از سوی شرکت سویسی "Roch" یکی از معروف ترین شرکت های بیوتکنولوژی دارویی جهان تولید می شود و محققان ایرانی توانسته اند این دارو را در کشور و با کمک دانش بومی تولید کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیش از این از ورود داروی "پگیلیتد اینترفرون" تا پایان سال جاری در کشور خبر داده و یادآور شده بود: کیفیت این دارو 10 تا 15 درصد بهتر از داروی خارجی است.
نظر شما