به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم با توجه به اینکه سومین جشنواره سراسری علمی، فرهنگی و هنری پروین اعتصامی آذرماه ۱۴۰۳ در دانشگاه حضرت معصومه (س) برگزار میشود، طی آئینی با حضور عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از پوستر سومین جشنواره «پروین» رونمایی شد.
کلانتری در این مراسم ضمن تبریک دهه کرامت، میلاد فرخنده امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) با اشاره به اشعار زیبا و غنی بانو «پروین اعتصامی» شاعره نامدار ایرانی ابراز داشت: نام بلندآوازه این بانوی فرهیخته و غنای اشعار نغز وی وزارت علوم را بر آن داشت تا علاوه بر فراهمآوردن شرایط لازم برای حضور دختران در جشنوارهها و رویدادهای مختلف دانشجویی، ویژهبرنامههایی خاص بانوان دانشجو برگزار کند که یکی از آنها جشنواره «پروین» است که امسال به میزبانی دانشگاه حضرت معصومه سلامالله علیها در شهر مقدس قم برگزار میشود که درواقع یک تبعیض مثبت برای دختران دانشجو است که بتوانند در کنار حضور در سایر رویدادها در این جشنواره نیز بصورت اختصاصی شرکت کرده و توانمندی خویش را به نمایش بگذارند.
وی با بیان اینکه این رویداد بخشهای مختلف هنری و ادبی را تحت پوشش قرار داده که دختران دانشجو با توجه به سلایق و علایق خود دستاوردهای خویش را نشان دهند، ابراز امیدواری کرد با توجه به ظرفیت خوب، مدیریت قوی و مجموعههای سرپا و سرحال دانشگاه حضرت معصومه(س) جشنواره «پروین» از سایر جشنوارههای پیشین سبقت گیرد و شاهد امید و نشاط نهتنها در متن دانشگاهِ میزبان که در کلیت دانشگاهی کشور باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه بیان کرد: دانشگاه حضرت معصومه(س) یکی از مولودهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است و باید از پیشکسوتانی که این نهال ارزشمند را در گلزار علمی کشور کاشتند و اینک به درختی تنومند بدل شده است، تشکر کرد و قدر آن را دانست؛ چرا که این دانشگاه یک مرکز گفتمانی و سیاسی و تجلی نگاه ویژهای است که نظام جمهوری اسلامی به مقام زنان و دختران دارد و باید هم در سطح وزارتخانه و هم در سطح استانی به آن توجه ویژهای شود.
کلانتری با بیان این مهم که اگر دانشگاه بر اساس معیارهای دیکته شده تفسیر شود، ممکن است مانع دیدن ظرافتهایی شود که اتفاقاً ارتباط وثیقی با گفتمان نظام جمهوری اسلامی دارد، اظهار داشت: خوشبختانه مسیر این دانشگاه روشن است و تاکنون توانسته علیرغم هجمه دشمنان در ضعیف نشان دادن وضعیت اجتماعی و بنیۀ علمی زنان ایران، گامهای مثبتی در جهت اعتلای نام و جایگاه بانوان ایران در ساحتهای مختلف علمی و مهارتی بردارد که جای قدردانی دارد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف مهم دشمن جامعه دانشگاهی بوده و هست و به طور خاص توجه ویژهای به موضوع بانوان دارد و علیرغم تمام پیشرفتهایی که در حوزه بانوان رخ داده که به طور ویژهتر در عرصه علمی شاهد آن هستیم، متأسفانه با نوعی وارونهنمایی از سوی دشمن روبرو هستیم. دشمن درصدد است که امید و آینده دانشجویان را در دانشگاهها هدف قرار دهد؛ لذا در کنار فعالیتهای عظیمی که در دانشگاهها و جامعه در حال انجام است بازنمایی این فعالیتها اهمیت ویژهتری پیدا میکند و مهمترین میداندار این جهاد روایت، جهاد تببین و جهاد بازنمایی خود مجموعههای دانشجویی هستند. هر چه قدر به این نوع فعالیتها و جشنوارهها در دانشگاهها بیشتر بپردازیم و فرصت را برای فعالیت دانشجویی مهیا کنیم، از بسیاری از آسیبهای اجتماعی در دانشگاهها کاسته خواهد شد.
کلانتری تصریح کرد: با توجه به هجمۀ عظیمی که علیرغم همه افتخارات جامعه بانوان علیه زنان ایران وجود دارد، باید توجه بیشتری به چنین دانشگاههایی شود و در واقع عدالت ایجاب میکند که فرصتهای اعطایی متناسب با این شاخصها و ویژگیها باشد نه اینکه خدای نکرده سیاستی پیشه کنیم که نابرابری علمی را در دانشگاههای کشور تکثیر کنیم؛ لذا باید با اتخاذ یک خطمشی واحد در سطح وزارت و استان از یک مَنظر راهبُردی از دانشگاه حضرت معصومه (س) حمایت شود تا سرعت رشد این دانشگاه بیشتر شود.
وی ادامه داد: بر اساس رصد آمار، دانشگاه حضرت معصومه(س) در بسیاری جهات ازجمله فعالیتهای مهارتی از سطح متوسطه کشوری نیز بالاتر است و توانسته به سیاست موردنظر وزارت علوم مبنی بر استفاده حداکثری از اوقات فراغت دانشجویان در جهت مهارتافزایی پاسخ مثبت بدهد. ما بر این باور هستیم که نباید فعالیتهای مهارتی صرفاً در مباحث آموزشی خلاصه شود؛ بلکه باید به سطحی از مهارتافزایی در دانشگاهها رسید که هر دانشجو در کنار رشته تحصیلی خود به یک مهارت نیز مسلط شود.
اجرای طرح سرمد؛ فرصتی بینظیر در مهارتافزایی
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ضمن اشاره به طرح سرمد که با هدف ایجاد و افزایش مهارتآموزی دانشجویان در فضای خوابگاههای دانشجویی اجرایی میشود، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری فعالیت دانشجویی یک فرصت است که باید این ایده و راهبرد را سرلوحه قرار دهیم. باید سرانههای مهارتی در دانشگاهها تکثیر شود تا با یک حکمرانی فرهنگی مناسب همه سلایق و علایق پوشش داده شود؛ زیرا همین سلیقهها و علاقههای متفاوت جامعه ایران را در قامت یک تمدن درآورده است. ایران از دیرباز چهارراه مبادلات بوده است و از شرق و غرب دنیا رسوبات اندیشهای در آن وجود داشته اما هاضمه فکری و اندیشه ایران چنان قوی بوده که آنها را فراوری کرده است؛ لذا باید این تنوعات که موجب تکامل سیر اندیشه میشود را پاس بداریم. حکمرانی فرهنگی مناسب ایجاب میکند که این تنوعات را بهخوبی دید و متناسب با آن برنامهریزی کرد. هر قدر بتوانیم این تنوعات را جدیتر بگیریم و متناسب با آن برنامهریزی فرهنگی داشته باشیم، میتوان احساس تعلق اجتماعی، عدم طردشدگی و تقویت هویت ملی را بیشتر کرد.
وی افزود: نهاد علم یک نهاد فرهنگ بنیاد و مبتنی بر ساحت فرهنگ است. میزان رشد علمی متفاوت است چون بنیاد فرهنگی متفاوتی وجود دارد. ایرانیان به علمدوستی شهره هستند و یکی از المانهای اساسی ایرانیان خصوصاً بعد از انقلاب علم شده است. هم اکنون ایران را با مرزهای علم میشناسند که این المان هویتی را مرهون نگاه و بینش مقام معظم رهبری هستیم.
خلق ایرانی پرنشاط و امیدوار با میانداری حلقههای میانی دانشگاهها
کلانتری خاطرنشان کرد: الحمدلله اتفاقات بسیار مثبتی در دانشگاهها رقم خورده است. در سال ۱۴۰۲ بالغ بر صدهزار فعالیت فرهنگی در سامانه فرنما ثبت شده است. بالغ بر هفت هزار انجمن علمی، هفت هزار کانون فرهنگی، قریب به دو هزار تشکل دانشجویی و چهارهزار نشریه دانشجویی در دانشگاههای کشور فعال هستند که در مجموع بیش از بیست هزار مجموعه دانشجویی را شکل میدهد که دلالت بر این دارد که ما با یک محیط پویا و فعال روبرو هستیم که فعالیت متعدد و متکثر فرهنگی در آن جریان و سریان دارد و باید این موضوع را پاس بداریم و تقویت کنیم.
وی افزود: معتقدیم تقویت مجموعهها و فعالیتهای دانشجویی و اجتماعی موجب تقویت امید، نشاط و سرزندگی در دانشگاه است. این موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که بدانیم این فعالیتها عموماً در یک بستر جمعی شکل میگیرد و خود این فعالیتهای جمعی مانع بسیاری از آسیبهای اجتماعی میشود؛ لذا باید فعالیتهای اجتماعی را تکثیر و گروهها و مجموعههای دانشجویی را تقویت کنیم و با میانداری حلقههای میانی که همین مجموعههای دانشجویی هستند، آینده درخشانی برای کشور رقم بزنیم. دانشجویان آیندهسازان کشور هستند و بهتر است از همین دوران دانشجویی استفاده کنیم که آخرین فرصت و مرحله برای طی مسیر اجتماعی شدن یک فرد همین دوره دانشجویی است که باید از آن کمال استفاده را برد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در بخش دیگری از این مراسم ضمن حضور در نشست هماندیشی دانشگاههای استان قم و شنیدن دغدغه مسئولان این دانشگاهها به شفافسازی برخی مباحث و پاسخگویی به سؤالات آنان پرداخت.
وی ابراز امیدواری کرد بودجه فرهنگی با توجه به گشایشها افزایش یابد؛ تأکید کرد که تمام طرحهای توسعهای باید پیوست فرهنگی داشته باشد.
گفتنی است سومین جشنواره سراسری علمی، فرهنگی و هنری «پروین» بهمنظور انعکاس فعالیت دختران دانشجو در جهت پیشبرد اهداف توسعه کشور و ارائه الگوی زن تراز مسلمان با همکاری دانشگاههای استان قم و در موضوعات نقاشی، خطاطی، کاردستی و صنایعدستی و با شرکت دانشجویان دختر به میزبانی دانشگاه حضرت معصومه سلامالله علیها آذرماه ۱۴۰۳ برگزار میشود و علاقهمندان برای ارسال آثار تا پایان آبانماه سال جاری فرصت دارند.
نظر شما